Liedjes K3: leuke hits van de meidengroep sinds Heyah Mama

Liedjes K3: leuke hits van de meidengroep sinds Heyah Mama K3 heeft tientallen hits uitgebracht maar de ene song was al populairder dan de andere. Van sommige K3-liedjes kan je niet anders dan opgewekt en vrolijk worden. In het repertoire k3 muziek van de meidengroep zitten heel wat deuntjes die meteen blijven hangen. Het begon voor de groep allemaal in 1999 met het vrolijke 'Heyah Mama'. De jury kraakte het lied in de preselecties voor de Belgische inzending van het Eurovisie Songfestival helemaal af, maar het nummer werd nadien een grote zomerhit. Wat zijn de populairste liedjes van K3 van 1999 tot vandaag?

Liedjes K3 van 1999 tot 2016

Tientallen nummers heeft K3 sinds 1999 gemaakt. Het ene had al meer succes dan het andere. Opvallend is ook dat een nummer het soms beter deed in Nederland dan in Vlaanderen. Het omgekeerde was soms ook het geval. De rode draad is de combinatie van een onderliggende boodschap met een luchtig deuntje dat direct in je hoofd zit. Wist je dat er zelfs Duitstalige K3 muziek bestaat?

Heyah Mama (1999)

Doorbraak van K3

De grote doorbraak van K3 was het aanstekelijke ‘Heyah Mama’, geschreven door Miguel Wiels. De meidengroep nam in 1999 deel aan de Belgische voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. Zo maakte het grote publiek voor het eerst kennis met K3. De meningen in de jury waren echter verdeeld. Vooral jurylid Marcel Vanthilt liet zich goed gaan, spuwde naar eigen zeggen ‘zijn gal’ en noemde de meisjes ‘charcuterie met peren en fijne vleeswaren met babyliedjes’.

Zomerhit

K3 was echter definitief gelanceerd en scoorde met Heyah Mama een zomerhit in 1999. De single stond vijfentwintig weken in de Ultratop 50 en haalde zelfs de tweede plaats. Ook in Nederland deed ‘Heyah Mama’ het goed, met als hoogtepunt een negende plaats in de Singles Top 100.

In 2007 lanceerde Studio 100 een Duitse K3 onder de benaming ‘Wir 3’. Hun eerste single was ‘Heyah Mama’ in een Duitse versie.

Alle kleuren (2000)

Dit vrolijk nummer was in Vlaanderen in 2000 een van de tien meest verkochte liedjes. Het haalde de tweede plaats in de Vlaamse Ultratop 50. In Nederland deed het nummer het veel minder goed: het kwam niet verder dan de drieëndertigste plaats in de Single Top 100. Het lied was het eerste nummer van het gelijknamige album ‘Alle kleuren’. Het refrein ''van Afrika tot in Amerika, vanop de Himalaya tot in de woestijn' blijft makkelijk hangen.

De liedjes van K3 zijn vrolijk maar geven toch vaak ook een boodschap mee. Zo pleit 'Alle kleuren' voor meer openheid en verdraagzaamheid naar andere huidskleuren en culturen toe.

Hippie Shake (2001)

Ook 'Hippie Shake' stond op het album ‘Alle kleuren’. Op 26 februari 2001 werd het nummer gelanceerd. Het lied werd geschreven door Miguel Wiels samen met Alain Vande Putte en Peter Gillis. Niels William had K3 destijds nog niet verkocht aan Studio 100 en was co-producer.

Het lied haalde vreemd genoeg niet het succes dat je van een aanstekelijk deuntje zou verwachten. In de Vlaamse Ultratop 50 kwam het niet verder dan een tweeëntwintigste plaats. In Nederland flopte ‘Hippie Shake’: het raakte zelfs niet in de hitlijsten.

