Devious Maids: Seizoen 1

Devious Maids: Seizoen 1 Devious Maids is een Amerikaans komische serie over vijf Latina schoonmaaksters, die werken voor rijke acteurs of zakenlui uit Hollywood. De serie speelt zich af in Beverly Hills, Los Angeles. Seizoen 1 is een seizoen rondom een mysterieuze moord, een affaire, een geheime identiteit, genoeg ingrediënten voor vermaak. Spoilers: voor wie niet wilt weten wat er gebeurt in seizoen 1, moet niet verder lezen.

Devious Maids: gegevens seizoen 1

 • Aantal afleveringen: 13
 • Tv-kanaal: Lifetime
 • Uitgezonden: 23 juni 2013 - 22 september 2013
 • Speelduur: 42 minuten per aflevering
 • Genre: Komedie/drama

Aflevering 1: Pilot

 • Schrijver: Marc Cherry
 • Regisseur: Paul McGuigan
 • Uitzenddatum: 23 juni 2013

In de eerste aflevering leren we vijf dames van Latijns-Amerikaanse origine kennen, die als schoonmaakster bij enkele rijke zakenlui en beroemdheden in Beverly Hills werken.

Zoila (Judy Reyes) is de schoonmaakster van Geneviève (Susan Lucci), een wat oudere, emotioneel onstabiele vrouw. Zoila heeft een dochter, de mooie jonge Valentina (Edy Ganem), die ook werkt in het huis van Geneviève en verliefd wordt op diens zoon Remi. Rosie (Dania Ramirez) is een alleenstaande moeder die, na de dood van haar man, haar kind heeft achtergelaten in haar geboorteland om werk te komen zoeken in de Verenigde Staten. Ze werkt voor twee acteurs: Peri (Mariana Klaveno) en Spence (Grant Show). Carmen (Roselyn Sanchez) is een zangeres die wil doorbreken, ze heeft daar alles voor over en hoopt dat haar nieuwe werkgever Alejandro (een beroemde popster) haar daarbij kan helpen. Flora (Paula Garcés) werkt voor de rijke Evelyn en Adrian Powell.

In het huis van Evelyn en Adrian Powell wordt Flora vermoord en de drie dames zoeken steun bij elkaar. De hoofdverdachte in deze zaak is een jonge ober, die met het mes in de hand betrapt wordt, door de andere gasten op een feestje bij Evelyn en Adrian Powell.
Enkele dagen later doet een nieuwe schoonmaakster Marisol(Ana Ortiz), haar intrede. Ze is de nieuwe schoonmaakster van de familie Stappord. Zij past echter niet meteen in het plaatje van schoonmaakster: ze spreekt perfect Engels en is veel slimmer dan de andere dames. Hier blijkt een goede reden voor te zijn: ze is de moeder van de ober die beschuldigd wordt van moord en wil de waarheid ontdekken over Flora’s dood door te infiltreren in de huishouding van Evelyn en Adrian.

Aflevering 2: Setting the Table

 • Schrijver: Marc Cherry
 • Regisseur: Rob Bailey
 • Uitzenddatum: 30 juni 2013

In het huwelijk van Spence en Peri gaan de dingen niet zoals het hoort en begint hun huwelijk te wankelen. Spence vindt een boxershort onder zijn bed en verdenkt zijn vrouw Peri van het hebben van een affaire. Peri raakt in paniek en probeert een oplossing te bedenken om een logische verklaring aan Spence te kunnen geven. Ze vraagt Rosie om voor haar te liegen, maar dit wil Rosie niet. Rosie is een eerlijk persoon en dit gaat tegen haar principes in, ze confronteert Peri met haar leugen.

Alejandro is van huis en dit geeft Carmen de ruimte even te profiteren van dit voordeel. Remi is verliefd op Valentina, de dochter van hun schoonmaakster Zoila. Maar Zoila is niet blij met deze crush en haalt alles uit de kast om te voorkomen dat een uitje dat ze gepland hebben, doorgaat. Remi probeert Valentina voor zich te winnen, Remi en Valentina hebben beide een passie voor oude Hitchcockfilms en ze willen samen naar een voorstelling.

