InfoNu.nl > Muziek en Film > Artiesten > Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2019

Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2019

Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2019 De Franse dirigent en zanger Michel Legrand componeert muziek voor meer dan 200 films en heeft, net als zijn landgenoot de accordeonist Marcel Azzola, in zijn lange carrière samengewerkt met grote namen uit de wereld van de lichte muziek. De Nederlandse rapper Faisal Mssyeh gebruikt de artiestennaam Feis terwijl keyboardspeler Daryl Dragon door collega's wordt aangeduid met The Captain. De naam van de Amerikaanse filmster en zangeres Doris Day (foto) blijft voor altijd verbonden aan het lied 'Que Sera Sera'. Deze qua muziekstijl uiteenlopende muzikanten hebben gemeen dat ze in 2019 zijn overleden. Welke andere bekende maar vooral ook minder bekende componisten en vocalisten zijn nog meer in 2019 overleden?

Overleden muzikanten in 2019

De in Leiden geboren componist, toetsenist en producer Gerard Koerts weet samen met zijn tweelingbroer Chris met de band Earth & Fire de Nederlandse popmuziek in de jaren zeventig te verrijken met klassiekers als Memories en Storm And Thunder. De Amerikaan Peter Tork begint als folkzanger maar wordt bekend als bassist en pianist van The Monkees; van zijn hand is het bekende piano-intro van Daydream Believer.

Zangers en zangeressen

De Amerikaanse soulzanger James Ingram breekt in 1983 door met het samen met Patti Austin gezongen Baby Come To Me. Het nummer is aanvankelijk weinig succesvol maar dat verandert als een Amerikaanse soapserie het veelvuldig gebruikt. De carrière van een andere soulzanger, Larry Cunningham, is van korte duur terwijl de successen van country- en folkzangeres Maxine Brown en filmster en zangeres Doris Day vooral dateren uit de jaren vijftig.

Welke naast genoemde bekende maar vooral ook minder bekende musici uit de populaire en de lichte muziek zijn in 2019 overleden? (meest recente update 7 juni)


Feis

Het nieuwe jaar 2019 is nog maar enkele uren oud als in Rotterdam op de Nieuwe Binnenweg Faisal Mssyeh, alias rapper Feis (32 jaar, † 1 januari), wordt doodgeschoten. Feis is vooral bekend binnen de rapscene van Rotterdam. Hij is lid van het rapperscollectief Ecktuh Ecktuh en werkt samen met andere rappers waaronder Winne en MocroManiac. Tussen 2007 en 2009 is Feis te horen op albums van collega-rappers; in 2014 brengt hij een eigen ep uit, later dat jaar gevolgd door een compleet album, getiteld Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen. De rapper treedt vervolgens in 2015 op het Groningse Eurosonic Noorderslag op en is te zien in een aflevering van het AVROTROS-programma ‘Ali B op volle toeren’ waarin hij een nummer van zangeres Maribelle uitvoert. Bij de schietpartij in de nieuwjaarsnacht is ook de broer van Feis betrokken; hij raakt zwaargewond maar weet op eigen kracht een ziekenhuis te bereiken.

Daryl Dragon (The Captain & Tennille)

De Amerikaanse keyboardspeler Daryl Dragon (76 jaar, † 2 januari) vormt met zijn echtgenote Toni Tennille het duo The Captain & Tennille. In 1975 heeft het duo in eigen land de grootste hit van het jaar met het door Neil Sedaka gecomponeerde Love Will Keep Us Together. Bij de uitreiking van de Grammy Awards begin 1976 wordt het lied bekroond in de categorie ‘Record of the year’. In datzelfde jaar volgen meerdere top 5-hits waaronder Lonely Nights, wederom van de hand van Sedaka. Het duurt tot 1980 voordat The Captain & Tennille in Nederland de eerste en enige hit scoort; Do That To Me One More Time bereikt een tweede plaats.

