Wat zijn alle films van K3 tot 2020?

Wat zijn alle films van K3 tot 2020? Studio 100 maakte van K3 meer dan een muziekgroep. De eerste K3 film ‘K3 en het magische medaillon’ kwam er al in 2004, gevolgd door ‘K3 en het ijsprinsesje’ in 2006 en ‘K3 en de kattenprins’ in 2007. December 2012 kende de lancering van de vierde K3 film ‘K3 Bengeltjes’. Zowel de film als de titelsong ‘Waar zijn die engeltjes’ werd een gigantisch succes. In februari 2014 kwam ‘K3 Dierenhotel’ in de zalen. De K3 films werden stuk voor stuk kaskrakers met een leuk verhaal en een indrukwekkende cast. Eind 2017 laat Studio 100 ook een prent met de nieuwe K3 in de hoofdrollen op het publiek los.

Alle films van K3

Acteren is nog iets heel anders dan zingen, maar de meiden van K3 kunnen het allemaal. In vijf leuke films laten ze het beste van zichzelf zien, hierbij geholpen door een mooie cast met bekende Vlamingen en Nederlanders. In totaal lokten de vijf K3-films zo'n 2,5 miljoen bezoekers in de Benelux.

K3 en het magische medaillonK3 en het magische medaillon

K3 en het magische medaillon (2004)

Verhaal

K3 heeft net een huisje gekocht. Wat de meisjes niet weten is dat de vorige bewoner achter een wand het Washabi-medaillon heeft verstopt. Het was ooit van de Egyptische farao Washabi en heeft magische krachten. Wanneer K3 het medaillon ontdekt weten ze eerst niet wat ermee aan te vangen. Al gauw ontdekken ze echter dat het sieraad wensen kan doen uitkomen. Dat weet ook de boef Gazpacho, die zijn handlangers Rode Tijger en Zwarte Panter de opdracht geeft om het medaillon te stelen. K3 doet er alles aan om dit te voorkomen.

Makers van de film

Hans Bourlon, Danny Verbiest en Gert Verhulst schreven het scenario van de eerste K3-film. De regie was in handen van Indra Siera, een Vlaams filmmaker en regisseur. Naast twee K3-films regisseerde hij ook de televisiereeksen Oud België, Kiekens en Fans.

Cast

De Nederlandse cabaretier Paul de Leeuw was een opvallende verschijning in de eerste K3-film.

PersonageActeur/Actrice
KarenKaren Damen
KristelKristel Verbeke
KathleenKathleen Aerts
GeestPaul de Leeuw
GazpachoPeter Rouffaer
Rode TijgerEddy Vereycken
Zwarte PanterDaisy Ip

K3 en het ijsprinsesjeK3 en het ijsprinsesje

K3 en het ijsprinsesje (2006)

Verhaal

De koning van een sprookjesland nodigt K3 uit om voor zijn dochter, prinses Fleur, te komen zingen. Ze is betoverd door een oude tovenaar. K3 zingt voor het prinsesje maar slaagt er niet in haar op te vrolijken. De meisjes willen de vloek opheffen. Dit kan echter alleen wanneer ze de naam van de tovenaar (Hatsjie) achterhalen. Een heks probeert nog roet in het eten te gooien en de meisjes op te sluiten.

Makers van de film

Indra Siera regisseerde ook de tweede K3 film. De prent was een groot succes met meer dan een half miljoen bezoekers in België en Nederland. Hans Bourlon en Gert Verhulst stonden opnieuw in voor het scenario.

Cast

De tweede K3-film had een indrukwekkende cast, met Urbanus als tovenaar en Carry Tefsen (bekend uit onder andere ‘Zeg ‘ns Aaa’) als heks.

PersonageActeur/Actrice
KarenKaren Damen
KristelKristel Verbeke
KathleenKathleen Aerts
Koning FlurkentijnPeter Faber
Koningin BonboniaAnnemarie Picard
TovenaarUrbanus
LakStany Crets
KeiBen Segers
AladdinMimoun Ouled Radi
Prinses FleurLaurien Poelemans
SneeuwwitjeSasha Rosen

Verder waren ook Katerine Avgoustakis en Nicky Langley opvallende verschijningen. Ze speelden de hofdames van de koning. Acteur Frank Aendenboom nam de stem van de kikker voor zijn rekening.

