Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2020

Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2020 De Zweed Bo Winberg is aan het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als gitarist in de instrumentale rockband The Spotnicks. Canadees Neil Peart is drummer in rockband Rush en voorziet de muziek van zijn groep van literaire teksten. Kenny Rogers is één van de grootste Amerikaanse countryzangers aller tijden en Liesbeth List (foto) is de Grande Dame van het Nederlandse chanson. Qua muziekstijl lopen Winberg, Peart, Rogers en List uiteen, maar ze hebben gemeen dat ze in 2020 zijn overleden. Welke andere bekende en minder bekende muzikanten en vocalisten zijn nog meer in 2020 overleden?

Overleden muzikanten in 2020

Jazzsaxofonist Jimmy Heath is afkomstig uit een zeer muzikale familie. In zijn lange carrière speelt hij met de groten uit de wereld van de jazzmuziek, hetgeen tot uitdrukking komt in de titel van zijn biografie: ‘I Walked With Giants’. De Nederlandse violist, dirigent en pedagoog Jaap Schröder, waarvan in 1956 de eerste opnamen op plaat verschijnen, zet zich met name in voor de barokviool.

Zangers en zangeressen

De naam van de Amerikaanse zangeres Toni Smith zal bij weinig mensen bekend in de oren klinken, maar ongemerkt kennen we haar stem uit een funk- en soulklassieker uit het begin van de jaren tachtig. De succesjaren van zanger Bob Shane dateren van eind jaren vijftig, begin jaren zestig als hij samen met Dave Guard en Nick Reynolds de eerste plaats bereikt met een traditional.

Welke naast genoemde bekende maar vooral ook minder bekende musici uit de populaire en de lichte muziek zijn in 2020 overleden? (meest recente update 5 april 2020)


Jaap Schröder

De Nederlandse violist, dirigent en pedagoog Jaap Schröder (94 jaar, † 1 januari) studeert in Amsterdam en Parijs en wordt vervolgens concertmeester van het Radio Kamer Orkest en lid van het Nederlands Strijkkwartet. Hij neemt alle solo-sonates en partita’s van Johann Sebastian Bach op, daarbij spelend op barokviool waarvan hij een sterk promotor is. Schröder verricht veel onderzoek naar onbekende partituren voor viool uit de 17e en 18e eeuw. ‘Zijn grote passie voor muziek heeft hem in staat gesteld zijn talent tot op hoge leeftijd ten gehore te brengen’, aldus zijn familie. Schröder overlijdt op nieuwjaarsdag, een dag na zijn 94e verjaardag.

Bo Winberg (The Spotnicks)

Bo Winberg (80 jaar, † 3 januari) is gitarist in de Zweedse instrumentale gitaarrockgroep The Spotnicks. De groep, vernoemd naar de Russische satelliet Spoetnik 1, is in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw zeer populair in West-Europa en Japan. In die tijd is de instrumentale rock ’n rollmuziek zeer geliefd met groepen als The Shadows, The Ventures en gitarist Duane Eddy. The Spotnicks onderscheiden zich door tijdens optredens ruimtepakken te dragen. In die pakken en bijbehorende helmen is elektronica ingebouwd om niet vast te hoeven zitten aan snoeren en versterkers, een voor die tijd revolutionaire ontwikkeling. Na het uiteenvallen van de oorspronkelijke groep in 1970 gaat Winberg de daaropvolgende decennia met wisselende samenstellingen verder onder de naam The Spotnicks. Tot 2009 verschijnen bijna vijftig albums.

Neil Peart (Rush)

Neil Peart (67 jaar, † 7 januari) is tekstschrijver en drummer in de Canadese rockband Rush. Het trio bestaat naast Peart uit zanger en bassist Geddy Lee en gitarist Alex Lifeson. In 2019 plaatst muziekblad Rolling Stone Peart, bekend om zijn virtuoze drumstijl, op de vierde plaats van de honderd beste drummers in de geschiedenis van de popmuziek. Het merendeel van de teksten van Rush zijn van de hand van Peart die tevens enkele boeken op zijn naam heeft staan. Peart’s literaire teksten zijn beïnvloed door fantasy, science fiction, mythologie en filosofie.

