Relatos Salvajes: Een film doordrenkt in zwarte humor

Relatos Salvajes: Een film doordrenkt in zwarte humor Deze dramatische doch komische film bestaat uit zes korte verhalen die in het kader staan van wraak, haat, toeval (of niet?) en verkeerd geïnterpreteerde gesprekken die het leven van de betreffende personen ingrijpend veranderen. Doordat de film uit korte verhalen bestaat, is er geen sprake van een lange opbouw en zit de kijker snel in het verhaal. In elk van de verhalen is een behoorlijke dosis zwarte humor verweven en bij elk verhaal vraag je je als kijker af welke wendingen het plot zal nemen.

Relatos Salvajes

 • Regisseur: Damián Szifron
 • Alternatieve titel: Wild Tales
 • Genre: Drama/komedie
 • Land: Argentinië
 • Taal: Spaans
 • Speelduur: 122 minuten

Cast Paternak

 • Salgado - Darío Grandinetti
 • Isabel - María Marull
 • Profesora Leguizamón - Mónica Villa

Cast Las Ratas

 • Kok - Rita Cortese
 • Serveerster - Julieta Zylberberg
 • Cuenca - César Bordón

Cast El Más Fuerte

 • Diego Iturralde - Leonardo Sbaraglia
 • Mario - Walter Donado

Cast Bombita

 • Simón Fischer - Ricardo Darín
 • Victoria Malamud - Nancy Dupláa

Cast La Propuesta

 • Mauricio Pereyra Hamilton - Oscar Martínez
 • Helena Pereyra Hamilton - María Onetto
 • Adocaat - Osmar Núñez
 • Casero - Germán de Silva
 • Publieke aanklager - Diego Velázquez

Cast Hasta Que La Muerte Nos Separe

 • Romina - Érica Rivas
 • Ariel - Diego Gentile

Zes verhalen gebundeld in een film

Deze film bestaat uit zes verhalen die helemaal los van elkaar staan. De overeenkomst tussen deze korte verhalen is het thema wraak, woede, toeval en het ingrijpend veranderen van het leven van de betreffende hoofdpersonen.

Pasternak

In het eerste verhaal van deze film komen twee passagiers aan boord van een vliegtuig erachter dat ze grappig genoeg een gemeenschappelijke kennis, Pasternak, hebben. Al snel ontdekken ze dat iedereen aan boord, inclusief de bemanning, deze Pasternak kent. Berust dit feit op een zeer onwaarschijnlijk toeval of is hier iets heel anders aan de hand?

Las Ratas (De Ratten)

In verhaal twee bedient een serveerster een klant in het wegrestaurant waar ze werkt. Ze herkent hem als de persoon die haar en haar familie financieel de afgrond in heeft geholpen. De kok van het restaurant stelt voor om rattengif in het eten van deze klant te stoppen, maar de serveerster weigert hieraan mee te werken. De kok zet dit plan toch door, ondanks dat de serveerster heeft aangegeven dit geen goed idee te vinden. Weet zij te voorkomen dat de klant de door hem bestelde maaltijd opeet?

El Más Fuerte (De Sterkste)

El Más Fuerte, het derde deel, speelt zich af op de snelweg. Mario blokkeert met zijn auto een andere automobilist genaamd Diego, waarna de eerste ergernissen en irritaties ontstaan tussen de twee. Het lukt Diego om Mario te passeren en terwijl hij dit doet, beledigt hij hem. Na de oplopende irritaties tussen de twee ontstaat er een ruzie die erg uit de hand loopt.

Bombita (Kleine Bom)

Deel vier begint met een kleine overtreding; de foutgeparkeerde auto van Simón wordt weggesleept wanneer hij een verjaardagstaart voor zijn dochter aan het kopen is. Door dit voorval komt hij te laat op de verjaardag. Wanneer Simón ruzie maakt met de agenten over het betalen van de boete wordt hij weggevoerd. Wanneer zijn baas en zijn vrouw hier weet van krijgen, heeft dit verstrekkende gevolgen voor het leven van Simón.

