Wie zijn Marthe, Hanne en Klaasje van de nieuwe K3?

Wie zijn Marthe, Hanne en Klaasje van de nieuwe K3? Tijdens de wervelende finale van detv-show ‘K3 zoekt K3’ op VTM en SBS6 werden Marthe, Hanne en Klaasje verkozen tot de ‘nieuwe K3’ en uitgeroepen tot de opvolgers van Karen, Kristel en Josje. Voor deze drie zangeressen ging een droom in vervulling. Ze zullen de fakkel overnemen en de volgende hoofdstukken van het indrukwekkend K3-verhaal schrijven. Van de ene dag op de andere werden de drie meisjes instant sterren en veranderde hun leven totaal. De drie zangeressen hebben allen vrij weinig ervaring op het podium maar passen perfect in het plaatje van Studio 100 en K3. Wie zijn Marthe, Hanne en Klaasje en wat is hun levensloop en achtergrond?

De finale van K3 zoekt K3

Maar liefst twee miljoen Vlamingen volgden de rechtstreekse uitzending van de finale van de tv-show ‘K3 zoekt K3’ op vrijdag 6 november 2015. Ook in Nederland haalde de liveshow bijna twee miljoen kijkers. Dit duizelingwekkend cijfer zegt alles over de populariteit van deze meidengroep.

De twee Vlaamse zangeressen Marthe en Hanne werden samen met de Nederlandse Klaasje tot de nieuwe K3 gekroond. Er wacht hen een loodzwaar programma met optredens, shows, nieuwe nummers en alles wat erbij hoort.

Studio 100 wilde het huidige concept 'drie zangeressen met elk een andere haarkleur' ook in de nieuwe K3 behouden. Marthe heeft dan ook zwart haar, Hanne is de nieuwe ‘rosse’ en Klaasje is blond. De drie zangeressen schelen telkens één jaar in leeftijd. Hanne is de oudste van de groep en Marthe de jongste.

Marthe / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Marthe / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Marthe

Levensloop

Marthe De Pillecyn komt uit Kontich. Ze werd geboren op 16 juli 1996 in Duffel. Toen Karen, Kristel en Kathleen hun grote doorbraak beleefden met de deelname aan Eurosong in 1999 was Marthe amper drie jaar.

Ze studeerde kinderverzorgster aan het Sint-Norbertusinstituut in Duffel. Haar oudere broer Laurens woont in Australië en ziet ze weinig, maar voor de finale van ‘K3 zoekt K3’ kwam hij speciaal van 'downunder' overgevlogen.

Relatie

Marthe had van 2012 tot 2016 een relatie met Alexis Guiette, een muzikant en gitarist. Ze hadden elkaar leren kennen op school en speelden samen in een band. Hij was het die Marthe het laatste duwtje in de rug gaf om zich in te schrijven voor 'K3 zoekt K3'. Ze droeg tijdens de wedstrijd het nummer 'Alleen voor jou' aan hem op.

In maart 2016 raakte bekend dat Marthe terug vrijgezel is. Het management van K3 bevestigde de breuk en voegde eraan toe dat ze al een tijdje geen stel meer waren. Na het einde van 'K3 zoekt K3' in november 2015 werden Marthe en Alexis niet meer samen in het openbaar gespot. Over de reden wil geen van de betrokkenen iets kwijt, behalve dat ze als vrienden uit elkaar zijn gegaan. Vermoedelijk speelde Marthe's drukke agenda een rol.

Eind april 2016 kondigde de zangeres aan dat ze een koppel vormde met Viktor Verhulst, zoon van de Studio 100-baas. Viktor is twee jaar ouder dan Marthe.

Ervaring

Voor Studio 100 was Marthe alvast geen onbekende want sinds 2007 zong ze in het Studio 100-koor. Ze heeft met dat koor ook samen met de ‘oude K3’ in de Amsterdam Arena opgetreden. Volgens sommige bronnen had Studio 100 het talent van Marthe al langer in de gaten en werd ze dan ook bewust aangespoord om zich in te schrijven voor de talentenjacht. Dit werd door Studio 100 echter niet officieel bevestigd.

In 2013 nam Marthe ook deel aan ‘Belgium’s Got Talent’. Haar passage in deze show ging echter onopgemerkt voorbij, want ze maakte deel uit van de ‘Young Artist Academy’ met 53 zangers.

Het eerste K3-liedje dat ze zich levendig herinnert uit haar kindertijd is ‘Alle kleuren’. Dit is nog steeds één van Marthe’s favoriete nummers omwille van de boodschap die erin zit: iedereen is gelijk en huidskleur speelt geen rol. 'Alleen door jou' is een ander favoriet nummer. De beroemde regenboogpakjes zijn Marthe’s favoriete K3-outfit. Ze was dus alvast heel blij met de nieuwe regenboogjurkjes die door kledingketen JBC voor de single '10 000 luchtballonnen' werden ontworpen.

Opvallendste kenmerk

Marthe’s opvallendste kenmerk is haar uitspraak van de letter ‘r’. Ze spreekt (en zingt) met een zogenaamde ‘huig-r’ waarbij men de 'r' vormt door de huig te laten trillen in plaats van met de tongpunt.