Jimmy Heath

De Amerikaanse jazzsaxofonist, componist en arrangeur Jimmy Heath (93 jaar, † 19 januari) stamt uit een muzikale familie: zijn vader speelt klarinet, zijn moeder zingt in een kerkkoor, zijn zuster speelt piano en twee broers zijn bassist en drummer. Met zijn broers Percy en Tootie vormt hij The Heath Brothers. Jimmy wordt onder meer beïnvloed door saxofonist Charlie Parker wat hem de bijnaam ‘Little Bird’ oplevert (Parker’s bijnaam was ‘Bird’). Hij werkt samen met onder meer John Coltrane, Dizzy Gillespie en Miles Davis en is te horen op meer dan honderd albums. Behalve jazzmuziek componeert Heath ook suites en strijkkwartetten en ontvangt hij driemaal een nominatie voor een Grammy. In 2001, op 85-jarige leeftijd, verschijnt zijn biografie ‘I Walked With Giants’.

Franz Mazura

De Oostenrijker Franz Mazura (95 jaar, † 23 januari) heeft een uitzonderlijk lange carrière als operazanger. Hij debuteert in 1949 en staat, zeventig jaar later, in 2019 voor de laatste keer op het podium. Tweemaal wordt een opera waaraan Mazura meewerkt beloond met een Grammy: Lulu (1980) en Moses Und Aron (1985). Mazura speelt in zijn opera’s vaak de rol van de schurk en de slechterik.

Bob Shane (Kingston Trio)

De Amerikaanse zanger, gitarist en banjospeler Bob Shane (85 jaar, † 26 januari) vormt samen met Dave Guard (1934-1991) en Nick Reynolds (1933-2008) de originele samenstelling van The Kingston Trio. De groep is eind jaren vijftig van de vorige eeuw populair met repertoire dat grotendeels is ontleend aan de Amerikaanse folkmuziek. Het grootste succes heeft het drietal in 1958 met het volksliedje Tom Dooley dat de eerste plaats in de Billboard Hot 100 bereikt. De traditional over de van moord beschuldigde en in 1868 tot de strop veroordeelde Tom Dula (in het lied verbasterd tot Tom Dooley) wordt in 1929 voor het eerst opgenomen door G.B. Grayson & Henry Whitter. Het succes van de versie van The Kingston Trio markeert het beginpunt van de interesse in folkmuziek vanaf eind jaren vijftig.

Toni Smith

De muzikale carrière van zangeres Toni Smith (59 of 60 jaar, † 28 januari) speelt zich op één uitzondering na grotendeels af achter de schermen. De in The Bronx, New York geboren zangeres (echte naam Thomassina Carrollyne Smith) komt eind jaren zeventig van de vorige eeuw in contact met trompettist Tom Browne. Met hem maakt ze het lied Funkin’ For Jamaica (N.Y.) dat uitgroeit tot een klassieker. Op Funkin’ neemt Toni Smith de vocalen voor haar rekening; haar stem doet denken aan die van Chaka Khan van wie in eerste instantie wordt gedacht dat zij in het nummer is te horen. In Nederland bereikt Funkin’ For Jamaica (N.Y.) in februari 1981 een derde plaats in de Top 40; in 1992 verschijnt een remix die opnieuw in de hitparade terechtkomt. De toevoeging ‘N.Y.’ aan de titel moet voorkomen dat het geassocieerd wordt met het Caraïbische eiland Jamaica. Tom Browne, onder wiens naam het nummer wordt uitgebracht, is geboren in Queens, New York waarin de wijk Jamaica ligt. Het lied, dat in 2001 wordt gesampled door Mariah Carey in Don’t Stop, is een eerbetoon aan de buurt waarin hij opgroeit.