Daryl Dragon is begin jaren zeventig pianist bij The Beach Boys. Uit die tijd stamt zijn bijnaam; Beach Boys-zanger Mike Love noemt hem ‘The Captain’ en ‘Captain Keyboard’ omdat hij bij optredens een kenmerkende pet draagt. In 2014 gaat het muzikale echtpaar Toni en Daryl na 39 jaar huwelijk uit elkaar.

Larry Cunningham (The Floaters)

De Amerikaanse R&B-groep The Floaters wordt in 1976 opgericht en heeft het daaropvolgende jaar haar enige hit van betekenis: Float On. In het lied stelt elk groepslid zich voor met het noemen van naam, sterrenbeeld en het ideale beeld van een vrouwelijke partner. Float On speelt in op de in die tijd populaire trend van dating via video en telefoon. Na Ralph, Charles en Paul is de beurt aan groepslid Larry Cunningham (67 jaar, † 10 januari) die zich in het lied voorstelt met de woorden 'my name is Larry and I like a woman that loves everything and everybody, because I love everybody and everything'.

Marcel Azzola

Marcel Azzola (91 jaar, † 21 januari) is een Franse accordeonist die met grote namen uit de wereld van het Franse chanson werkt. Azzola, die begint als violist maar het instrument later verruilt voor een accordeon, begeleidt vanaf de jaren vijftig onder meer Yves Montand, Edith Piaf, Juliette Gréco en Jacques Brel. Naast chansons neemt hij tevens bewerkingen van klassieke muziek en verschillende dansnummers op. Azzola is op latere leeftijd actief als jazzmuzikant en in 1998 te horen op het album Chez Toots van Toots Thielemans.

Maxine Brown (The Browns)

De Amerikaanse zangeres Maxine Brown (87 jaar, † 21 januari) vormt in de jaren vijftig samen met haar broer Jim Ed (1934-2015) en zus Bonnie (1938-2016) het trio The Browns. De muziek van het drietal bestaat uit een combinatie van country, folk en pop.
In 1959 bereikt de groep de bovenste plaats van de Amerikaanse hitparade met The Three Bells, gebaseerd op het Franse lied Les Trois Cloches. In Nederland wordt het lied in de jaren zeventig een hit voor Nana Mouskouri maar is het meest bekend als Bim Bam in een parodie van André van Duin. De zussen en broer gaan als muziekgroep in 1967 uit elkaar; Maxine Brown heeft daarna nog een korte solocarrière. In 2005 verschijnt haar autobiografie ‘Looking Back To See’.

Michel Legrand

Michel Legrand (86 jaar, † 26 januari) is een Franse componist, dirigent en zanger die in zijn lange carrière samenwerkt met onder meer Ray Charles, Frank Sinatra en Miles Davis. De zoon van orkestleider Raymond Legrand studeert aan het conservatorium en maakt in 1964 één van zijn bekendste werken: de filmmuziek voor ‘Les Parapluies De Cherbourg’ met in de hoofdrol Catherine Deneuve. Drie andere films leveren Legrand drie Oscars op: voor het lied The Windmills Of Your Mind uit ‘The Thomas Crown Affair’ en voor de muziek uit de films ‘Summer Of 42’ en ‘Yentl’ (met Barbra Streisand). In totaal is de Fransman verantwoordelijk voor de muziek van zo’n 200 films. Tot op het laatst blijft Legrand actief; voor de lente van 2019 stonden optredens gepland.

'Ever since I was a boy, my ambition has been to live completely surrounded by music. My dream is not to miss out anything. That's why I've never settled on one musical discipline.'
Michel Legrand - pianist, componist, dirigent, arrangeur en zanger

James Ingram

De Amerikaanse soulzanger, songwriter en producer James Ingram (66 jaar, † 29 januari) start zijn zangcarrière in 1981 als hij enkele nummers op een album van producer Quincy Jones inzingt. In 1983 verschijnt zijn eerste eigen album.
Ingram is bij het grote publiek bekend door de duetten die hij opneemt met Patti Austin (Baby Come To Me), Michael McDonald (Yah Mo B There) en Linda Ronstadt (Somewhere Out There). Op eigen gelegenheid bereikt de zanger in de Verenigde Staten de nummer 1-positie in 1990 met I Don't Have The Heart. James Ingram, die samen met Ray Charles prominent te horen is aan het eind van U.S.A. For Africa's We Are The World, wordt veertien maal genomineerd voor een Grammy, daarvan wint hij er twee.