Hanne / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Hanne / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Hanne

Levensloop

Hanne Verbruggen werd geboren op 3 maart 1994 en komt uit Mechelen. Al jaren is ze leidster bij de Akabé Scouts, een vereniging voor kinderen met een beperking. Ze studeerde tot haar overwinning in ‘K3 zoekt K3’ communicatiewetenschappen. Hanne heeft drie broers. Ze heeft een relatie met haar vriend Jorn Sarens.

Ervaring

Voor haar deelname aan ‘K3 zoekt K3’ had ze nog nooit op een podium gestaan. Dat maakt haar prestatie extra indrukwekkend. Haar favoriete K3-liedje is 'Viva Viool'.

Opvallendste kenmerk

Hanne is de enige van de drie K3 meisjes met een tatoeage: de letter 'L' verwijst naar haar grootmoeder Lucienne.

Klaasje / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)Klaasje / Bron: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)

Klaasje

Levensloop

Klaasje Meijer is geboren in Lutjegast op 2 maart 1995. Ze heeft dus net als Hanne het sterrenbeeld Vissen. Ze komt uit ’s-Gravenzande maar woonde de laatste jaren in Amsterdam waar ze aan het conservatorium studeerde.

In het verleden zong ze samen met haar moeder Susanne en drie zussen in het lokale kerkkoor onder de benaming het ‘Meijer Quintet’ en werkte ze op een basisschool in Amsterdam waar ze kinderen dwarsfluit leerde spelen. Klaasje is van plan om in de toekomst net als Josje naar Antwerpen te verhuizen. Haar vriend Max studeert in Londen.

Opvallendste kenmerk

Klaasje’s opvallendste kenmerk zijn haar felblauwe, felle ogen. Om het met de woorden van Gert Verhulst te zeggen: ‘Als je zo in de camera kijkt vallen thuis de schilderijen van de muren’. Op de sociale media werd een tijdje zelfs druk gespeculeerd of Klaasje geen kleurlenzen gebruikte. Maar haar oogkleur is wel degelijk echt. Het bewijs: ook Klaasje’s achternichtje heeft dezelfde fonkelende ogen.

Een nieuw leven voor de nieuwe K3

Er staat Marthe, Hanne en Klaasje nu een druk leven te wachten. Voortaan vult Studio 100 hun agenda in en zullen ze overal herkend worden. Al heel wat optredens en shows staan gepland, met als hoogtepunt een tournee waarin zowel de 'oude K3' als de 'nieuwe K3' samen zullen te zien zijn.

Gert Verhulst liet de dag na de finale alvast verstaan dat de drie meisjes aan hun loopbaan bij K3 een 'zeer rijk gevulde boterham zullen verdienen', althans als het succes van de groep aanhoudt. Met vier miljoen kijkers voor de finale van 'K3 zoekt K3' in België en Nederland samen lijkt het er alvast op dat de laatste bladzijde in de geschiedenis van de groep nog lang niet is geschreven.

Eind 2017 komt de nieuwe K3 film in de zalen. 'K3 Love Cruise' wordt meteen de eerste prent met de nieuwe bezetting Marthe, Hanne en Klaasje.

Lees verder

© 2015 - 2024 Karldelauw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe de oude K3 de nieuwe K3 werdHoe de oude K3 de nieuwe K3 werdIn 1998 veroverde de Belgische meidengroep K3 de harten van vele meisjes en jongens. Soms zelfs van de vaders. In eerste…
Diverse balspelletjes voor kinderenDiverse balspelletjes voor kinderenBalspelletjes, tikspelletjes, behendigheidsspelletjes; kinderen zijn er gek op. Er is weinig tot geen materiaal voor nod…
The Supremes, Diana Ross and The SupremesThe Supremes, Diana Ross and The SupremesDiana Ross is de bekenste van de Amerikaanse meidengroep The Supremes. Zij waren in de jaren 60 van de vorige eeuw een v…
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…

Top 10 zangeressen met de meeste hits in Nederland 1965-2019Top 10 zangeressen met de meeste hits in Nederland 1965-2019In 2020 bestaat de Nederlandse Top 40 exact 55 jaar. Vanaf 1966 heet de lijst de ‘Veronica Top 40’ en na meerdere naamsv…
Bon Jovi gooit op alle fronten het roer om!New Jersey-rockband Bon Jovi werd opgericht in 1983 door frontman John Bongiovi. Echter kwam de grote doorbraak pas in 1…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Richard Broekhuijzen, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • https://www.facebook.com/marthe.depillecyn?fref=ts
  • http://newsmonkey.be/article/57606?utm_source=Facebook&utm_campaign=SocialMedia&utm_medium=PostContent
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marthe_De_Pillecyn
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Hanne_Verbruggen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Klaasje_Meijer
  • http://www.showbizzsite.be/bio/klaasje-meijer
  • Afbeelding bron 1: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • Afbeelding bron 2: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • Afbeelding bron 3: Paul Van Welden, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
Karldelauw (115 artikelen)
Laatste update: 22-03-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.