Andere personen uit de muziekwereld die in januari 2020 zijn overleden

 • Lexii Alijai (21 jaar, † 1 januari); Amerikaanse rapper
 • Marty Grebb (73 jaar, † 1 januari); Amerikaanse muzikant in popband The Buckinghams (Kind Of A Drag, 1966)
 • Tom Mulder (alias Klaas Vaak) (72 jaar, † 2 januari); Nederlandse radiopresentator (Veronica, TROS, Radio 10 Gold)
 • Little Jimmy (75 jaar, † 5 januari); Belgische bluesmuzikant
 • Martin Griffin († 5 januari); Engelse drummer in onder meer rockband Hawkwind
 • Bobby Comstock (78 jaar, † 9 januari); Amerikaanse zanger (Tennessee Waltz, 1959)
 • Marc Morgan (57 jaar, † 10 januari); Belgische singer-songwriter
 • Steve Martin Caro (71 jaar, † 14 januari); Amerikaanse zanger in baroque popband The Left Banke (Pretty Ballerina, 1966)
 • Barry Mayger (73 jaar, † 14 januari); Britse muzikant in popband Chicory Tip (Son Of My Father, 1972)
 • Chris Darrow (75 jaar, † 15 januari); Amerikaanse muzikant in country rockband Nitty Gritty Dirt Band
 • David Olney (71 jaar, † 18 januari); Amerikaanse singer-songwriter (voor onder meer Emmylou Harris, Linda Ronstadt)
 • Robert Parker (89 jaar, † 19 januari); Amerikaanse R&B-zanger
 • Bob Nave (75 jaar, † 28 januari); Amerikaanse muzikant in psychedelische rockband The Lemon Pipers (Green Tambourine, 1968)

Joseph Shabalala (Ladysmith Black Mambazo)

De Afrikaanse zanger Joseph Shabalala (78 jaar, † 11 februari) richt in 1960 het mannelijk zangkoor Ladysmith Black Mambazo op. De groep, één van de bestverkopende muzikale acts uit Zuid-Afrika, wordt bekend in de rest van de wereld door hun samenwerking in 1986 met Paul Simon op diens album Graceland waarop een samensmelting van Afrikaanse muziek en popmuziek is te horen. Shabalala componeert met Paul Simon de nummers Homeless en Diamonds On The Soles Of Her Shoes. Nelson Mandela heeft Ladysmith Black Mambazo ooit de muzikale ambassadeurs van Zuid-Afrika genoemd.

Reinbert de Leeuw

Reinbert de Leeuw (81 jaar, † 14 februari) is dirigent, pianist en componist en mede-oprichter van het Schönberg Ensemble. De Leeuw is chef-dirigent van dit Nederlandse ensemble voor hedendaagse klassieke muziek dat sinds 2009 bekendstaat als Asko|Schönberg. De in 2008 tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw benoemde dirigent mag diverse prijzen in ontvangst nemen, onder meer de Edison Oeuvreprijs (2013), een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven (2016) en de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs (2018). Het Cultuurfonds omschrijft De Leeuw als een baanbreker en voorvechter voor eigentijdse muziek.

Andrew Weatherall

Andrew Weatherall (56 jaar, † 17 februari) is een Britse pionier op het gebied van dancemuziek. De dj en producer van elektronische muziek is een veelzijdig en experimenteel muzikant. Zijn producties en dj-sets bestrijken een breed spectrum van de elektronische muziek. Weatherall breekt eind jaren tachtig door in de Londense acid house-scene; bekend is zijn remix van Loaded van de Schotse rockband Primal Scream. De band laat hem vervolgens meeproduceren aan een volgend album. De Brit, die veel aliassen gebruikt en in 2019 nog in ons land speelt, brengt enkele weken voor zijn onverwachte overlijden zijn laatste ep uit als lid van The Woodleigh Research Facility.

