Dr. Quinn, Medicine Woman: Myra Bing

Dr. Quinn, Medicine Woman: Myra Bing Dr. Quinn, Medicine Woman is een serie over de dagelijkse gang van zaken en perikelen in de stad Colorado Springs. Colorado Springs verandert zienderogen wanneer dokter Mike (Michaela Quinn) in de stad komt wonen en bewoners helpt met haar medische kennis. Myra is één van de eerste patiënten die hulp vraagt aan dokter Mike, nog in de proefaflevering. Ze groeit in de serie Dr. Quinn, Medicine Woman uit van een prostitué die in het bezit is bij Hank, tot een bankbediende bij Preston. Ze weet wat ze wil en werkt hard om dit doel te bereiken. Myra verliet in seizoen 5 de serie nadat ze bij haar zus ging wonen, en later de scheiding met Horace definitief inzette. Helen Udy geeft gestalte aan het karakter van Myra Bing.

Familiale situatie

Man

Myra valt voor de liefdevolle en zorgzame houding van Horace. Zelf is ze ook ontzettend zorgzaam, wat zich bijvoorbeeld uit wanneer Hank, de salooneigenaar, overmatig veel drinkt wanneer Myra haar prostitutiejob opzegt. Ze blijft voortdurend bij hem in het ziekenhuis wanneer hij in coma ligt, iets wat Horace absoluut niet kan accepteren. Hij bedenkt zich gelukkig net op tijd en herstelt de verloving die hij eerder had afgebroken. Hij heeft namelijk ingezien dat Myra van iedereen houdt en voor iedereen wil zorgen, onafhankelijk van zijn of haar karakter. Ze trouwt met Horace en gelukkig wordt het ook nog een huwelijk zoals zij zelf willen. Horace en Myra zijn namelijk aanvankelijk doodsbenauwd als blijkt dat heel wat stadsbewoners goedbedoeld een eigen invulling geven aan hun huwelijk door zelf de trouwjurk, het eten voor de gasten enzovoort te bepalen.

Kind

Verder heeft Myra nog een kind met Horace, Samantha. Ze ontdekte haar zwangerschap toen ze haast elke nacht zat te slaapwandelen en hierdoor beschamende situaties ontstonden. Haar zwangerschap verliep goed, al was Grace soms wel jaloers omdat zij geen kinderen kon krijgen. Samantha kwam te vroeg ter wereld (vroeggeboorte) via een keizersnede uitgevoerd door Colleen omdat Dr. Mike samen met een oudere vrouw (Sam) op tocht was naar Pikes’ Peak.

Zus

Myra heeft tot slot nog een zus waar ze naartoe gaat als het niet meer goed botert tussen haar en Horace. Ze besluit daar ook te blijven en zet de scheiding in.

Professionele situatie

Prostitué

Aanvankelijk is Myra nog prostitué bij Hank’s saloon. Ze blijkt in de proefaflevering te lijden aan de seksueel overdraagbare aandoening waarvoor ze enkele weken rust voorgeschreven krijgt van dokter Mike, iets wat Hank aanvankelijk niet kan appreciëren. Maar dokter Mike is erg mondig en wijst hem vakkundig terecht. De vriendschap van Myra en dokter Mike is op die manier geboren en zet zich gedurende de vijf seizoenen die Myra meespeelde, verder.

Bankbediende

Nadat Myra getrouwd is met Horace, blijkt dat ze zich overdag vooral verveelt. Horace wil niet dat ze gaat werken en wil haar zelf onderhouden, maar Myra blijkt toch echt meer uitdaging nodig te hebben. Preston komt er toevallig op uit dat Myra wel erg goed is met cijfers en biedt haar een baan aan. Aanvankelijk weigert Horace de baan aan Myra, maar uiteindelijk stemt hij wel toe. Myra is blij maar ontgoocheld tegelijkertijd, omdat ze zelf wil bepalen wat ze wil doen in het leven en zich niet wil laten dicteren. Horace blijkt op dat vlak niet beter te zijn dan Hank waar ze jaren voor heeft gewerkt. Myra klimt aldus op tot bankbediende.

Karakter

Eerlijk

Myra zegt wat ze denkt maar is een heel eerlijke dame die er staat in het leven, zeker nadat ze het contract met Hank verbroken heeft. Ze is zeer goed bevriend met dokter Mike en steunt haar ook op vele vlakken.