Johnny Lion

De Nederlandse zanger en acteur Johnny Lion (77 jaar, † 31 januari) wordt geboren als John van Leeuwarden. Eind jaren vijftig richt hij met een aantal schoolvrienden de eerste Nederlandse rockband Johnny & His Jewels op, de latere The Jumping Jewels. Buiten de groep om scoort Lion in 1965 een enorme hit met het Nederlandstalige lied Sophietje, opgedragen aan zijn toenmalige vriendin Sophie van Kleef. In 1988 staat de zanger na lange tijd opnieuw in de schijnwerpers met de bijna-hit Alleen in Dallas. Vanaf de jaren negentig is Van Leeuwarden in een aantal Nederlandse films te zien.

Andere personen uit de muziekwereld die in januari 2019 zijn overleden

 • Shane Bisnett (31 jaar, † 1 januari); Amerikaanse muzikant, van 2009 tot 2011 bassist in metalcoreband Ice Nine Kills
 • Steve Ripley (69 jaar, † 3 januari); Amerikaanse zanger en gitarist, oprichter van de country rockband The Tractors
 • Eric Haydock (75 jaar, † 5 januari); Britse muzikant, tussen 1962 en 1966 bassist bij The Hollies
 • Clydie King (75 jaar, † 7 januari); Amerikaanse sessiezangeres, te horen op albums van onder meer Bob Dylan, Ray Charles, Steely Dan en Lynyrd Skynyrd
 • Bonnie Guitar (95 jaar, † 12 januari); Amerikaanse countryzangeres (Dark Moon, 1957)
 • Willie Murphy (75 jaar, † 13 januari); Amerikaanse bluesmuzikant
 • Ron Watson (62 jaar, † 17 januari); gitarist in Canadese hardrockband Helix (1974-1975)
 • Reggie Young (82 jaar, † 17 januari); Amerikaanse gitarist, als sessiemuzikant te horen op nummers van onder meer The Box Tops, Neil Diamond, Willie Nelson en Dusty Springfield
 • Ted McKenna (68 jaar, † 19 januari); Schotse drummer in onder meer The Sensational Alex Harvey Band en The Michael Schenker Group
 • Paul Whaley (72 jaar, † 28 januari); Amerikaanse drummer in sixties rockband Blue Cheer (Summertime Blues)

Gerard Koerts (Earth & Fire)

Toetsenist, componist en producer Gerard Koerts (71 jaar, † 20 februari) maakt samen met zijn tweelingbroer Chris vanaf 1968 deel uit van de Nederlandse popgroep Earth & Fire met zangeres Jerney Kaagman. De broers vormen de drijvende kracht achter de succesformule van de Haagse band waarin met name op de albums symfonische invloeden zijn te horen. Gerard introduceert binnen de groep de mellotron, een elektrisch muziekinstrument waardoor een enigszins zweverig geluid ontstaat dat goed te horen is op de nummer-1-hit Memories uit 1972. Als de hoogtijdagen voor de groep eind jaren zeventig voorbij lijken wordt met het qua muziekstijl afwijkende nummer Weekend de grootste hit gescoord (zelfs nummer 1 in Duitsland). Vanaf 1983 is het Earth & Fire-avontuur voor beide broers voorbij en beginnen ze een muziekstudio. De laatste jaren van zijn leven krijgt Gerard te maken met de longziekte COPD.