K3 en de kattenprinsK3 en de kattenprins

K3 en de kattenprins (2007)

Verhaal

Op een nacht ontdekken de meisjes van K3 een sprookjesboek in hun slaapkamer. Ze openen het en plots verschijnt het gezicht van een prins. Hij verteld dat de kattenkoningin hem heeft vervloekt. Voor middernacht moet hij zijn grote liefde kussen of hij verandert voorgoed in een kat. Hij roept de hulp in van de fee Fiorella om zijn ware liefde te vinden. Deze haalt met haar koets de K3-meisjes op en brengt hen naar een sprookjesland hoog in de wolken.

Makers van de film

Gert Verhulst en Hans Bourlon schreven opnieuw het scenario. Regisseur was dit keer Matthias Temmermans, een Vlaams regisseur met heel wat ervaring. Zo regisseerde hij in 2003 al de Plop-film ‘Plop en de Toverstaf’. Hij had in 2006 samen met Gert Verhulst en Sven Duym ook de Ketnet-serie ‘Mega Mindy’ bedacht.

Cast

‘K3 en de kattenprins’ was de laatste K3 film met Kathleen.

PersonageActeur/Actrice
KarenKaren Damen
KristelKristel Verbeke
KathleenKathleen Aerts
PrinsRoel Vanderstukken
FiorellaTerence Schreurs
Kokkin/Tante YvetteIrene Moors
Lakei Nestor/Nonkel AndréCarry Goossens
Lakei FribulaerFrank Van Erum

Verder waren onder andere Ini Massez, Kim Nelis en Annelies Smeyers te zien als hofdames.

K3 BengeltjesK3 Bengeltjes

K3 Bengeltjes (2012)

Verhaal

De drie nichtjes van de K3-meisjes komen logeren en ze zijn dolenthousiast. Hun vreugde slaat echter al snel om in ergernis wanneer blijkt dat de nichtjes echte ‘ettertjes’ zijn. Opperengel Manuel ziet alles gebeuren vanuit de Wolkenwereld en grijpt in. Manuels specialiteit is het omvormen van ‘bengeltjes’ in ‘engeltjes’. Hiervoor moeten de ettertjes vierentwintig uur lang braaf zijn en leven volgens de regels van het Engelenboek.

Maar engel Manuel heeft het erg druk. Hij besluit daarom zijn nieuwe helper Tuur in te schakelen en hem het werk te laten doen. Hij moet de drie nichtjes ophalen en naar de Wolkenwereld brengen. Tuur vergist zich en neemt niet de drie nichtjes maar de meisjes van K3 mee, die ‘bengeltjes’ worden. Ze moeten nu zelf vierentwintig uur braaf zijn en dat gaat niet van een leien dakje.

Makers van de film

Het scenario werd geschreven door Gert Verhulst en Hans Bourlon. De regie was in handen van Bart Van Leemputten, een vaste medewerker-regisseur van Studio 100 die al heel wat films en producties van het bedrijf op zijn palmares had. De officiële titelsong van de film, ‘Waar zijn die engeltjes’ werd nadien een grote hit. Ook een paar andere K3-nummers zoals ‘Niet normaal’ en ‘Jurkjes’ zijn in de film te horen.

Cast

‘K3 Bengeltjes’ was de eerste K3 film met Josje Huisman.

PersonageActeur/Actrice
KarenKaren Damen
KristelKristel Verbeke
JosjeJosje
MarcelJacques Vermeire
RosieMetta Gramberg
BasWinston Post
ManuelMichel Van Dousselaere
TuurChris Van den Durpel

Verder speelde Jill Peeters een weervrouw en verscheen Sam Gooris in de rol van Carlo, een fan van Karen. Camilia Blereau was te zien als verpleegster.

K3 DierenhotelK3 Dierenhotel

K3 Dierenhotel (2014)

Verhaal

Het weekend staat voor de deur en Kristel heeft een verblijf geboekt in een beautyfarm. Karen en Josje besluiten om in datzelfde weekend stiekem in het dierenhotel te helpen bij Bas. De drie meisjes zijn allen tot over hun oren verliefd op Bas. Door toeval worden de navigatiesystemen van K3 verwisseld, zodat ze allen op de verkeerde bestemming belanden. Kristel komt in het dierenhotel terecht en Karen en Josje in de beautyfarm.

Kristel wil bij Bas blijven en is niet meer uit het dierenhotel weg te slaan. Karen wil toch maar in de beautyfarm blijven, want ze heeft gehoord dat Brad Pitt er ook komt logeren. Josje wil echter vertrekken om naar Bas te kunnen. Daarom laat Karen het voor Josje lijken alsof ze toch in een dierenhotel zitten. Wanneer echter blijkt dat het dierenhotel in gevaar is moeten de drie meisjes samenwerken om het hotel te redden.

