Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis

Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis 'I know I often get a job because of how I look. I hope that I keep the job because of how I act.' Is een quote van de jonge acteur Theo James. Theo James is toevallig het acteerwereldje ingerold maar compleet op zijn plek.

Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis

Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis, oftewel Theo James, is geboren op 16 december 1984 in Oxford, Engeland. Hij is opgegroeid met zijn ouders, Philip J. Taptiklis en Jane Taplikis, en was de jongste van hun vijf kinderen.
Theo's grootvader kwam uit Griekenland en zijn grootmoeder uit Nieuw-Zeeland (geboren in Engeland) en zijn moeders familie kwam uit Glasgow, Schotland. Theo zelf is hiermee deels Grieks, Engels, Schots en zelfs een klein beetje Nieuw-Zeelands.

Theo ging naar Aylesbury Grammar School en is hierna naar de University of Notthingham gegaan waar hij alsnog is geslaagd voor filosofie. Hierna is hij per ongeluk het acteerwereldje ingerold. Zijn toenmalige vriendin was van plan zich in te schrijven voor de Bristol Old Vic Theatre School en heeft Theo hierin meegesleurd. Hierdoor heeft hij uiteindelijk ook besloten zich in te schrijven en met succes (zijn vriendin daarentegen werd niet toegelaten)!
Op de Bristol Old Vic Theatre School hebben onder andere Daniel Day-Lewis (rol in o.a. Lincoln waarin hij Abraham Lincoln speelde) en Jeremy Irons (rol in o.a. The Pink Panther 2 waarin hij Alonso Avellaneda speelde) gezeten.
Theo maakte zijn debuut op de televisie in 2012 in A Passionate Women.

Voordat Theo zijn geld verdiende met het acteren heeft hij onder andere gewerkt voor de National Health Service in Engeland. Hierin was het zijn werk om huizen van recent overledenen schoon te maken.

Naast het acteren besteedt hij ook aandacht aan zijn zeer uiteenlopende hobby's; Zo is hij een ballet-, jazz en tapdanser, doet hij onder meer aan basketbal, rugby, klifduiken, diepzeeduiken en heeft hij parkour geleerd voor zijn rol in Underworld.
Daarnaast heeft hij ook een (kleine) muziekcarrière op zijn naam staan.

Muziek

Theo James heeft in de afgelopen jaren in zo'n vijf bands gespeeld waarvan Sher Khan de bekendste was. Hij was gitarist en zanger van de band, maar in 2012 gaf de band aan een pauze in te lassen, hierna is er niks meer van de band vernomen.
Naast gitaarspelen en zingen kan Theo ook saxofoon, piano en mondharmonica spelen en kan hij zelfs beatboxen. Van talent geen gebrek!

Film en TV

Theo is vooral bekend van zijn rollen in Divergent, Underworld: Awakening en The Inbetweeners Movie, maar wat heeft hij daarnaast gedaan?

Film

 • 2014, Divergent, als Tobias “Four” Eaton, Action
 • 2012, The Domino Effect, als Dinner Party Guest, Drama
 • 2012, Underworld Awakening, als David, Horror
 • 2011, The Inbetweeners Movie, als James, Comedy
 • 2010, You Will Meet A Tall Dark Strange, als Ray, Comedy
 • 2010, Red Tails, als onbekend, Action
 • 2008, Monsoon Nights (Short Film), als Rory, Short

TV

 • 2013, Golden Boy, als Walter Clark, 13 afleveringen
 • 2012, Case Sensitive (TOHL), als Aidan Harper, 1 afleveringen
 • 2012, Room At The Top. als Jack Wales, 2 afleveringen
 • 2011, Bedlam, als Jed Harper, 6 afleveringen
 • 2010, Downton Abbey, als Kemal Pamuk, 1 aflevering
 • 2010, A Passionate Woman, als Alexander “Craze” Crazenovski, 2 afleveringen

Nominaties en Awards

In 2014 was Theo James onder andere genomineerd voor:
 • 2014 Divergent Teen Choice Award for Choice Movie Actor: Action (daadwerkelijk gewonnen)
 • 2014 Divergent Teen Choice Award for Choice Movie Breakout Star
 • 2014 Divergent Young Hollywood Award for Fan Favourite Actor - Male
 • 2014 Divergent Young Hollywood Award for Best On-Screen Couple with Shailene Woodley
© 2014 - 2024 Yvette001, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Actrice: Shailene WoodleyActrice: Shailene WoodleyShailene Woodley is een Amerikaanse actrice, geboren op 15 november 1991 in Simi Valley, Californië. Ze is sinds begin 2…
Allegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensierecensieAllegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensieDe 'Divergent'-films zijn gebaseerd op de romans van de Amerikaanse auteur Veronica Roth, geboren op 18 augustus 1988 in…
TV-serie: Big Little LiesTV-serie: Big Little LiesIn de Amerikaanse miniserie Big Little Lies lijken drie moeders een perfect leven te leiden. Ze hebben succesvolle echtg…
Filmrecensie: The DescendantsrecensieFilmrecensie: The DescendantsDeze film van regisseur Alexander Payne is zeer goed ontvangen door de Amerikaanse pers. The Descendants wordt omschreve…

Richard Attenborough: acteur, regisseur (1923 - 2014)Richard Attenborough is overleden op 24 augustus 2014. De Britse acteur en regisseur speelde in films als The Great Esca…
Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman was een bekende Amerikaanse acteur, producent en regisseur. Hij heeft meer dan zeventig acteerpri…
Bronnen en referenties
Yvette001 (23 artikelen)
Gepubliceerd: 25-08-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.