Dr. Quinn, Medicine Woman: Jake Slicker

Dr. Quinn, Medicine Woman: Jake Slicker Dr. Quinn, Medicine Woman is een televisieserie die werd uitgezonden van 1993 tot 1998 en op heel wat bijval kon rekenen. Het leven in Colorado Springs verandert beduidend wanneer dokter Mike (Michaela Quinn) in de stad komt wonen. Zij wordt stilaan maar zeker geaccepteerd door de stadsbewoners, waaronder Jake. Jake is een bezige bij op professioneel vlak. Hij is zowel kapper als begrafenisondernemer en later wint hij ook van dokter Mike de verkiezingen als burgemeester van Colorado Springs. Jake is zeer belangrijk in de stad, en maakt dan ook deel uit van de stadsraad wanneer belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Privé gaat het hem in eerste instantie minder voor de wind, al komt daar tegen het einde van de serie duidelijk verandering in. Jim Knobeloch geeft in Dr. Quinn, Medicine Woman gestalte aan het karakter van Jake Slicker.

Professioneel

Jake's hoofdberoep is kapper. Hij ontmoet veel stadsgenoten en vangt meestal als eerste alle roddels op. Hij is ook de begrafenisondernemer van de stad. Voor de komst van dokter Mike was hij de zelfverklaarde "dokter" van de stad. Op medisch vlak heeft hij zeker in het begin een andere mening dan dokter Mike. Hij laat zichzelf bloeden om zijn bloed te zuiveren wanneer hij griep heeft, hij geeft Loren een korset wanneer hij last blijkt te hebben van een hernia en hij wil meteen veel warmte toedienen wanneer Colleen last heeft van bevriezingsverschijnselen. Dokter Mike heeft steeds een andere mening toegedaan en zij krijgt steevast gelijk. In hechtwerk blinkt hij echter wel uit wat hem diverse keren van pas komt wanneer dokter Mike er niet is, of als dokter Mike en hij op een plaats komen waar net een ramp gebeurd is. Jake heeft echter nog veel moeten leren van dokter Mike inzake de hygiëne van zijn materiaal na gebruik in de kapperszaak. Hij ontsmette dit niet waardoor dokter Mike een patiënt heeft verloren die bij Jake een scheerbeurt met een vervuild mesje had gekregen.

Persoonlijk

Vader

Over Jakes’ familiale situatie is weinig bekend. Hij kende een slechte jeugd met een vader en moeder die nooit naar hem opkeken. Hierdoor moest hij zijn broers en zussen zelf opvoeden. Zijn vader Lucius Slicker komt hem in seizoen 5 opzoeken. Dokter Mike ontfermt zich over Lucius aangezien hij op straat verward en volledig onverzorgd ronddwaalde, met een klomp goud in zijn zak. Hij stuikte neer op straat en bijgevolg moest dokter Mike hem verzorgen. Hij bleek te lijden aan een hartaandoening en was dement, waardoor hij slechts in flarden nog dingen van vroeger herinnerde. Jake ontmoet hem voor het eerst in zijn kapperszaak waar hij de oude man een kappersbeurt geeft en dan pas beseft dat zijn vader in de stoel zit. Omdat zijn vader hem niet herkent en Jake zeer slechte herinneringen heeft aan zijn kindertijd, wil Jake niets meer met zijn vader of de goudklomp te maken hebben. Dokter Mike brengt Lucius even later weer terug naar de kliniek aangezien hij erg zwak is. Jakes’ vader herinnert zich steeds meer over zijn verleden en aanziet Brian als zijn zoon. Tegelijkertijd takelt zijn lichaam langzaam maar zeker af. Net voor zijn overlijden heeft hij nog een emotioneel gesprek met Brian. Hij vertelt dat hij geen goede vader geweest is voor hem maar het goed wil maken met zijn zoon Jake, die zijn klomp goud krijgt. Hij wil daarnaast begraven worden naast zijn vrouw Penelope en geeft Brian alle details mee van deze natuurplaats. Pas na het overlijden van zijn vader wil Jake afscheid nemen en zijn vaders' laatste wens respecteren. Ook dan pas uit hij zijn verdriet over het verlies van zijn vader.

Relatie met Dorothy Jennings

Aanvankelijk kan Jake niet lezen of schrijven. Hij leert dit echter dankzij Dorothy Jennings, de eigenaresse van de krant (The Gazette). Hiermee krijgt hij kortstondig een relatie waardoor Loren wel jaloers is, maar onder druk van Dorothy accepteert hij deze relatie. Jake en Loren besluiten op een avond verkleed als vrouw naar de “Ladies Night” in de saloon te gaan, omdat Hank die avond gratis drank uitdeelt aan vrouwen. Die avond wordt Jake gekidnapt door twee overvallers die hem enkele dagen meenemen in het territorium. Tijdens deze periode krijgt Dorothy van dokter Mike te horen dat ze wellicht lijdt aan borstkanker en de borsttumor enkel volledig te verwijderen valt door een borstamputatie (mastectomie) uit te voeren. Na lange tijd twijfelen besluit Dorothy de operatie te ondergaan en ontwaakt ze met slechts één borst. Wanneer Jake uiteindelijk uit de handen van de overvallers is geglipt en naar het ziekenhuis gaat, komt hij de ware toedracht van Dorothy’s operatie te weten. Hij vindt echter dat een vrouw met één borst geen volledige vrouw meer is en verbreekt de relatie.

