Top 10 beste komische lachfilms

Top 10 beste komische lachfilms Op zoek naar leuke komische lachfilms? Hier kun je de beste komische cult films vinden. Het comedy film genre is bij veel mensen erg populair, maar natuurlijk verschilt het gevoel voor humor van persoon tot persoon. Toch zijn hier voor iedereen genoeg grappige en komische lachfilms. Top 10 lijst van echte lachfilms.

Lachfilms - de meest komische films op een rij

Niet iedereen is een zelfde mening toegedaan als het aankomt op wat nu een grappige film is. Waar de een meteen in een deuk ligt, houdt de ander de lippen stijf op elkaar. Toch zijn er door de jaren heen een erg groot aantal grappige films geproduceerd en blijft het een van de best verkopende filmgenres. In de bioscoop valt altijd op zijn minst wel 1 komische film te bezichtigen. Desalniettemin is het erg lastig om lijsten te maken met de grappigste films. Bij normale speelfilms kunnen verschillende factoren mee worden gewogen, maar bij lach films draait het uiteindelijke toch om de uiterst subjectieve lach. Toch hebben een aantal vooraanstaande bladen een overzicht gemaakt van de beste lachfilms. Hier naar mijn mening de beste.

Voor andere leuke film lijsten

Leuke films per land: top 10 lijsten
Beste Scandinavische films

Grappige films volgens 'The Observer' - meest komische lachfilms top 10

1. Life of Brian (1979)

Regie: Terry Jones
Cast: Graham Chapman, John Cleese en Michael Palin
IMDb Rating: 8.2


Het levensverhaal van Jezus vertelt door de dolkomische crew van Monty Python. Waarschijnlijk de meest grappige monty Python film ooit. Nummer 165 op de IMDb top 250. Niet de laatste Monty Python film op de lijst. Geen wonder, met John Cleese de Koning van de Lach.

2. Airplane! (1980)

Regie: Jim Abrahams, David Zucker
Cast: Robert Hays, Julie Hagerty and Leslie Nielsen
IMDb Rating: 7.8


Een van de meest komische films met Leslie Nielsen over een ex-piloot die bang is om te vliegen, maar noodgedwongen in de cockpit word gestopt. Leslie Nielsen is natuurlijk bekend van de Naked Gun lachfilms.

3. This Is Spinal Tap (1984)

Regie: Rob Schneider
Cast: Rob Reiner, Michael McKean and Christopher Guest
IMDb Rating: 8.0.


Volgens velen de meest grappige rockfilm aller tijden. Een documentaire maker volgt een van de meest luide bands tijdens een epische tour.

4. Some Like It Hot (1959)

Regie: Billy Wilder
Cast: Marilyn Monroe, Tony Curtis and Jack Lemmon
IMDb Rating: 8.4


Een echte komische klassieker met Marilyn Monroe. Nummer 82 op de IMDb top 250 beste films lijst.

5. Withnail and I (1987)

Regie: Bruce Robinson
Cast: Richard E. Grant, Paul McGann and Richard Griffiths
IMDb Rating: 7.7


Erg grappige Britse comedy film over 2 stadse jongen die besluiten er even tussen uit te gaan naar het huisje van een oom op het platteland. Het loopt niet allemaal even gesmeerd als gehoopt.

6. Blazing Saddles (1974)

Regie: Mel Brooks
Cast: Cleavon Little, Gene Wilder and Slim Pickens
IMDb Rating: 7.7


Een van de eerste, maar tegelijkertijd meest populaire lach films van Mel Brooks. Heeft maar liefst 3 Oscars nominaties ontvangen.

7. The Big Lebowski (1998)

Regie: Joel Coen, Ethan Coen.
Cast: Jeff Bridges, John Goodman and Julianne Moore
IMDb Rating: 8.2


Een van de meer hedendaagse klassiekers. De Coen Brothers hebben met 'The Dude' bewezen ook in het Comedy Genre goed thuis te zijn. Nummer 131 op de IMDb top 250. Voor veel mensen een van de meest grappige cultfilms ooit.

8. Monty Python and the Holy Grail (1974)

Regie: Terry Gilliam, Terry Jones
Cast: Graham Chapman, John Cleese and Eric Idle
IMDb Rating: 8.4


De tweede Monty Python film op de lijst. In deze komische film gaan de mannen van Monty Python op zoek naar de heilige graal.

9. Duck Soup (1933)

Regie: Leo McCarey
Cast: Groucho Marx, Harpo Marx and Chico Marx
IMDb Rating: 8.1


De legendarische Marx broers in actie in de oudste grappige film op de lijst. Tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettende vermakelijke lachfilm.

10. Young Frankenstein (1974)

Regie: Mel Brooks
Cast: Gene Wilder, Madeline Kahn and Marty Feldman
IMDb Rating: 8.0


We sluiten de lijst af met wederom een Mel Brooks Film. Komisch talent Gene Wilder neemt de rol op zich van de kleinzoon van de oorspronkeljke Dr. Frankenstein en besluit de naam opnieuw eer aan te doen door alle experimenten te herhalen.

Andere grappige films op de lijst: The Producers, Shaun of the Dead, Groundhog Day Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, Planes, Trains and Automobiles, The Man with Two Brains, There's Something About Mary, Annie Hall, Dumb and Dumber,

Lees verder

© 2011 - 2024 Euromark, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie: Fatherís dayrecensieFilmrecensie: Fatherís dayFatherís day is een comedy uit 1997, welke werd geregisseerd door Ivan Reitman. Komische mannen Robin Williams en Billy…
De Golden Globes en andere film- en televisieprijzenIedereen kent de Oscars in de Amerikaanse filmwereld, maar daarnaast bestaan ook de Golden Globes voor films en tv-progr…

De Oscarwinnaars 1991De Oscarwinnaars 1991De Academy Awards van het jaar 1991. De beste films van dit jaar waren The silence of the lambs, Bugsy, Terminator 2: ju…
De Oscarwinnaars 1992De Oscarwinnaars 1992De Academy Awards van het jaar 1992. De beste films van dit jaar waren Unforgiven, Howards end en Aladdin. De Oscars wer…
Bronnen en referenties
  • The Guardian - The Observer Funniest comedies of all time.
Euromark (67 artikelen)
Laatste update: 19-12-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.