Marisol wil voor de Powells gaan werken, maar Taylor is hier niet erg blij mee. Adrian wil graag dat Marisol voor hem komt werken en hij chanteert Taylor. Flora heeft vlak voor haar dood een briefje verstopt, dit briefje wordt door Marisol gevonden, Adrian neemt het haar snel af en verbrandt het in zijn open haard.

Aflevering 3: Wiping Away the Past

 • Schrijver: Victor Levin
 • Regisseur: Rob Bailey
 • Uitzenddatum: 7 juli 2013

Adrian chanteert Taylor, maar Marisol ontdekt het verleden van Taylor en Flora en hun connectie met Adrian Powell. Geneviève is
enthousiaster dan Zoila over de verliefdheid van Remi op Valentina. Ze is zelfs zo enthousiast dat ze achter de rug om van Zoila, Remi en Valentina probeert samen te brengen. Spence helpt Rosie die dreigt in financiële problemen te komen doordat de kosten van een advocaat die ze nodig heeft, erg hoog dreigen te worden.

Odessa is een collega van Carmen, Odessa werkt ook als schoonmaakster voor Alejandro maar Odessa en Carmen liggen elkaar niet. Wanneer Carmen een afspraak met een muziekproducer heeft, wordt deze afspraak gedwarsboomd door Odessa.

Aflevering 4: Making your bed

 • Schrijver: John Paul Bullock III
 • Regisseur: David Warren
 • Uitzenddatum: 14 juni 2013

Zoila heeft een relatie met Henri, de broer van Genevieve, gehad. Henri komt op bezoek bij Genevieve, wat Zoila niet makkelijk vindt. Valentina denkt slim gebruik van de situatie te kunnen maken en wil alles weten over Henri en haar moeder. Peri en Spence hebben haar vrienden uitgenodigd voor een feestje, op dit feest maakt Peri haar Spence belachelijk. Rosie voelt met Spence mee en probeert voor hem op te komen en hem te helpen. Het is Carmen gelukt een contract in de wacht te slepen en hierdoor mag ze als gast naar een feest van Alejandro komen. Die beslissing is buiten Odessa om gemaakt, maar zij ziet het niet zitten om Carmen te moeten bedienen. De Powells geven een feestje en Marisol verleent haar hulp.

Aflevering 5: Taking out the Trash

 • Schrijver: Gloria Calderon Kelett
 • Regisseur: David Warren
 • Uitzenddatum: 21 juni 2013

Carmen is getrouwd geweest met Oscar, maar deze Oscar staat opeens bij Alejandro voor de deur. Oscar wil Carmen terug, helaas voor Oscar denkt Carmen daar anders over. De rollen in het huwelijk van Peri en Spence worden opeens omgedraaid. Wanneer Spence aan Peri voorstelt om van hun huwelijk een open huwelijk te maken, verdenkt Peri hem ervan een affaire te hebben. De zoon van Evelyn en Adrian Powell is omgekomen, maar Evelyn viert de verjaardag van haar overleden zoon. Valentina schrikt behoorlijk, ze vindt namelijk een ander meisje in het bed van Remi.

Aflevering 6: Walking the Dog

 • Schrijver: Brian Tanen
 • Regisseur: Tawnia McKiernan
 • Uitzenddatum: 28 juli 2013

Het lijkt Geneviève niet mee te zitten, haar boekhouder is er met al haar geld vandoor gegaan. Dit brengt de positie van Zoila en Valentina in gevaar. Valentine vindt dat Remi zich raar gedraagt.

Adrian Powell heeft een geheim: hij neemt de escapades van zijn vrienden op en bewaart dit op dvd´s. Marisol ontdekt dit geheim van Adrian, en vertelt dit aan Taylor en Michael, Adrian wordt hardhandig aangepakt en de dvd´s worden opgeëist. Sam gaat met een andere vrouw op stap en Carmen is jaloers. Spence en Rosie continueren hun verhouding.