Peter Tork (The Monkees)

De Amerikaan Peter Tork (77 jaar, † 21 februari) is acteur maar bovenal bekend als bassist in popband The Monkees. De voor de gelijknamige tv-serie gecaste bubblegumgroep wordt in 1966 bedacht door producer Don Kirshner en bestaat naast Tork uit Micky Dolenz, Michael Nesmith en Davy Jones (1945-2012). De vier bij elkaar gezochte muzikanten/acteurs hebben geen enkele muzikale inspraak. De groep is het Amerikaanse antwoord op The Beatles en verkoopt in 1966-1967 meer albums dan The Fab Four door 31 weken achter elkaar op de eerste plaats van de Billboard 200 te staan. Tork laat zijn contract bij The Monkees in 1968 ontbinden maar is wel van de partij bij de meerdere reünies van de groep vanaf 1986.

Mark Hollis (Talk Talk)

Zanger en gitarist Mark Hollis (64 jaar, † 25 februari) richt in 1981 samen met bassist Paul Webb, drummer Lee Harris en toetsenist Simon Brenner de band Talk Talk op. Hollis met zijn opmerkelijke stem wordt gezien als de drijvende kracht achter het succes van het Britse kwartet met (melodramatische) hits als Such A Shame, It´s My Life en Life´s What You Make It. De synthesizerband verandert eind jaren tachtig echter in een melancholiek akoestisch groepje muzikanten met obscure muziek. De zanger brengt na het uiteenvallen van Talk Talk nog een soloalbum uit maar trekt zich uiteindelijk terug uit de muziekwereld.

Andere personen uit de muziekwereld die in februari 2019 zijn overleden

 • Bill Sims (69 jaar, † 2 februari); Amerikaanse blues pianist
 • Harvey Scales (78 jaar, † 11 februari); Amerikaanse soulzanger, componist van Disco Lady (hit voor Johnny Taylor)
 • Connie Jones (84 jaar, † 13 februari); Amerikaanse jazz trompettist
 • Willie Lambregt (59 jaar, † 13 februari); Belgische muzikant (The Scabs, Vaya Con Dios)
 • Ethel Ennis (86 jaar, † 17 februari); Amerikaanse jazzzangeres
 • Gus Backus (81 jaar, † 21 februari); Amerikaanse schlagerzanger, eind jaren vijftig lid van multiraciale doo-wopgroep The Del-Vikings
 • Jackie Shane (78 jaar, † februari); Amerikaanse soul- en R&B-zangeres, transgender-pionier
 • Andy Anderson (68 jaar, † 26 februari); Engelse drummer (The Cure)
 • André Previn (89 jaar, † 28 februari); Duits-Amerikaanse componist en dirigent van symfonieorkesten

Keith Flint (The Prodigy)

De Britse musicus Keith Flint (49 jaar, † 4 maart) is zanger en voorman van The Prodigy, een dancegroep die in 1990 wordt opgericht door Liam Howlett. Het stemgeluid van Flint - herkenbaar aan zijn punky kleren, gekleurde lenzen, piercings en steeds van kleur veranderende haarstijl - doet denken aan andere punkbands zoals The Sex Pistols. Flint is aanvankelijk danser in The Prodigy totdat hij in 1996 het nummer Firestarter inzingt, de eerste van twee Britse nummer-1-hits.

The Prodigy stond voor de 2019-editie van Lowlands geprogrammeerd als één van de headliners. Flint wordt dood aangetroffen in zijn woning in het Engelse graafschap Essex.

Hal Blaine (The Wrecking Crew)

De naam Hal Blaine (90 jaar, † 11 maart) zal weinig mensen bekend in de oren klinken maar de sessiemuzikant en drummer uit The Wrecking Crew is op meer dan 150 Amerikaanse top 10 hits uit de jaren zestig en zeventig te horen, meer dan iedere andere drummer uit de rockgeschiedenis. The Wrecking Crew is de naam die Blaine gaf aan de Amerikaanse groep studiomuzikanten waarvan de samenstelling steeds wisselde; de kern werd naast Blaine gevormd door Larry Knechtel (piano, keyboard) en Joe Osborn (bas). Blaine is als drummer te horen op opnames van onder meer Elvis Presley, The Beach Boys, The Byrds, The Mamas & The Papas, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel en The Carpenters.