Simon Posthuma

Simon Posthuma (81 jaar, † 28 februari) is een Nederlandse kunstenaar, ontwerper en muzikant. In de jaren zestig maakt hij deel uit van kunstcollectief The Fool. De groep wordt (internationaal) bekend vanwege haar psychedelische albumhoezen en hippie-kleding. Tot de vaste leden van The Fool behoort naar Posthuma zangeres Marijke Koger. De twee werken samen met onder meer The Beatles; op een heruitgave van het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band wordt het tweetal genoemd voor hun grafische bijdrage aan de beroemde plaat. In 1972 scoren beiden als duo onder de naam Seemon & Marijke een grote hit met I Saw You. Simon Posthuma is de vader van zanger Douwe Bob.

Bob Fosko (De Raggende Manne)

Bob Fosko (64 jaar, † 28 februari) is een alleskunner; hij is muzikant, tekstschrijver, acteur, recensent, producer, presentator, commentaarstem en programmamaker. Fosko, pseudoniem van Geert Timmers, breekt in 1992 door met de Nederlandstalige band De Raggende Manne. Tussendoor behaalt hij in 1996 onder de naam Hakkûhbar een hit met het happy hardcorenummer Gabbertje. Andere projecten waaraan hij meewerkt zijn onder meer Groep Fosko en ska-band De Hardheid. Op het partijcongres van de SP in december 2019 krijgt Fosko een hoge onderscheiding vanwege zijn jarenlange muzikale ondersteuning voor deze partij. In dezelfde maand is hij als acteur voor het laatst op televisie te zien als kok in 'Het geheime dagboek van Hendrik Groen'.

Andere personen uit de muziekwereld die in februari 2020 zijn overleden

 • Harold Beane (73 jaar, † 1 februari); Amerikaanse funkgitarist
 • Andy Gill (64 jaar, † 1 februari); Engelse gitarist (post-punkband Gang Of Four)
 • Volker David Kirchner (77 jaar, † 4 februari); Duitse violist en componist
 • Diego Farias (27 jaar, † 6 februari); Amerikaanse gitarist (metalband Volumes)
 • Lyle Mays (66 jaar, † 10 februari); Amerikaanse pianist (Pat Metheny Group)
 • Henry Gray (95 jaar, † 17 februari); Amerikaanse bluespianist en zanger
 • Pop Smoke (20 jaar, † 19 februari); Amerikaanse rapper
 • David Roback (61 jaar, † 25 februari); Amerikaanse gitarist (rockband Mazzy Star)

Barbara Martin (The Supremes)

De Amerikaanse zangeres Barbara Martin (76 jaar, † 4 maart) is één van de vier oorspronkelijke leden van Motowngroep The Supremes. De damesgroep noemt zich aanvankelijk The Primettes maar bestaat na de naamswijziging in 1961 naast Martin uit Florence Ballard, Mary Wilson en Diana Ross. Als het grote hitsucces uitblijft besluit Barbara Martin na een jaar, ze is dan inmiddels getrouwd en zwanger, de groep te verlaten. Op het in december 1962 verschenen debuutalbum van The Supremes, dan een trio, is zij wel op meerdere nummers te horen maar ontbreekt ze op de hoesfoto. Het duurt dan nog ruim een jaar voordat The Supremes groots doorbreken.

Charles Wuorinen

De Amerikaanse componist, dirigent en muziekpedagoog Charles Wuorinen (81 jaar, † 11 maart) componeert in zijn leven meer dan 270 muziekstukken. Hij wint in 1970 als jongste componist de Pulitzer-prijs voor muziek met zijn elektronische werk Time's Encomium. Wuorinen geeft lezingen en les aan verschillende conservatoria en universiteiten in de Verenigde Staten en is bij het grote publiek met name bekend van de opera Brokeback Mountain, gebaseerd op het verhaal van schrijfster Annie Proulx.

Richenel

De Nederlandse zanger Richenel (62 jaar, † 13 maart) wordt geboren als Hubertus Richenel Baars. De zanger, een opvallende verschijning vanwege zijn androgyne uiterlijk, scoort in 1987 een grote hit met Dance Around The World; later dat jaar volgen nog een paar hits. Het succes beperkt zich niet tot het eigen land; internationaal breekt hij door in onder meer Italië, Duitsland en Scandinavië. Als het succes afneemt verhuist hij naar Spanje waar hij naam probeert te maken als jazzzanger.

