Dr. Quinn, Medicine Woman: Myra Bing

Dr. Quinn, Medicine Woman: Myra Bing Dr. Quinn, Medicine Woman is een televisieserie die zich afspeelt in het stadje Colorado Springs en draait om het leven van de inwoners, vooral na de komst van Dr. Michaela "Mike" Quinn. Dr. Mike, een vrouwelijke arts, brengt verandering teweeg in de gemeenschap met haar medische kennis en zorg. Myra Bing, een van de opmerkelijke personages, begint als prostituée bij Hank's saloon, maar transformeert gedurende de serie in een bankbediende en een toegewijde moeder. Myra wordt gespeeld door Helen Udy.

Familiale situatie

Man

Myra valt voor de zorgzame en liefdevolle houding van Horace Bing, de telegrafist van de stad. Ondanks haar verleden als prostituée, vindt ze in Horace iemand die haar waardeert en respecteert. Wanneer Hank, de eigenaar van de saloon waar Myra werkte, in een coma raakt door overmatig drankgebruik, blijft Myra trouw aan haar zorgzame aard en verzorgt hem in het ziekenhuis. Horace heeft aanvankelijk moeite om dit te accepteren en verbreekt zelfs tijdelijk hun verloving. Uiteindelijk realiseert hij zich dat Myra's empathie en liefde voor anderen een van de redenen is waarom hij van haar houdt, ongeacht het karakter van de persoon. Ze herstellen hun relatie en trouwen, ondanks aanvankelijke onzekerheden over de inmenging van stadsbewoners in hun huwelijk.

Kind

Myra en Horace krijgen samen een dochter, Samantha. Myra ontdekt haar zwangerschap tijdens een periode waarin ze veelvuldig slaapwandelde, wat leidde tot gênante situaties. Haar zwangerschap verloopt grotendeels goed, hoewel Grace soms jaloers is omdat zij zelf geen kinderen kan krijgen. Samantha wordt te vroeg geboren (vroeggeboorte) en de bevalling gebeurt via een keizersnede, uitgevoerd door Colleen, aangezien Dr. Mike op dat moment onderweg is naar Pikes’ Peak.

Zus

Wanneer de relatie tussen Myra en Horace begint te verslechteren, besluit Myra naar haar zus te verhuizen. Uiteindelijk blijft ze daar en zet ze de scheiding met Horace in gang. Dit markeert het einde van haar tijd in Colorado Springs en haar rol in de serie.

Professionele situatie

Prostituée

In de eerste seizoenen van de serie werkt Myra als prostituée bij Hank's saloon. In de proefaflevering blijkt dat ze lijdt aan een seksueel overdraagbare aandoening, waarvoor ze van Dr. Mike enkele weken rust voorgeschreven krijgt. Hank is aanvankelijk tegen deze medische interventie, maar Dr. Mike overtuigt hem van de noodzaak ervan. Deze gebeurtenis vormt het begin van een langdurige vriendschap tussen Myra en Dr. Mike, die gedurende vijf seizoenen standhoudt.

Bankbediende

Na haar huwelijk met Horace merkt Myra dat ze zich overdag verveelt. Horace ziet haar het liefst thuisblijven, maar Myra wil meer uit haar leven halen. Wanneer Preston, de bankier, ontdekt dat Myra talent heeft voor cijfers, biedt hij haar een baan aan. Hoewel Horace dit aanvankelijk weigert, stemt hij later in. Myra is blij met de baan, maar ook teleurgesteld dat Horace haar keuzes probeert te beheersen, net zoals Hank dat vroeger deed. Ondanks deze uitdagingen groeit Myra uit tot een succesvolle bankbediende.

Karakter

Eerlijkheid en Integriteit

Myra staat bekend om haar eerlijkheid en sterke morele kompas. Nadat ze haar contract met Hank heeft verbroken, neemt ze de verantwoordelijkheid om anderen te waarschuwen voor de gevaren van het leven als prostituée. Dit wordt duidelijk wanneer ze een jong meisje, dat door Hank was gerekruteerd, probeert te behoeden voor een soortgelijk lot. Myra kiest ervoor om eerlijk te zijn tegen het meisje, zelfs als dit betekent dat ze zelf langer bij Hank moet blijven werken.