Dick Dale

The King Of Surf Guitar is de bijnaam die de Amerikaanse gitarist Dick Dale (81 jaar, † 16 maart) krijgt. Met zijn begeleidingsgroep The Del-Tones is Dale in de vroege jaren zestig de grondlegger van de surfmuziek, het genre waaruit later groepen als The Ventures en The Beach Boys voortkomen. Met het gebruik van dikke snaren en krachtig en snel spelen is hij van invloed op de ontwikkeling van de hardrock en geldt als een voorbeeld voor Jimi Hendrix en Eddie Van Halen. Dale's behoefte aan meer volume spoort gitaarbouwer Leo Fender (1909-1991) aan de gitaar en versterker te verbeteren. De instrumentale surf van Dale beleeft in 1994 een opleving als zijn compositie Miserlou wordt gebruikt in de openingsscène van de film Pulp Fiction.

Scott Walker (The Walker Brothers)

De in Amerika geboren en in Groot-Brittannië wonende singer-songwriter Scott Walker (76 jaar, † 22 maart) heet in werkelijkheid Noel Scott Engel. Samen met John Walker (1943-2011, alias John Maus) en Gary Walker (alias Gary Leeds) vormt hij in 1964 The Walker Brothers. Het trio dat dus niet uit echte broers bestaat scoort een aantal memorabele hits: The Sun Ain't Gonna Shine Anymore, Make It Easy On Yourself, My Ship Is Coming In en No Regrets. Na het uiteenvallen van de groep maakt Scott Walker tot 2018 een groot aantal soloalbums. De zanger met de donkere stem geldt als een inspiratiebron voor een reeks artiesten waaronder David Bowie, Leonard Cohen, Alex Turner (The Arctic Monkeys), Thom Yorke (Radiohead) en The Smiths.

Nipsey Hussle

De Amerikaan Nipsey Hussle (33 jaar, † 31 maart) is de zoveelste rapper die om het leven komt als gevolg van een schietincident. De als Ermias Davidson Asghedom geboren artiest werkt samen met onder meer Snoop Dogg, Tya en Drake. Zijn successen zijn bescheiden, wel krijgt de West-Coastrapper in 2019 een Grammy-nominatie in de categorie beste rap-album voor zijn debuutalbum Victory Lap. Hussle, die een relatie had met actrice Lauren London, wordt in Los Angeles voor zijn kledingwinkel neergeschoten. Enkele uren voor zijn dood twittert de rapper 'Having strong enemies is a blessing'.

Andere personen uit de muziekwereld die in maart 2019 zijn overleden

 • Stephan Ellis (69 jaar, † 1 maart); Amerikaanse bassist, van 1981 tot 1987 in rockband Survivor (Eye Of The Tiger)
 • Paul Williams (78 jaar, † 1 maart); Britse blueszanger
 • Mike Grose († 6 maart); Britse bassist in Queen (1970)
 • Michael Gielen (91 jaar, † 8 maart); Duits-Oostenrijkse componist en dirigent
 • Danny Kustow (69 jaar, † 11 maart); Engelse gitarist (Tom Robinson Band)
 • David White (79 jaar, † 17 maart); Amerikaanse (tenor)zanger in doo-wopgroep Danny & The Juniors (At The Hop)
 • Bernie Tormé (66 jaar, † 17 maart); Ierse hardrockgitarist (Gillan, Atomic Rooster, Ozzy Osbourne)
 • Ranking Roger (56 jaar, † 26 maart); Britse muzikant en zanger (The Beat, General Public)
 • Stephen Fitzpatrick (24 jaar, † 27 maart) en Audun Laading (25 jaar, † 27 maart); vormen samen het Engelse duo Her's, komen met hun manager om bij een verkeersongeluk in Californië

Les Reed

Les Reed (83 jaar, † 15 april) is een Engelse liedjesschrijver, arrangeur en orkestleider (Les Reed Orchestra). Hij werkt samen met verschillende songwriters als Gordon Mills, Roger Greenaway en Barry Mason en is medeverantwoordelijk voor hits van Tom Jones (It's Not Unusual, Delilah), Engelbert Humperdinck (The Last Waltz) en The Dave Clark Five (Everybody Knows). In 1998 wordt Reed voor zijn muzikale verdiensten onderscheiden met een Britse ridderorde.

