InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Wie zijn Karen, Kristel en Kathleen van K3

Wie zijn Karen, Kristel en Kathleen van K3

Al jarenlang staat de meidengroep K3 aan de top bij vooral de jongere meisjes. De groep heeft zijn eerste hit te danken aan het, niet zo succesvolle, optreden bij het Eurosongfestival. Inmiddels bestaat de groep 10 jaar en dank zij Gert Verhulst en zijn Studio 100 blijft hun succes groeien. 23 maart 2009 wordt bekend dat K3 verder zal gaan als K2

Algemeen

Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon richten in 1996 Studio 100 op. Vanuit deze studio bedenken, maken en produceren de drie heren vele programma’s. Natuurlijk vallen hier ook Samson en Gert onder, het programma waarmee Gert Verhulst bekend is geworden. Zij groeien en bloeien en in 2002 nemen zij een meidengroep over van Niels Williams, K3. Onder de leiding van Studio 100 zijn de drie dames uitgegroeid tot een enorm succes.

K3

De dames Karen, Kathleen en Kristel leerden elkaar kennen in 1998. In 1999 doen zij mee aan het Euro Songfestival met het nummer “Heya mama”. Alhoewel de dames geen succes hadden op het songfestival, werd het nummer een grote hit onder de jongere kinderen.

Na de “overname” door Studio 100 schiet de succesmeter van de groep als een pijl omhoog. Zij brengen de ene hit na de andere, hebben shows in heel België en later ook in Nederland. De dames maken ook de ene speelfilm na de andere. Ze hebben zelfs een eigen museum, in het Plopsaland de Panne. Hier zijn interviews, kleding en stukken uit films te bewonderen. Alsmede een overzicht van hun carrière.

In 2007 worden K3 vereeuwigd in Madame Tussaud in Amsterdam. Hetzelfde jaar gaan zij ook op de Duitse toer, maar dan onder de naam Wir 3.

De dames van de groep

  • Karen: op 28 oktober 1974 werd in Wilrijk Karen Franciska Maria Louisa Damen geboren. Ze heeft moderne talen gestudeerd en werkte in de Antwerpse horeca. Ze woont heden ten dage in het Kempense Herentals. Karen heeft een (niet officiële) relatie gehad met Gert Verhulst van Studio 100. Deze relatie heeft Gert zijn huwelijk gekost. Na 2 jaar ging het stel uit elkaar. Nu heeft zij een relatie met Antony van der Wee. Karen is de roodharige zangeres van K3.
  • Kathleen: Kathleen Aerts werd geboren op 18 juni 1978 in Geel. Aan het eind van de vorige eeuw is zij afgestudeerd als onderwijzeres. Ze is de blonde zangeres van K3.
  • Kristel: op 10 december 1975 werd Kristel Verbeke geboren in Hamme. Ze is de enige van de drie zangeressen die getrouwd is en kinderen heeft. Haar man is X-sessionlid Gene Thomas. Ze trouwden op 7 juni 2003 in Venetië en kregen 2 dochters. Nanou werd geboren op 14 januari 2005 en Lily op 21 september 2006. Kristel is de donkere zangeres van K3.

Films en K3

  • 2003; K3 en het magische medaillon. De dames van K3 hebben een huisje gekocht en in dat huisje ligt de Washabi medaillon. Met deze medaillon is het mogelijk om wensen te laten uitkomen. Niet alleen de dames van K3 weten van de medaille af, ook Gazpacho zit achter deze medaillon aan.
  • 2006; K3 en het IJsprinsesje. K3 gaat zingen voor een prinses in een sprookjesland. Haar vader hoopt dat zijn dochter wordt opgevrolijkt door de muziek van K3, maar zij is betoverd door een boze tovenaar. Alle reden voor K3 om de vloek te gaan opheffen.
  • 2007; K3 en de kattenprins. De dames van K3 vinden in hun slaapkamer een sprookjesboek met het gezicht van een vervloekte prins. Om zijn vervloeking op te heffen heeft hij een fee ingeschakeld, zij haalt de drie K3 zangeressen op en brengt deze naar Sprookjesland in de wolken.

Discografie

jaarNaam album
2000Parels
2001Alle kleuren
2001Telrome
200130 Hits in een box
2002Verliefd
2003Oya lélé
20035 jaar – Hun grootste hits
2004De wereld rond
2005Kuma he
2006Ya ya yippee
2007Kusjes

Show 2008

Het heeft even geduurd, maar in 2008 zijn de dames met een nieuwe show gekomen, het is het jaar dat de groep 10 jaar bestaat. Ze komen nog naar Nederland op:

Het einde van K3

OP 23 maart 2009 maakt Kathleen Aerts bekend er mee te stoppen, zij vindt het mooi geweest na 10 jaar. Karen en Kristel willen samen verdergaan.

DatumPlaatsTheaterAanvang
4 oktober 2008GroningenMartinaplaza14.00 en 17.00
5 oktober 2008GroningenMartinaplaza11.00, 14.00 en 17.00
11 oktober 2008Den BoschBrabanthallen11.00, 14.00 en 17.00
12 oktober 2008Den BoschBrabanthallen11.00, 14.00 en 17.00
13 oktober 2008Den BoschBrabanthallen14.00 en 17.00
7 november 2008LeidenGroenoordhallen 11.00, 14.00 en 17.00
8 november 2008LeidenGroenoordhallen11.00, 14.00 en 17.00
9 november 2008LeidenGroenoordhallen11.00, 14.00 en 17.00
© 2008 - 2019 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6K3 zoekt K3 in een nieuw televisieprogramma van SBS 6Op 13 maart 2015 maakten Josje Huisman, Kristel Verbeke en Karen Damen bekend dat zij gaan stoppen met de meidengroep K3…
Wat doet de nieuwe K3 na K3 zoekt K3?Na een zinderende finale van het programma K3 zoekt K3, op vrijdagavond 6 november 2015, waarin de opvolgsters van zange…
Hoe de oude K3 de nieuwe K3 werdHoe de oude K3 de nieuwe K3 werdIn 1998 veroverde de Belgische meidengroep K3 de harten van vele meisjes en jongens. Soms zelfs van de vaders. In eerste…
K3 zoekt K3: De finaleIn het televisieprogramma K3 zoekt K3 worden drie nieuwe zangeressen gezocht voor de popgroep K3, die eerder bestond uit…
K3: levensloop en succesverhaal van de meidengroepK3: levensloop en succesverhaal van de meidengroepJe vindt de meidengroep leuk of niet maar over één ding is iedereen het eens: K3 is een onwaarschijnlijk succesverhaal.…

Reageer op het artikel "Wie zijn Karen, Kristel en Kathleen van K3"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Kelly, 24-03-2009 16:52 #1
Ik vind het jammer dat kathleen gaat stoppen. Zelf toen ik een smsje kreeg: Helaas, Kelly K3 gaat uitelkaar. Ik belde meteen naar mijn opa en vroeg de zender. Ik was te laat helaas! Toen ik op de computer mocht, ging ik kijken waarom. En kathleen ik zal U gaan missen. Ik wou met mijn 5e al naar jullie concert. Maar helaas dat ging niet. Nu gaat er een stoppen. Dat jullie tegen de 30 zijn wist ik niet? Groetjes Kelly

Infoteur: Storm
Laatste update: 24-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Reacties: 1
Schrijf mee!