Op een bepaald moment komt een trein vol weeskinderen naar Colorado Springs. De dominee en dokter Mike ontfermen zich over de zieke en slecht gevoede kinderen. Hank heeft één van de tieners warm gemaakt voor een baan als prostitué in het saloon en Myra moet haar introduceren in en begeleiden bij deze nieuwe job. Hank stelde voor dat hij het contract met Myra zou verbreken en ze vrij kon staan en gaan waar ze wilde, en dus kon trouwen met Horace, als het nieuwe meisje ingewerkt was. Het jongere broertje van deze jongedame was echter kreupel en Myra vond dat ze niet op deze manier voor hem moest zorgen. Ze besloot dan ook dat ze de baan best niet kon aanpakken, en vertelde haar dat het leven als prostitué geen rozengeur en maneschijn is omdat Hank de meisjes bezit. Hierdoor moest ze nog blijven werken bij Hank, maar ze was blij dat ze op deze manier eerlijke informatie had gegeven aan de jongedame zodat haar een betere toekomst kon wachten.

Hulpvaardig

Myra staat vaak aan de kant van dokter Mike en haar geadopteerde kinderen Brian, Colleen en Matthew. Wanneer een tyfusepidemie uitbreekt in het reservaat maar ook bij Matthew in de kliniek, besluiten de stadsbewoners dat Horace, Colleen en Brian opgesloten moeten worden in de kliniek. Myra helpt hen te ontsnappen zodat Colleen en Brian naar het reservaat kunnen rijden. Ze hebben immers hulp nodig van dokter Mike om Matthew weer op te lappen en dokter Mike krijgt op haar beurt door de tyfusepidemie in het indianenreservaat geen toestemming om het domein te verlaten. Horace en Myra rijden niet mee naar het reservaat met de zieke Matthew omdat kinderen niet zo gemakkelijk beschoten worden door de soldaten, wat ook zo blijkt te zijn.

Voorts deinst ze er ook niet voor terug om een Indiaanse baby borstvoeding te geven als blijkt dat hij honger heeft en Grace hem onvoldoende kan voederen met gewone melk. Horace gaat hier aanvankelijk niet mee akkoord maar accepteert het uiteindelijk wel.

Medisch

Myra heeft enkele keren medische hulp gekregen van dokter Mike. In de pilot had ze een SOA opgelopen. Later dacht Myra dat ze zwanger was, wat woede bij Hank opriep, en zeker toen hij hoorde dat Horace beweerde dat hij de vader was. Hij kreeg een mep in zijn gezicht maar steunde Myra en wilde echt de vader zijn van het kind, hoewel hij theoretisch de vader niet kon zijn. Dokter Mike had de kans nog niet gehad om Myra grondig te onderzoeken na haar beweerde zwangerschap en stelde voor dit de volgende dag te doen. Maar Myra stortte in alvorens de mogelijke zwangerschap bevestigd kon worden. Uit een grondig onderzoek bleek dat dokter Mike Myra moest opereren; ze had immers een tumor op haar eierstokken die verwijderd moest worden. Ze voerde de operatie uit samen met dokter Eli Jackson. Hij voert in Colorado Springs een stuntshow op samen met een Indiaan en verkoopt allerlei drankjes die beweren alle medische problemen te kunnen oplossen. Dokter Mike is hier fel tegen gekant, maar als blijkt dat dokter Jackson een echt doktersdiploma heeft, komt zijn hulp goed van pas. Al moet ze hem eerst wel nuchter laten maken daar hij dronken aan de operatietafel staat. De operatie kent een goed einde en Myra hoeft niet te vrezen voor problemen bij een eventuele zwangerschap.

Lees verder

© 2015 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDe tv-serie Dr. Quinn, Medicine Woman draait rond dokter Michaela Quinn. Iedereen noemt haar dokter Mike, een naam die z…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn Medicine Woman is een erg succesvolle tv-serie die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998. De serie speelt zich…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperVan 1993 tot en met 1998 werd de tv-serie "Dr. Quinn, Medicine Woman" uitgezonden. Deze immens populaire serie vertelt h…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDe televisieserie "Dr. Quinn, Medicine Woman" draait rond Michaela Quinn alias dokter Mike. Het leven in Colorado Spring…

Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Het is een veelvoorkomend probleem, er is niks interessants of leuks op TV. Toch zijn er mogelijkheden om via internet v…
BNN-serie TessaOp 26 november 2015 start de nieuwe BNN-serie Tessa. Tessa is een kopie van het Deense televisieprogramma Rita. De serie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • http://drquinn.nl/uitzendingen.html
  • http://drquinn.wikia.com/wiki/Myra_Bing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dr._Quinn,_Medicine_Woman_episodes
  • http://www.razyboard.com/system/morethread-myra-bing-drquinnworld-2233882-5949675-0.html
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 09-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.