De 3 biggetjes (2003)

Dit lied komt uit de musical ‘De 3 biggetjes’ met muziek van Johan Vanden Eede en teksten geschreven door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. K3 speelde de rol van de biggetjes Knirri, Knarri en Knorri. Ook na de musical werd het een gigantische hit in België en Nederland. 'Welkom, welkom, bij de drie biggetjes, welkom welkom, wat hebben we plezier', zong K3. Plezier was er zeker, want In België haalde het nummer de vijfde plaats in de hitparade, in Nederland de vierde.

Kuma Hé (2005)

Het nummer ‘Kuma Hé’ stond op het album met de gelijknamige titel. De single kwam uit op 27 juni 2005. Dit liedje deed het in Nederland beter dan in Vlaanderen. In Nederland werd het immers de derde nummer één-hit voor K3 en stond het vier weken op de eerste plaats van de Single Top 100. In Vlaanderen haalde het lied de tweede plaats in de Ultratop 50 maar verder kwam het niet.

Het lied heeft een Afrikaans sausje en volgens de meeste fans betekent ‘Kuma Hé’ zoveel als ‘Kom hier’ in een of andere Afrikaanse taal. De wenkende gebaren van de zangeressen bij het zingen lijken dit te ondersteunen. Maar de taal in het lied is in werkelijkheid volledig fictief en verzonnen.

Ya ya Yippee (2006)

Dit lied gaat over het einde van het schooljaar. Het is de laatste schooldag en de vakantie staat voor de deur. De spanning en vreugde die het kind voelt bij het begin van de vakantie druipt van het liedje af: ‘We lopen op het strand, en dansen blootsvoets hand in hand’. Vreemd genoeg was het liedje een veel groter succes in België dan in Nederland. In de Belgische Ultratop 50 stond het lied drieëntwintig weken genoteerd, met de derde plaats als hoogtepunt. In de Nederlandse Top 40 verdween het liedje na drie weken al opnieuw uit de hitlijst.

Ya Ya Yippee stond op het negende album van K3 met dezelfde titel (‘Ya ya Yippee’) samen met nummers als ‘Dokter dokter’ en ‘Trouwen’, de soundtrack van de film ‘K3 en het Ijsprinsesje’.

Kusjesdag (2007)

Deze single, te vinden op het album ‘Kusjes’ kwam uit op 25 juni 2007. Het lied haalde de negende plaats in de Nederlandse hitparade Single Top 100 en een zevende plaats in de Vlaamse Ultratop 50.

Studio 100 pleitte naar aanleiding van de release van het nummer voor een officiële nieuwe feestdag ‘Kusjesdag’, waarop iedereen aardig tegen elkaar moet zijn. Ze slaagden in hun opzet, want op 1 juli 2007 werd in Antwerpen voor het eerst 1 juli uitgeroepen tot ‘Nationale Kusjesdag’. Op 4 juli 2007 volgde ook Nederland.

MaMaSé! (2009)

Dit nummer was één van de grootste successen in het repertoire van K3 en goed voor drie keer platina in 2009. Het lied is bovendien speciaal in de geschiedenis van K3. Het was immers het eerste nummer met Josje nadat Kathleen Aerts de groep had verlaten. Josje Huisman was gekozen na een wekenlange zoektocht tijdens de TV-show 'K2 zoekt K3', uitgezonden in 2009 op de Vlaamse zender VTM en de Nederlandse zender SBS6.

Het gelijknamige album ‘MaMaSé!’ was een dubbelalbum. De eerste CD bevatte nieuwe nummers van de groep zoals ‘MaMaSé’, ‘Handjes draaien’, ‘De politie’ en ‘Wanneer zie ik jou terug’. De tweede CD bevatte enkele van de grootste K3-hits van de afgelopen tien jaar, opnieuw ingezongen samen met nieuwe aanwinst Josje.

Hallo K3! (2010)

De single ‘Hallo K3’ kwam uit in september 2010 en stond op het album ‘Eyo!’. De sound van K3 werd sinds het album 'Eyo!' wat moderner. Bedoeling was het geluid van de groep wat eigentijdser te laten klinken. 'Hallo K3!' deed het zowel in Vlaanderen als in Nederland erg goed.