Kenny Rogers

Kenny Rogers (81 jaar, † 20 maart) is één van de grootste Amerikaanse countryzangers aller tijden. In Nederland maken we in 1967 met hem kennis door Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In), dan nog onder de groepsnaam The First Edition waarvan hij deel uitmaakt. In 1969 volgt Ruby Don't Take Your Love To Town, inmiddels onder de naam Kenny Rogers & The First Edition. Andere hits vanaf 1977 als solozanger zijn onder meer Lucille, The Gambler, Coward Of The County en She Believes In Me, in ons land vooral bekend in de bewerking van André Hazes (als Zij Gelooft In Mij). Rogers werkt in zijn lange carrière meerdere malen samen met countryzangeressen Dottie West en Dolly Parton, maar ook met popartiesten als Lionel Richie (Lady) en Barry Gibb (Islands In The Stream). De in Houston, Texas geboren zanger verkoopt 165 miljoen platen en wint vele prijzen, waaronder drie Grammy Awards. In 2013 wordt hij opgenomen in de Country Music Hall of Fame.

Manu Dibango

De in Douala, Kameroen geboren saxofonist Manu Dibango (86 jaar, † 24 maart) wordt gezien als één van de grondleggers van de afro-jazz, een muziekstijl waarin Dibango elementen van de muziek uit thuisland Kameroen mengt met jazz en funk. De jazzmuzikant maakt tientallen albums. Eén van zijn bekendste nummers is Soul Makossa uit 1972 met het refrein 'ma-ma-se, ma-ma-sa, ma-ma-ko-sa'; een sample van dit nummer is te horen in Michael Jackson's Wanna Be Startin' Somethin' en later in Rihanna's Don't Stop The Music. Dibango overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus.

Liesbeth List

Liesbeth List (78 jaar, † 25 maart) wordt geboren als Elisabeth Dorathea Driessen in Bandung, destijds onderdeel van Nederlands-Indië. Ze staat bekend als de Grande Dame van het Nederlandse chanson met nummers als Pastorale, Aan De Andere Kant Van De Heuvels (beiden met de in 2009 overleden Ramses Shaffy) en Heb Het Leven Lief. Ze zingt vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel, werkt lang samen met zielsverwant Ramses Shaffy en keert na een periode van afnemend succes in de jaren negentig terug als Frank Boeijen zich over haar ontfermt. Prijzen die List ten deel vallen zijn tweemaal een Edison (1971 en 1995), een Gouden Harp (1998) en de Johnny Kraaijkamp Musical Award (2000 en 2009) voor haar vertolking van Edith Piaf in de musical Piaf. In twee afzonderlijke producties van deze musical speelt List de titelrol op jongere en op latere leeftijd van de legendarische Franse zangeres. In 2017 volgt er een musical over Liesbeth List zelf met Renée van Wegberg in de hoofdrol. In datzelfde jaar stopt ze met optreden als gevolg van een vorm van dementie.

Alan Merrill

De Amerikaan Alan Merrill (69 jaar, † 29 maart) is aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw de eerste westerse popartiest die als solist succes heeft in Japan. Enkele jaren later is hij de zanger van de Engels/Amerikaanse groep The Arrows. In Engeland belandt de groep in de top 10 met Touch Too Much maar het meest bekend wordt The Arrows door I Love Rock 'n Roll. Hoewel de groep er geen hit mee scoort wordt het in 1975 door Alan Merrill geschreven nummer in 1982 een klassieker in de versie van Joan Jett & The Blackhearts (zeven weken op nummer 1 in Amerika). Merrill schrijft zijn 'signature song' als reactie op It's Only Rock 'n Roll van The Rolling Stones dat een jaar eerder verschijnt.