Aflevering 7: Taking a Message

 • Schrijver: Tanya Saracho
 • Regisseur: Tawnia McKiernan
 • Uitzenddatum: 4 augustus 2013

In de supermarkt wordt Marisol herkend in het gezelschap van Rosie en heel haar undercover operatie dreigt te mislukken. Rosie voelt dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit. Ze wil het geheim van Marisol verklappen aan Zoila en Carmen, maar daar steekt Marisol een stokje voor. Marisol heeft ontdekt dat Rosie een affaire met Spence heeft en gebruikt dit tegen Rosie. Remi is aan de drugs en Valentina komt hierachter. Ze biecht het op aan haar moeder Zoila, die maatregelen treft. Tussen Carmen en Sam gaat het erg goed, zelfs zo goed dat ze ondertussen een koppel zijn geworden. Toch is er iets dat Carmen liever anders ziet. Ze wil dat Sam meer uit zijn leven haalt dan alleen een butler willen zijn. Olivia is op zoek naar een nieuwe schoonmaakster.

Aflevering 8: Missing the Baby

 • Schrijver: Gloria Calderon Kellett
 • Regisseur: Tara Nicole Weyr
 • Uitzenddatum: 11 augustus 2013

Rosie infiltreert in het huishouden van de Powell's om de dvd te vinden. Marisol heeft deze dvd's nodig als bewijs. Maar tijdens haar bezoeken aan de Powells, raakt Evelyn in de ban van Peri’s zoon, Rosie bracht Tucker mee naar het huis van de Powells. Evelyn verontschuldigt zich tegenover Rosie dat ze zich teveel heeft laten meeslepen, maar ze wilde het verlies van haar overleden zoon Barret goedmaken. Om het goed te maken met Rosie, biedt ze haar een baan aan. Rosie die net heeft gezien dat het bewijs in een kluis lag en dat het wachtwoord Barret is, neemt de baan aan. Marisol helpt Taylor bij het krijgen van een kind via een vruchtbaarheidskliniek. Maar roddels verspreiden zich snel, wanneer Olivia door een voormalige vriend wordt ingelicht over de bezoeken.

Carmen ontdekt dat Odessa kanker heeft en dat ze daarom haar been is verloren en haar carrière als prima ballerina in Rusland heeft moeten opgeven. Geneviève probeert met een 76-jarige blinde man te trouwen, die gelooft dat Geneviève 39 jaar oud is en dat ze hem een kind zal schenken. Zoila en Valentina voorkomen dat Geneviève kan trouwen, maar de man doet een voorstel aan Geneviève. Hij besluit alsnog met Geneviève te trouwen als Valentina hun een kind schenkt.

Aflevering 9: Scrambling the Eggs

 • Schrijver: Brian Tanen
 • Regisseur: John Scott
 • Uitzenddatum: 18 augustus 2013

Rosie wil stoppen bij de Powells, ze is bang dat Evelyn te geobsedeerd zal worden van Tucker. Evelyn komt achter de affaire van Spence en Rosie, en chanteert haar hiermee om te voorkomen dat Rosie ontslag neemt. En commandeert Rosie om Tucker zoveel mogelijk mee te brengen naar hun. Marisol gaat naar de grootmoeder van Flora, zij is dementerende, maar Marisol ontdekt dat er iemand dichtbij Flora stond en dat Flora's vriend betrokken is. Carmen wil dat Odessa aan Alejandro vertelt van haar kanker maar de reactie van Alejandro had ze niet verwacht, deze is heel koel. Valentina heeft veel geld voor haar studie nodig en wilde misschien ingaan op het aanbod om ei-donor te zijn voor het kind van Geneviève. Maar Zoila wil niet dat deze deal doorgaat.