‘Hallo K3’ is tegelijk ook de titelsong van de gelijknamige televisieserie. In deze reeks, gelanceerd in het najaar van 2010, spelen de meisjes drie vriendinnen die samen op een appartement wonen. Soms botst het wel eens tussen de meiden maar als puntje bij paaltje komt blijven ze toch altijd vriendinnen. Stiekem zijn ze verliefd op de knappe buurjongen Bas, gespeeld door Winston Post. Verder is er ook Marcel (Jacques Vemeire), de bejaarde buurman en Rosie (Metta Gramberg), de bazin van het plaatselijk café. De succesvolle reeks stopte na drie seizoenen.

Waar zijn die engeltjes (2012)

Dit liedje was ook de titelsong van de film ‘K3-Bengeltjes’. Op 4 juli 2012 werd de single gelanceerd. In tegenstelling tot veel andere K3-hits bereikte ‘Waar zijn die engeltjes’ noch in België noch in Nederland een heel hoge notering in de hitlijsten. De zestiende plaats was in Vlaanderen het hoogst haalbare. In Nederland kwam het lied niet verder dan de tweeënzestigste plaats in de Single Top 100.

10 000 luchtballonnen (2015)

Dit nummer van K3 zal in de geschiedenis van de groep net als 'MaMaSé!' een speciale plek innemen. Het wordt immers het eerste lied van de groep in de vernieuwde bezetting. Hanne, Marthe en Klaasje werden tijdens de grote finale van de TV-show 'K3 zoekt K3', gelijktijdig uitgezonden op VTM en SBS6, uitgeroepen tot de nieuwe K3. Zij zullen dus ook de nieuwe song '10 000 luchtballonnen' inzingen en aan het al uitgebreide repertoire van K3 toevoegen.

Andere K3-liedjes en hits van de meidengroep

Alle liedjes van K3 opnoemen is natuurlijk onbegonnen werk en smaken verschillen. Ook songs als ‘Oma’s aan de top’, ‘Parapluutje’, ‘Meiden van de brandweer’; 'De politie', 'Teleromeo' en ‘Hart verloren’ zijn populair. Heel wat K3-fans noemen ook ‘K3 Airlines’ als een favoriet nummer.

Het verhaal van K3 is nog lang niet verteld. Ook de 'nieuwe K3' met Hanne, Marthe en Klaasje zal ongetwijfeld tal van grote hits scoren en succesvolle liedjes brengen. De eerste single van de nieuwe groep, '10 000 luchtballonnen', was al meteen een schot in de roos.

Lees verder

© 2015 - 2024 Karldelauw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
Online gratis gitaar akkoorden en bladmuziek voor de gitaarOnline gratis gitaar akkoorden en bladmuziek voor de gitaarOp het internet zijn veel websites te vinden die gratis bladmuziek voor de gitaar aanbieden. In dit artikel vind je een…
Slechtste liedjes ooit gemaaktMuziek is een kwestie van smaak. Als meerdere mensen dezelfde smaak delen kunt u daar conclusies aan binden. In dit arti…

Hoe de oude K3 de nieuwe K3 werdHoe de oude K3 de nieuwe K3 werdIn 1998 veroverde de Belgische meidengroep K3 de harten van vele meisjes en jongens. Soms zelfs van de vaders. In eerste…
Bon Jovi gooit op alle fronten het roer om!New Jersey-rockband Bon Jovi werd opgericht in 1983 door frontman John Bongiovi. Echter kwam de grote doorbraak pas in 1…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Self, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_%28muziekgroep%29
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ya_ya_yippee
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kuma_he_%28single%29
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Kusjesdag
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Waar_zijn_die_engeltjes%3F
Karldelauw (112 artikelen)
Laatste update: 01-06-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.