Joe Diffie

Joe Diffie (61 jaar, † 29 maart) is een Amerikaanse countryzanger die in eigen land in de jaren negentig van de vorige eeuw bekend wordt met nummers als Pickup Man (1994), Bigger Than The Beatles (1995) en A Night To Remember (1999). Het nummer Same Old Train uit 1998, een all star-samenwerking tussen verschillende country-artiesten, levert hem een Grammy Award op. Vanaf 1992 is hij de initiatiefnemer van een jaarlijks benefietconcert ten behoeve van lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Dit levert Difffie, zelf vader van een zoon met het syndroom van Down, de Humanitarian Award from the Country Radio Broadcasters op. De zanger overlijdt aan COVID-19.

Bill Withers

De Amerikaanse soulzanger Bill Withers (81 jaar, † 30 maart) wint drie Grammy Awards in een muzikale carrière die van korte duur is. In 1971, Withers is dan al 33 jaar, brengt hij zijn eerste album uit waarop Ain't No Sunshine is te vinden met het beroemde derde couplet dat uit 26 maal de woorden 'I know' bestaat. Dat couplet had nog een invulling moeten krijgen maar op advies van zijn muzikanten wordt het onveranderd op de plaat gezet. Een jaar later volgen grote Amerikaanse hits als Lean On Me en Use Me. Het nummer Lovely Day uit 1978 is decennia later met regelmaat te horen in commercials voor onder meer auto's, bedden en supermarkten. In 1981 haalt Withers nog eenmaal de hitlijst als zanger op het nummer Just The Two Of Us van saxofonist Grover Washington Jr. Een bescheiden oeuvre van acht albums voor een man wiens klassiekers door verschillende artiesten zijn gecoverd waaronder Michael Jackson, Barbra Streisand en Mick Jagger.

Wallace Roney

De Amerikaanse jazztrompettist Wallace Roney (59 jaar, † 31 maart) krijgt les van onder andere Dizzy Gillespie en Clark Terry; vervolgens studeert hij af aan de Duke Ellington High School for the Performing Arts. Roney's mentor is de fameuze Miles Davis, van wie hij een trompet cadeau krijgt. Hij treedt met Davis op tot diens overlijden in 1991. Voor zijn bijdrage aan het album A Tribute To Miles Davis wint Roney in 1995 een Grammy Award. Ook Roney overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus.

Andere personen uit de muziekwereld die in maart 2020 zijn overleden

 • Aad Bos (88 jaar, † 1 maart); Nederlandse jazzradiopresentator
 • McCoy Tyner (81 jaar, † 6 maart); Amerikaanse jazzpianist
 • Jim Owen (78 jaar, † 7 maart); Amerikaanse countryzanger
 • Keith Olsen (74 jaar, † 9 maart); Amerikaanse producer (onder meer Fleetwood Mac, Foreigner, Santana, Rick Springfield)
 • Eric Taylor (70 jaar, † 9 maart); Amerikaanse folkzanger
 • Genesis P-Orridge (70 jaar, † 14 maart); Brits muzikant, beeldend kunstenaar en zanger
 • Jerry Slick (80 jaar, † 20 maart); Amerikaanse drummer in 60's rockband The Great Society
 • Eric Weissberg (80 jaar, † 22 maart); Amerikaanse folkmuzikant en banjospeler (Dueling Banjos, 1972)
 • Tres Warren (41 jaar, † 23 maart); Amerikaanse zanger en gitarist in rockband Psychic Ills
 • Bill Rieflin (59 jaar, † 24 maart); Amerikaanse drummer (in onder meer King Crimson en R.E.M.)
 • Bob Andy (75 jaar, † 27 maart); Jamaicaanse reggaezanger, helft duo Bob & Maria (Young, Gifted And Black, 1970)
 • Krzysztof Penderecki (86 jaar, † 29 maart); Poolse componist, muziek veelvuldig gebruikt in films (The Exorcist, The Shining, Wild At Heart, Twin Peaks)

Adam Schlesinger (Fountains of Wayne)

Adam Schlesinger (52 jaar, † 1 april) is bassist en medeoprichter van de Amerikaanse rockband Fountains of Wayne. De groep heeft in 2003 een grote hit met Stacy's Mom dat voor twee Grammy Awards wordt genomineerd. Naast het werk voor de groep schrijft Schlesinger muziek voor films en series. Het nummer That Thing You Do voor de gelijknamige comedy met Tom Hanks uit 1997 levert hem een Oscarnominatie op. Driemaal wint hij een Emmy Award, onder meer voor de comedyserie Crazy Ex-Girlfriend. The Jonas Brothers, Bowling For Soup en Katy Perry hebben liedjes op hun repertoire staan die (mede) zijn gecomponeerd door Schlesinger. De muzikant overlijdt aan complicaties als gevolg van COVID-19.