Aflevering 10: Hanging the Drapes

 • Schrijver: Brian Tanen
 • Regisseur: John Scott
 • Uitzenddatum: 25 augustus 2013

Taylor en Michael krijgen goed nieuws, ze zijn in verwachting. De hulp van Carmen wordt ingeroepen als Alejandro's rug geschoren moet worden, nu Odessa in het ziekenhuis ligt. Alejandro neemt Carmen in vertrouwen en vertelt haar dat hij homo is. Marisol komt erachter dat Eddie geen van Flora's vrienden heeft gezien en niet weet wie haar zwanger heeft gemaakt. Maar Eddie blijkt een drugsdealer te zijn geweest, ook vertelt de advocaat Marisol dat een van Eddie's partners best op de hoogte kan zijn geweest dat Flora zwanger was. Dit maakt het voor Marisol ingewikkeld, of ze nu wel of niet Eddie verder moet helpen. Marisol besluit Eddie's cateringservice te gebruiken om een van Eddie's vrienden in de val te lokken. Ze laat Eddie’s cateringservice het diner verzorgen voor Taylor en Michael en hun gasten.

Valentina maakt zich zorgen over Remi's gedrag wanneer hij uit de kliniek zal komen. Maar wanneer Remi terug is en haar puur behandelt als de schoonmaakster, wordt ze erg verdrietig. Geneviève en haar ex-man besluiten vriendschap te sluiten.

Rosie wil dat Spence voor haar opkomt wanneer Adrian haar oneervolle voorstellen doet. Spence en Peri werken aan hun huwelijk, ze gaan naar huwelijkstherapie. Marisol confronteert Eddie's vriend maar hij wijst naar Remi, ook ontdekt ze dat haar zoon zich ook heeft beziggehouden met louche zaakjes. Wanneer ze Eddie's vriend confronteert ziet ze Olivia opgehangen aan boom, Remi rent met een mes naar Olivia om haar los te snijden.

Aflevering 11: Cleaning the Closet

 • Schrijver: Victor Levin
 • Regisseur: John Scott
 • Uitzenddatum: 8 september 2013

Alejandro heeft een nieuwe vriend en Carmen kan goed opschieten met hem. Maar Alejandro, die zijn homoseksualiteit verborgen houdt voor de buitenwereld, wil het uitmaken met hem. Wanneer het nieuwe vriendje blijft slapen, vertelt Carmen hem over de twijfels van Alejandro om het uit te maken. Hij slaat alles kort en klein en neemt wraak door het laten plaatsen van een foto van hen in een roddelblad. Marisol probeert erachter te komen of Remi wist van de zwangerschap van Flora. Marisol ontdekt dat Michael tegelijkertijd de advocaat was van Remi en van de vermoedelijke moordenaar van Flora.

Taylor is jaloers omdat Michael veel tijd doorbrengt met Olivia die in het ziekenhuis ligt, maar Marisol zegt haar Michael te steunen. Taylor heeft Marisol een telefoongesprek van Michael zien afluisteren, wanneer ze dit aan Michael laat weten, vertelt hij haar om Marisol in de gaten te houden. Peri veroorzaakt een aanrijding waarna ze is doorgereden, Rosie komt Peri te hulp. Philippe en Geneviève groeien dichter naar elkaar, maar Zoila gelooft niet dat Philippe zijn leven gebeterd heeft.

Aflevering 12: Getting out the Blood

 • Schrijver: Marc Cherry
 • Regisseur: Larry Shaw
 • Uitzenddatum: 15 september 2013

Carmen vindt dat Alejandro zelf naar buiten moet komen over het feit dat hij homo is, alhoewel het geldaanbod van de roddelbladen wel erg aanlokkelijk is. Spence vraagt Rosie ten huwelijk en Rosie is verbaasd maar vlak daarna vertelt Peri dat ze de zoon van Rosie uit Mexico laat overkomen om bij haar te kunnen komen wonen. Hierdoor bevindt Rosie zich in een moeilijk positie.

