Dr. Quinn, Medicine Woman: Horace Bing

Dr. Quinn, Medicine Woman: Horace Bing Dr. Quinn, Medicine Woman draait rond dokter Michaela "Mike" Quinn die na de dood van haar vader van Boston naar Colorado Springs verhuist om de stad te voorzien van een dokter. Langzaam maar zeker leert zij haar stadsgenoten kennen. Horace is van groot belang in Colorado Springs. Hij is namelijk de telegrafist van Colorado Springs en zorgt voor alle briefwisseling en pakjes. Hij maakt deel uit van de stadsraad wanneer belangrijke beslissingen genomen moeten worden over het leven in de stad. Frank Collison geeft al vanaf de proefepisode in Dr. Quinn, Medicine Woman gestalte aan het karakter van Horace Bing.

Telegrafist

Het werk van Horace is veelal van levensbelang. Zo weet hij soms belangrijke informatie achter te houden of door te spelen aan dokter Mike of Sully waardoor zij meermaals het leven van de indianen weet te redden.

Familiale situatie

Vrouw

Terwijl Horace met de griep (influenza) in het ziekenhuis ligt, komt Myra hem verzorgen. Zij is prostitué bij Hank en is erg zorgzaam en lief voor Horace. Horace bezoekt haar vervolgens bij Hank en betaalt voor deze bezoekjes. Hij praat met haar in plaats van meteen met haar in bed te duiken, iets wat Hank niet altijd weet te appreciëren. De vriendschap groeit stilaan naar echte liefde en Horace belooft haar dat hij haar heel gelukkig wil maken wanneer het contract bij Hank is afgelopen en ze vrij is om te gaan en staan waar en wanneer ze wil. Na de verkiezingsstrijd tussen Jake en Dr. Mike, besluit Myra het contract met Hank te verscheuren en definitief te kiezen voor Horace. Horace en Myra besluiten te trouwen, al verloopt het verlovingsfeest nog even moeilijk omdat Hank boos en verdrietig is om haar te laten gaan uit zijn saloon. Hij schiet in het rond, raakt niemand, maar moet door Sully met een steen uitgeschakeld worden om een mogelijk ergere situatie te voorkomen.

Myra blijft gekluisterd aan het ziektebed van Hank wanneer Hank door het vertrek van Myra door overmatig drankgebruik in coma ligt. Voor Horace is dit onbegrijpelijk en hij verbreekt onmiddellijk de verloving. Ook dokter Mike lijkt dit niet te begrijpen. Door Sully’s toedoen weet dokter Mike later aan Horace te vertellen dat hij juist voor Myra heeft gekozen omdat het in Myra’s karakter zit om van iedereen te houden, zelfs van mensen die haat of geen gevoelens uitstralen. Hierdoor besluit Horace de verloving weer te bezegelen en vraagt hij Myra officieel ten huwelijk met een verlovingsring, iets wat hij vooraf even geoefend heeft met dokter Mike. Het huwelijk tussen Horace en Myra verloopt aanvankelijk prima en hieruit vloeit ook hun eerste spruit Samantha voort. Maar Horace wordt steeds dominanter in zijn huwelijk wat er toe leidt dat Myra scheidt van Horace. Horace is hierdoor erg depressief, en na een tijd wil hij zelfs zelfmoord plegen, maar dankzij dokter Mike, valt dit te voorkomen. Na een lange lijdensweg herstelt hij zich weer.

Moeder

De moeder van Horace lijdt aan een hartaandoening waaraan ze komt te overlijden. Hoewel ze aanvankelijk niets moet weten van Myra, de verloofde van Horace en ex-prostitué, geeft ze haar toch toestemming tot het huwelijk. Myra heeft namelijk haar vertrouwen gewonnen door de moeder van Horace aan haar ziektebed te vertellen hoe graag ze Horace ziet, hoe zorgzaam hij is en ook dat hij dat goede karakter vast van zijn moeder geërfd moet hebben.

Neef

Lewis Bing is het jonge neefje van Horace die soms komt helpen in het kantoor van Horace. Hij heeft net als Colleen een sterke wetenschappelijke interesse en samen met haar bekijkt hij een staaltje rauw vlees onder de microscoop. Hank wordt steeds ziek na het eten van dit vlees en dankzij Lewis en Colleen, wordt ontdekt dat dit rauw vlees besmet is en Hank lijdt aan trichinose (worminfectie met symptomen aan maag, darmen en spieren). Dit is vooral goed nieuws voor Grace omdat Hank eerder melding maakte van het slechte eten van Grace.

Karakter

Rechtvaardig

Eerlijkheid staat voor Horace hoog in het vaandel geschreven. Zo heeft hij een eed afgelegd waardoor hij nooit iets over de briefwisseling doorgeeft aan stadsbewoners. Vaak geeft hij cruciale informatie mee aan dokter Mike. Heel af en toe liegt hij maar hij heeft het hier duidelijk moeilijk mee en uiteindelijk biecht hij meestal de waarheid op. Zo heeft hij een heldenverhaal opgezet dat hij zelfs in Dorothy’s stadskrant liet optekenen. Zo zou hij in een gevecht met indianen zichzelf, Loren en Jake beschermd hebben waardoor hij gewond is geraakt. De waarheid is echter dat Jake per toeval een indiaan had doodgeschoten en een andere indiaan Horace had verwond. Dokter Mike komt deze informatie gelukkig wel te weten zodat ze uiteindelijk erger kan voorkomen bij de rechtszitting van Jake in het indianenreservaat.

Sociaal

Horace is samen met Jake, Loren, dokter Mike, de dominee en later ook Robert E lid van de stadsraad. Heel vaak sluit hij zich aan bij de gedachtegang van dokter Mike, maar hij is erg snel te beïnvloeden, vooral door Loren en Jake. Hij biedt echter wel regelmatig hulp aan wanneer ergens een ramp gebeurt, als iemand uit de stad hulp nodig heeft of als iemand vermist is.

Lees verder

© 2015 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDe televisieserie "Dr. Quinn, Medicine Woman" draait rond Michaela Quinn alias dokter Mike. Het leven in Colorado Spring…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDe tv-serie Dr. Quinn, Medicine Woman draait rond dokter Michaela Quinn. Iedereen noemt haar dokter Mike, een naam die z…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn Medicine Woman is een erg succesvolle tv-serie die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998. De serie speelt zich…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperVan 1993 tot en met 1998 werd de tv-serie "Dr. Quinn, Medicine Woman" uitgezonden. Deze immens populaire serie vertelt h…

BNN-serie TessaOp 26 november 2015 start de nieuwe BNN-serie Tessa. Tessa is een kopie van het Deense televisieprogramma Rita. De serie…
The Simpsons onder de loepThe Simpsons onder de loepToen in 1990 de eerste aflevering werd uitgezonden van The Simpsons, hadden Matt Groening en zijn team nooit kunnen verm…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • http://drquinn.wikia.com/wiki/Horace_Bing
  • http://www.drquinnmd.com/images/people/charactercolumns/horace/
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 09-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.