Makers van de film

Bart Van Leemputten nam opnieuw de regie voor zijn rekening. Hans Bourlon, Gert Verhulst en Nico De Braeckeleer schreven samen met Van Leemputten het scenario van de film. De film trok bijna vijfhonderdduizend bezoekers.

Cast

Voor de vijfde prent in de reeks films van K3 werd beroep gedaan op de Belgische komiek Philippe Geubels. Hij vertolkte de rol van Danny.

PersonageActeur/Actrice
KarenKaren Damen
KristelKristel Verbeke
JosjeJosje
MarcelJacques Vermeire
RosieMetta Gramberg
BasWinston Post
DannyPhilippe Geubels
Hoteleigenaar FrançoisAlbert Verlinde
Ome JanSerge-Henri Valcke
Meneer DevriesDries Vanhegen

De nieuwe K3-film: 'K3 Love Cruise' (2017)

Op 13 december 2017 kwam de zesde film van K3 uit. Hij heet 'K3 Love Cruise'. De nieuwe K3-meisjes maakten er nooit een geheim van dat ze ook graag wilden acteren. Vooral Marthe sprak die wens een aantal keer uit in interviews. Met de nieuwe K3-film wordt hun ambitie dus al in hun tweede jaar als K3 verwezenlijkt.

Cast

Marthe, Hanne en Klaasje vertolken uiteraard de hoofdrollen. Ook nu krijgen een aantal bekende Vlamingen en Nederlanders een rol in de film. Zo doen Hallo K3!-acteurs Jacques Vermeire en Winston Post mee. Net als in de tv-serie spelen ze de rol van Marcel en Bas. Sven De Ridder speelt de rol van parel-elf Elvin. Maartje Van Neygen kruipt in de huid van elfje Ayla. Ashley Ntangu wordt Jasmijn, een vroegere schoolvriendin van Klaasje. Nicolette Van Dam speelt de rol van cruisedirecteur Visschers, terwijl Tim Douwsma een buurjongen van Hanne (Alex) speelt.

Verhaal

De K3-meisjes schepen in voor een cruise onder leiding van kapitein Bas, waar ze als speciale gasten een optreden op het eindbal zullen geven. Tijdens de reis lopen allerlei zaken fout. Op de koop toe duikt uit de magische ketting van Klaasje ook nog Elvin, een elf met toverkrachten, op. De K3-meisjes zijn de enigen die Elvin kunnen zien. Elvin gebruikt zijn toverkracht om de meisjes in grappige en moeilijke situaties te doen belanden. Zo wil hij het optreden van de meisjes op het eindbal verhinderen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Karldelauw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De duurste geflopte filmsDe duurste geflopte filmsHet maken van een film kan resulteren is grote kaskrakers als Titanic en de serie van Harry Potter, maar het maken van e…
De unieke stijl van Film NoirDe unieke stijl van Film NoirDe Film Noir. Er is heel weinig bekend over dit genre, terwijl het in de jaren ’40 zo populair was. Daarom is hieronder…
Hoe de oude K3 de nieuwe K3 werdHoe de oude K3 de nieuwe K3 werdIn 1998 veroverde de Belgische meidengroep K3 de harten van vele meisjes en jongens. Soms zelfs van de vaders. In eerste…
Omniversum Den HaagHet Omniversum in Den Haag is een bijzondere bioscoop. Films in het Omniversum worden vertoond op een gigantisch, koepel…

De bizarre carriére van Gaspar NoéGaspar Noé werd bekend om zijn heftige carrière als filmproducent. De films van Noé worden vaak verbonden aan “New Frenc…
The Program: een film over Lance ArmstrongThe Program: een film over Lance ArmstrongIn 2015 ging de film over wielrenner Lance Armstrong en zijn dopingverleden in première. In 2012 beschuldigt het Amerika…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nitban, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://www.studio100fan.eu/encyclopedie/K3_Dierenhotel_%28Crew%29
  • http://www.studio100fan.eu/encyclopedie/K3_Dierenhotel_%28Films_van_K3%29
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_Bengeltjes
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_en_de_kattenprins
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_en_het_ijsprinsesje
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/K3_en_het_magische_medaillon
Karldelauw (112 artikelen)
Laatste update: 23-12-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.