Remi is geaccepteerd om medicijnen te mogen studeren in Afrika. Hij wil graag dat Valentina met hem mee gaat, maar Zoila zorgt ervoor dat dit niet gebeurt. Geneviève vraagt aan Evelyn of ze haar huwelijksreceptie bij hun mag houden, Evelyn haar eigen huwelijk is voorbij, ze heeft Adrian gezegd te willen scheiden en dat ze het hem veel geld zal laten kosten. Adrian gaf aan dat hij wel van haar houdt, maar haar niet wil aanraken, dit maakte Evelyn furieus. Marisol komt er achter hoe Philippe betrokken is bij Flora, maar haar ware identiteit wordt ontdekt, Philippe stelt Michael gerust dat hij met Marisol zal afrekenen. Philippe heeft een professionele man ingehuurd om Marisol te vermoorden maar raakt Taylor in plaats van Marisol.

Aflevering 13: Totally Clean

 • Schrijver: Marc Cherry
 • Regisseur: Larry Shaw
 • Uitzenddatum: 22 september 2013

Marisol vertelt de andere schoonmaaksters de waarheid over haar identiteit en samen sluiten ze een pact om achter de echte moordenaar te komen.

Taylor vertelt Michael dat het tijd is om Marisol de waarheid over Flora te vertellen. Wanneer Alejandro Carmen vraagt om met hem te trouwen, veranderen de relaties met Sam en Odessa voor Carmen. Peri komt achter de affaire van Rosie en Spence, wanneer ze een telefoongesprek afluistert. Remi is verdwenen en dit tot grote onrust van Geneviève en Valentina, omdat het verlovingsfeest van Geneviève bijna is. Philippe probeert Geneviève ervan te overtuigen samen weg te lopen na de bruiloft. Evelyn en Adrian komen erachter dat Taylor en Michael in het ziekenhuis zijn en wat er gebeurd is. Dit besluit hun de scheiding nog niet door te zetten. Philippe vraagt om de privéjet van de familie Powell, maar deze vraag, roept vele vragen op. Op het verlovingsfeest wordt Philippe geconfronteerd door Marisol in dezelfde kamer waar Flora vermoord werd. Evelyn ontdekt Marisol en wijst haar de voordeur, maar Adrian vermoordt Philippe door zijn drankje te vergiftigen. Adrian deed dit nadat hij erachter kwam dat Philippe de onuitgenodigde gast was van die avond en Flora vermoordde. De politie wordt verteld dat Philippe zelfmoord pleegde, maar dat hij een bekentenis aan Adrian had gedaan. Dit helpt Marisol om Eddie niet meer als schuldige te zien. Eind goed al goed, toch? Rosie wordt door de politie opgehaald om uitgezet te worden naar Mexico.

Lees verder

© 2015 - 2023 Ballerina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Devious Maids: Seizoen 3Devious Maids: Seizoen 3Devious Maids is een Amerikaans komische dramaserie over vijf Latina schoonmaaksters die werken voor rijke acteurs of za…
TV-serie Faking itrecensieTV-serie Faking itKarma en Amy zijn niet populair maar willen dat wel zijn. Als ze 'uit de kast' komen als lesbiënnes, kent iedereen hen o…
The Walking Dead seizoen 1The Walking Dead seizoen 1Op 31 oktober 2010 werd de allereerste aflevering van The Walking Dead uitgezonden op de Amerikaanse televisie. De serie…
Wie is de Mol? 2018: kandidaten, locatie en tussenstandIn januari 2018 start het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Wie is de Mol? is een televisieprogramma waarin tien bekende N…

Spanning en sensatie: Nederlandse dramaserie Zwarte TulpSpanning en sensatie: Nederlandse dramaserie Zwarte TulpIn september 2015 zond RTL 4 het eerste seizoen van de nieuwe Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp uit. Begin januari 2017…
Het succes van Bumba, de kleine clownHet succes van Bumba, de kleine clownDe verhaaltjes rond Bumba zijn en blijven heel erg leuk. De meeste peuters en kleuters zijn helemaal gek van de gele cir…
Bronnen en referenties
 • Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_afleveringen_van_Devious_Maids
Ballerina (33 artikelen)
Laatste update: 30-11-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.