La Propuesta (Het Aanzoek)

La Propuesta, het op een na laatste verhaal, begint met een man die een zwangere vrouw aanrijdt met de auto van zijn vader. Hij vlucht. De vrouw en haar ongeboren kindje komen te overlijden en de man besluit zijn vader te vertellen wat hij heeft gedaan. De vader schakelt een advocaat in en haalt zijn tuinman over om tegen een flinke vergoeding de schuld op zich te nemen. De tuinman stemt hiermee in. De publieke aanklager ontdekt de waarheid en al snel draait het leven van de betrokkenen om omkoperij, corruptie, halve waarheden en leugens.

Hasta Que La Muerte Nos Separe (Tot De Dood Ons Scheidt)

In het laatste deel van Relatos Salvajes komt een vrouw er tijdens haar bruidsfeest achter dat haar man is vreemdgegaan met een van de gasten. Ze rent naar het dak van het hotel waar het feest wordt gegeven en wordt daar getroost door een hotelbediende, waar ze vervolgens de liefde mee bedrijft. Wanneer ze terugkeert naar het feest ontstaat er een gevecht tussen haar, de vrouw waarmee haar man is vreemdgegaan en haar schoonmoeder.

Première en ontvangst

Deze Argentijnse film verscheen in 2014. Op 17 mei van dit jaar ging de film in première op het Filmfestival van Cannes. De film trok meer dan 2.000.000 toeschouwers in de eerste 24 dagen na de première. In september weekend van 11 t/m 14 september 2014 was Relatos Salvajes de meest bezochte film van Argentinië. De film werd in 275 bioscopen getoond en trok maar liefst 274.042 bezoekers. Op 15 september 2014 was de film voor het eerst in Nederland te zien.

Filmlocaties

De meeste shots in deze film zijn opgenomen in Buenos Aires in Argentinië. Zo is het gedeelte op de vluchthaven in de episode 'Pasternak' opgenomen op Aeroparque Jorge Newbery - AEP in Buenos Aires. Ook het restaurant in 'Las Ratas' is in Buenos Aires, evenals de snelweg in El Más Fuerte. De bakkerij in de episode 'Bombita' bevindt zich op Juncal 1294 in Buenos Aires en het politiebureau uit dit verhaal is te vinden op 1168 Suipacha. Het hotel waar het bruidspaar hun feest geeft in 'Hasta Que La Muerte Nos Separe' is het Hotel InterContinental, eveneens gevestigd in Buenos Aires.
© 2015 - 2023 Mileena, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Humor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’recensieHumor in de speelfilm ‘Two Weeks Notice’Dat Sandra Bullock komisch talent heeft is wel bekend en toch slaat ze zo nu en dan de plank stevig mis. Zo niet met Two…
Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"De televisieserie Het Huis Anubis is al jaren een enorme hype. De eerste bioscoopfilm Anubis en het Pad der 7 zonden won…
Jojo Rabbit; tragikomedie brengt Hitler en humor samenJojo Rabbit; tragikomedie brengt Hitler en humor samenDe Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi brengt in de film Jojo Rabbit twee onderwerpen samen die ogenschijnlijk geen…
Filmrecensie The Other WomanrecensieFilmrecensie The Other WomanThe Other Woman is een Amerikaanse romantische komedie uit 2014. Het is geregisseerd door Nick Cassavetes en geschreven…

Filmtips: 15 speelfilms met de zee als belangrijk themaFilmtips: 15 speelfilms met de zee als belangrijk themaGa je op vakantie naar een tropisch eiland of ben je op een zeilreis dan mogen speelfilms waarin de zee een belangrijke…
Testament of Youth, film over oorlog en romantiekrecensieTestament of Youth, film over oorlog en romantiekTestament of Youth is een film uit 2014. De film is gebaseerd op een boek geschreven door Vera Brittain. Het vertelt het…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
 • http://www.moviemeter.nl/film/100125
 • http://www.imdb.com/title/tt3011894/?ref_=nv_sr_1
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Relatos_salvajes
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Tales_(film)
 • http://www.imdb.com/title/tt3011894/locations?ref_=tt_dt_dt
Mileena (123 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.