Hulpvaardigheid

Myra is een trouwe bondgenoot van Dr. Mike en haar geadopteerde kinderen Brian, Colleen en Matthew. Wanneer er een tyfusepidemie uitbreekt in het reservaat en ook Matthew besmet raakt, helpen Myra en Horace bij de ontsnapping van Colleen en Brian naar het reservaat, zodat Dr. Mike hen kan behandelen. Myra's bereidheid om te helpen, zelfs in gevaarlijke situaties, toont haar moed en toewijding aan de gemeenschap.

Voorts aarzelt ze niet om een hongerige Indiaanse baby borstvoeding te geven wanneer Grace dit niet kan doen met gewone melk. Horace is aanvankelijk tegen dit idee, maar accepteert het uiteindelijk, wat Myra's zorgzaamheid en vastberadenheid onderstreept.

Medisch

Myra heeft verschillende keren medische hulp gekregen van Dr. Mike. In de pilot-aflevering wordt ze behandeld voor een SOA. Later denkt Myra zwanger te zijn, wat Hank kwaad maakt, vooral wanneer Horace beweert dat hij de vader is. Na een inzinking ondergaat Myra een grondig medisch onderzoek. Dr. Mike ontdekt dat Myra een tumor op haar eierstokken heeft, die onmiddellijk verwijderd moet worden. De operatie wordt uitgevoerd met de hulp van Dr. Eli Jackson, een arts die aanvankelijk werd gezien als een kwakzalver maar uiteindelijk zijn medische bekwaamheid bewijst. Dankzij deze operatie hoeft Myra zich geen zorgen te maken over toekomstige zwangerschappen.

Invloed op de gemeenschap

Myra heeft door haar interacties met andere inwoners van Colorado Springs een blijvende invloed gehad op de gemeenschap. Haar transformatie van prostituée naar bankbediende en toegewijde moeder toont haar veerkracht en vastberadenheid. Ze inspireert anderen door haar eerlijkheid, integriteit en bereidheid om te helpen, ongeacht de omstandigheden. Haar vriendschap met Dr. Mike en haar betrokkenheid bij de gemeenschap dragen bij aan haar status als een geliefd en gerespecteerd personage in de serie.

Lees verder

© 2015 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Colleen CooperDe tv-serie Dr. Quinn, Medicine Woman draait om dokter Michaela Quinn, meestal aangeduid als dokter Mike. Deze naam kree…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Matthew CooperDr. Quinn Medicine Woman is een erg succesvolle tv-serie die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998. De serie speelt zich…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDr. Quinn, Medicine Woman: Michaela QuinnDe televisieserie "Dr. Quinn, Medicine Woman" volgt het leven van Michaela Quinn, beter bekend als dokter Mike. Na het o…
Dr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperDr. Quinn, Medicine Woman: Brian CooperVan 1993 tot en met 1998 werd de tv-serie "Dr. Quinn, Medicine Woman" uitgezonden. Deze immens populaire serie vertelt h…

Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Er is niks op TV, hoe kan ik toch iets leuks kijken?Het is een veelvoorkomend probleem, er is niks interessants of leuks op TV. Toch zijn er mogelijkheden om via internet v…
BNN-serie TessaOp 26 november 2015 start de nieuwe BNN-serie Tessa. Tessa is een kopie van het Deense televisieprogramma Rita. De serie…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart Vectors, Pixabay
  • http://drquinn.nl/uitzendingen.html
  • http://drquinn.wikia.com/wiki/Myra_Bing
  • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dr._Quinn,_Medicine_Woman_episodes
  • http://www.razyboard.com/system/morethread-myra-bing-drquinnworld-2233882-5949675-0.html
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 21-08-2024
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.