Bij veel Nederlanders is Man Of Action van Les Reed Orchestra overbekend als de herkenningstune van Radio Noordzee Internationaal. Als de zeezender in de herfst van 1974 het zwijgen wordt opgelegd, wordt Man Of Action of single uitgebracht en belandt het oorspronkelijk uit 1970 stammende instrumentale nummer in de Nederlandse top 10.

Rowland Gould (Level 42)

De Engelse saxofonist en gitarist Rowland Gould (64 jaar, † 30 april) richt in 1979 samen met zijn broer Phil Gould, Mike Lindup en Mark King de jazzfunkgroep Level 42 op. De groep scoort de grootste hits in de jaren tachtig. Rowland Gould verlaat de band om gezondheidsredenen in 1987 maar treedt in oktober 2012 tijdens een optreden in Bristol van de groep op met zijn voormalige collega's. In de tussenliggende jaren draagt Gould teksten aan voor een album van Level 42 uit 2006 en een soloalbum van zanger Mark King.

Andere personen uit de muziekwereld die in april 2019 zijn overleden

 • Paul Severs (70 jaar, † 9 april); Vlaamse zanger, muzikant en liedjesschrijver
 • Earl Thomas Conley (77 jaar, † 10 april); Amerikaanse countryzanger
 • Johnny Hutchinson (78 jaar, † 12 april); Britse drummer (The Big Three)
 • Paul Raymond (73 jaar, † 13 april); Engelse muzikant (UFO, Savoy Brown)
 • Joe Terry (78 jaar, † 15 april); Amerikaanse zanger in doo-wopgroep Danny & The Juniors (At The Hop)
 • Heather Harper (88 jaar, † 22 april); Britse sopraanzangeres
 • Dave Samuels (70 jaar, † 22 april); Amerikaanse vibrafonist (jazzgroep Spyro Gyra)
 • Phil McCormack (58 jaar, † 26 april); Amerikaanse zanger (southern rockband Molly Hatchet)

Doris Day

De Amerikaanse zangeres, actrice en dierenactiviste Doris Day (97 jaar, † 13 mei) wordt in 1922 geboren als Doris Mary Ann Kappelhoff. Ze speelt in tientallen films en krijgt in Amerika het imago van 'girl next door' (geheel in tegenstelling met haar collega en tijdgenote Marilyn Monroe). De rollen in de romantische komedies leveren een aantal bekende liedjes op: When I Fall In Love, Move Over Darling, Secret Love maar bovenal Que Sera Sera (Whatever Will Be Will Be), afkomstig uit Alfred Hitchcocks The Man Who Knew Too Much uit 1956.

Day trouwt in totaal viermaal; ze krijgt één zoon (muzikant en producer Terry Melcher) die in 2004 overlijdt. In 2008 ontvangt ze de Grammy Lifetime Achievement Award; op de Hollywood Walk of Fame heeft ze twee sterren, één voor haar filmwerk en één voor haar muziekcarrière.

Cees Schrama

Cees Schrama (82 jaar, † 22 mei) is een Nederlandse jazzmuzikant en producer. Hij is afkomstig uit een muzikale familie, speelt in de tweede helft van de jaren zestig als studiomuzikant mee op platen van onder meer The Golden Earrings en heeft een eigen groep, Casey & The Pressure Group. Van 1973 tot 1992 presenteert Schrama bij de TROS op de late donderdagavond het jazz-radioprogramma Sesjun. Hij ontvangt in 2009 de Paul Acket Award Special Appreciation vanwege zijn belangrijke bijdragen aan de jazzmuziek in het algemeen en als presentator en bestuurslid van het North Sea Jazz Festival in het bijzonder.