Echtgenoot van Teresa Morales

Later krijgt hij een relatie met Teresa Morales, de Mexicaanse schooljuffrouw van Colorado Springs. Het heeft wel een hele tijd geduurd vooraleer hij tot een relatie wilde overgaan met Teresa, vooral omdat hij niet goed wist hoe hij met deze gevoelens moest omgaan, vooral door zijn moeilijke kindertijd. Later bezegelt hij zijn relatie met een huwelijk.

Vrienden

Jake is sociaal en heeft veel vrienden. De vrienden waar hij het meeste mee optrekt zijn Hank en Loren. Samen met Hank opent hij het hotel "The Golden Nugett". Loren helpt hem bij de verkiezingsstrijd en in andere situaties waarbij hij communicatief sterk uit de hoek moet komen. Soms voelt Jake zich wel alleen en grijpt hij naar de fles.

Karakter

Sociaal

Voorts is Jake erg sociaal aangelegd en is regelmatig te vinden in Hanks’ saloon, veelal samen met Loren Bray. Hij pikt makkelijk alle roddels in de stad op en heeft hier vrijwel altijd een uitgesproken mening over die vaak niet strookt met de gedachtegang van dokter Mike, Sully, Brian en/of de indianen. Hij beïnvloedt hierdoor regelmatig de andere stadsbewoners die makkelijk meegaan in zijn ideeën. Hij biedt echter wel regelmatig hulp aan wanneer ergens een ramp gebeurt, als iemand uit de stad hulp nodig heeft of als iemand vermist is.

Koppig

Jake is verder regelmatig ontzettend koppig; hij haat bijvoorbeeld indianen. Hij heeft ooit per toeval een indiaan doodgeschoten toen hij samen met Loren en Horace aan het jagen was. Horace geraakte hierdoor gewond en was in shock. Hij wilde aanvankelijk wel de waarheid vertellen maar onder druk van voornamelijk Jake vertelde hij een ander verhaal, namelijk dat de indianen hen hadden aangevallen en hij de redder in nood was. Jake weigerde in eerste instantie zijn verantwoordelijkheid op te nemen en wilde niet toegeven dat hij iets te maken heeft met de dood van de indiaan. De Cheyenne-indianen zijn echter zeker dat Jake de moordenaar was en ontvoeren hem om de waarheid te weten te komen. Hierop volgt een soort rechtszitting waarbij ook dokter Mike en Sully aanwezig zijn. Uiteindelijk mag Jake heelhuids het indianenreservaat verlaten als hij toegeeft dat hij per toeval de indiaan heeft doodgeschoten. Wel moet hij zijn paard en horloge achterlaten en afgeven aan de weduwe van de vrouw.

Alcoholist

Wanneer iets misloopt in Jake's privéleven, als hij stress heeft of als hij een fout heeft gemaakt die hij niet wil toegeven, vlucht Jake vaak in drank. Dokter Mike moet hem meermaals helpen oplappen, en ook Cloud Dancing, heeft hem eens verzorgd toen hij dronken in het reservaat aanbelandde.

Tot slot

Het karakter van Jake is vrij complex. Hij heeft wel een hart maar door een slechte jeugd weet hij moeilijk om te gaan met positieve gevoelens. Hij groeit echter steeds meer op persoonlijk vlak en weet zo meer en meer mensen te charmeren. In een proefaflevering van Dr. Quinn, Medicine Woman werd Jake nog gespeeld door een andere acteur, namelijk Colm Meaney.

Lees verder

© 2015 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDe tv-serie Dr. Quinn, Medicine Woman draait rond dokter Michaela Quinn. Iedereen noemt haar dokter Mike, een naam die z…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn Medicine Woman is een erg succesvolle tv-serie die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998. De serie speelt zich…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDe televisieserie "Dr. Quinn, Medicine Woman" draait rond Michaela Quinn alias dokter Mike. Het leven in Colorado Spring…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperVan 1993 tot en met 1998 werd de tv-serie "Dr. Quinn, Medicine Woman" uitgezonden. Deze immens populaire serie vertelt h…

Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Het is een veelvoorkomend probleem, er is niks interessants of leuks op TV. Toch zijn er mogelijkheden om via internet v…
BNN-serie TessaOp 26 november 2015 start de nieuwe BNN-serie Tessa. Tessa is een kopie van het Deense televisieprogramma Rita. De serie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • http://www.drquinnmd.com/images/people/jake.jpg
  • http://drquinn.wikia.com/wiki/Jake_Slicker
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 28-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.