Patrick Francfort (Gibson Brothers)

Patrick Francfort (64 jaar, † 4 april) vormt samen met zijn broers Chris en Alex het trio The Gibson Brothers (niet te verwarren met het Amerikaanse bluegrass duo met dezelfde naam). De broers worden geboren op het Caribische eiland Martinique maar verhuizen op jonge leeftijd naar Frankrijk. De groep maakt muziek met een mengeling van disco en salsa. De eerste single Come To America doet nog niet zoveel maar met opvolger Non-Stop Dance staat het drietal in ons land in mei 1977 twee weken op nummer 1. In 1979 volgen de hits Cuba en Que Sera Mi Vida (If You Should Go) en in 1981 Latin America. Patrick Francfort overlijdt aan de gevolgen van COVID-19.

Andere personen uit de muziekwereld die in april 2020 zijn overleden

 • Ellis Marsalis Jr. (85 jaar, † 1 april); Amerikaanse jazzpianist
 • Bucky Pizzarelli (94 jaar, † 1 april); Amerikaanse jazzgitarist
 • Guus Smeets (71 jaar, † 2 april); Limburgs zanger en liedjesschrijver
 • Tweedy Bird Loc (52 jaar, † 3 april); Amerikaanse rapper
 • Vaughan Mason (69 jaar, † 3 april); Amerikaanse producer en songwriter
 • Luis Ecuardo Aute (76 jaar, † 4 april); Spaanse zanger en en songwriter

Lees verder

© 2020 Molleke, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Barry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow zingt met overleden zangers en zangeressenBarry Manilow brengt in oktober 2014 zijn dertigste studio-album uit, getiteld 'My dream duets'. Op dit album zingt hij…
Wat kost een optreden van een artiest?Wat kost een optreden van een artiest?De muziekartiesten hebben last van het illegaal downloaden van muziek. In het verleden verdienden ze meer aan een uitgeb…
Beter dan het Origineel"Beter dan het Origineel", de nieuwe muziekshow van SBS6 welke dit najaar te zien zal zijn op televisie. De show zal gep…
Noël est là, Franse versie van Do they Know It´s ChristmasNoël est là, Franse versie van Do they Know It´s ChristmasIn december 2014 verschijnt er een Franstalige versie van het nummer Do they Know It´s Christmas van Band Aid 30. De ker…

Katy Perry: van 'I Kissed A Girl' tot wereldwijde supersterKaty Perry: van 'I Kissed A Girl' tot wereldwijde supersterKatheryn Hudson wordt geboren op 25 oktober 1984 en zal uitgroeien tot de superster genaamd Katy Perry. Katy groeit op i…
Metallica: Geschiedenis van een legendarische metalbandMetallica: Geschiedenis van een legendarische metalbandMetallica is een zeer succesvolle en legendarische (thrash)metalband uit Amerika. In 1981 is de band opgericht en ze zij…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Anefo, Wikimedia Commons (CC0)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Deaths_in_2020
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_personen_overleden_in_januari_2020
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Spotnicks
 • https://www.nporadio4.nl/podium/nieuws/4309-violist-dirigent-jaap-schroeder-overleden
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Neil_Peart
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Heath
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Franz_Mazura
 • https://en.wikipedia.org/wiki/The_Kingston_Trio
 • https://www.nporadio2.nl/soulenjazz/nieuws/22259/5925-het-verhaal-achter-hangmatklassieker-funkin-for-jamaica-n-y

Reageer op het artikel "Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2020"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Molleke
Laatste update: 05-04-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!