Martine Bijl

De veelzijdige Martine Bijl (71 jaar, † 30 mei) is zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière. Ze vertaalt musicals en televisiecomedy's en is veelvuldig te zien als panellid in tv-programma's, in reclames voor groentefabrikant HAK en treedt op in theaters met haar one-woman-shows. Ze schrijft en illustreert verhalen voor kinderen en maakt meer dan twintig langspeelplaten en cd's waarvoor ze onder andere een Edison Award krijgt uitgereikt. Martine Bijl, die in 1979 wordt toegezongen in een ode van de Belgische zanger Louis Neefs, overlijdt aan de complicaties van een hersenbloeding die ze in 2015 krijgt.

Andere personen uit de muziekwereld die in mei 2019 zijn overleden

 • John Starling (79 jaar, † 2 mei); Amerikaanse bluegrass-muzikant en -componist
 • James Barney Cobb (75 jaar, † 4 mei); Amerikaanse gitarist/songwriter (Classics IV, Atlanta Rhythm Section)
 • Mike Wilhelm (77 jaar, † 14 mei); Amerikaanse zanger en gitarist (The Charlatans)
 • Chuck Barksdale (83 jaar, † 15 mei); Amerikaanse R&B-zanger (The Dells)
 • Melvin Edmonds (65 jaar, † 18 mei); Amerikaanse R&B-zanger (After 7)
 • John Gary Williams (73 jaar, † 28 mei); Amerikaanse R&B-zanger (The Mad Lads)
 • Willie Ford (68 jaar, † 28 mei); Amerikaanse soulzanger (The Dramatics)
 • Tony Glover (79 jaar, † 29 mei); Amerikaanse bluesmuzikant
 • Leon Redbone (69 jaar, † 30 mei); Amerikaanse singer-songwriter en gitarist

Dr. John

De echte naam van Dr. John (77 jaar, † 6 juni) is Malcolm John Rebennack. De pianist, zanger en songwriter uit New Orleans maakt sinds de jaren zestig muziek vol voodoo-elementen en treedt op in extravagante kostuums. Het bekendste nummer is Right Place, Wrong Time uit 1973. Tijdens zijn carrière wint 'Dr. John, The Night Tripper' (zoals zijn naam tussen 1968 en 1971 luidt) zes Grammy's, onder andere voor het nummer Makin' Whoopee. In 2011 wordt hij opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame.

Lees verder

© 2019 Molleke, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dag van de Muzikant - MuzikantendagDag van de Muzikant - MuzikantendagDe Dag van de Muzikant is eigenlijk een dag voor de muzikant: Muzikantendag. De dag is bedoeld voor mensen die een stap…
Johnny Kraaijkamp sr: komiek, zanger en acteurMeer dan een halve eeuw was John Kraaijkamp, ook wel Johnny Kraaijkamp genoemd, een bekend en geliefd acteur, komiek, za…
Halfwezenuitkering vervalt: nabestaandenuitkering 2019Halfwezenuitkering vervalt: nabestaandenuitkering 2019De halfwezenuitkering verviel al per 1 juli 2013 voor nieuwe gevallen. De uitkering verdween voor de bestaande gevallen…
Barry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow brengt in oktober 2014 zijn dertigste studio-album uit, getiteld 'My dream duets'. Op dit album zingt hij…
Otzi de gletsjermummieEr blijven nog altijd een paar dingen onbekent over de gletsjermummie Otzi zoals hoe hij overleden is en waar aan blijft…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Onbekend, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Deaths_in_2019
 • https://www.nu.nl/muziek/5659379/rapper-feis-32-omgekomen-bij-schietpartij-rotterdam.html
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Daryl_Dragon
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcel_Azzola
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Maxine_Brown
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Michel_Legrand
 • https://www.billboard.com/articles/columns/pop/8495764/james-ingram-soul-great-appreciation

Reageer op het artikel "Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2019"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Molleke
Laatste update: 07-06-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 8
Schrijf mee!