Zanger Rod Stewart: zijn vrouwen, vriendinnen, acht kinderen

Zanger Rod Stewart: zijn vrouwen, vriendinnen, acht kinderen De Britse zanger Rod Stewart staat bekend om zijn rauwe stem en het uitgebreide repertoire dat hij sinds midden jaren zestig heeft opgenomen. Stewart is daarnaast voetballiefhebber en staat regelmatig in de schijnwerpers door de verhoudingen die hij heeft met verschillende modellen en actrices, waaronder Britt Ekland, Rachel Hunter en Kelly Emberg. In 2011 is de zanger op 66-jarige leeftijd voor de achtste keer vader geworden. Stewarts vier dochters en vier zonen hebben vijf verschillende moeders. Enkele van zijn kinderen hebben net als hun moeders furore gemaakt in de modellenwereld. Wie zijn de vrouwen, de vriendinnen en de kinderen in het leven van deze rockzanger?

Zanger Rod Stewart

Rod Stewart wordt op 10 januari 1945 geboren als Roderick David Stewart. Hij staat bekend om zijn rauwe, rasperige stem en het brede repertoire dat hij sinds de jaren zestig heeft opgenomen. Zijn eerste successen heeft hij met een bluesband, vervolgens met rockgroep The Faces en vanaf 1971 als solozanger. Ondanks enkele uitstapjes richting disco eind jaren zeventig staat hij vooral bekend om zijn ballads. Vanaf 2002 heeft hij met name in de Verenigde Staten veel succes met de cd-serie The Great American Songbook waarin hij oude klassiekers uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis vanaf de jaren dertig zingt. Sinds 2016 mag de zanger zich Sir Rod Stewart noemen.

Vrouwen, vriendinnen en acht kinderen

Behalve op muzikaal gebied staat Rod Stewart ook bekend om zijn voorliefde voor voetbal (hij wil aanvankelijk voetballer worden) maar vooral vanwege zijn romances met verschillende vrouwen. Bijna alle vrouwen met wie Stewart een verhouding heeft zijn model of actrice. Uit deze affaires zijn acht kinderen (vier dochters en vier zonen) geboren bij vijf verschillende moeders; een aantal van de kinderen treedt in de voetsporen van hun moeders en maakt eveneens furore in de modellenwereld. Stewart is 66 jaar als hij in 2011 voor de achtste keer vader wordt.

Susannah Boffey (vriendin)

Susannah Boffey en Rod Stewart zijn beiden zeventien jaar als ze elkaar leren kennen op een feestje in Londen. Susannah studeert op dat moment kunst. Volgens Susannah eindigt hun relatie op het moment dat ze Rod Stewart vertelt dat ze zwanger is van hem. Hun dochter Sarah Streeter wordt geboren in 1963, komt eerst in een kinderopvangtehuis terecht en wordt vanaf haar vierde jaar opgevoed door adoptieouders.

In 2013 brengt Stewart een album uit waarop voor het eerst in vele jaren zelfgeschreven nummers staan. Eén van die nummers is Brighton Beach waarin hij terugkijkt op de romance die hij begin jaren zestig heeft gehad met Susannah. ‘You were Greta Garbo, I was Kerouac. (…) My teenage heart laid scattered on the floor. I swear to God I could not have loved you more’, zingt hij. Susannah denkt daar anno 2013 heel anders over. Volgens haar klopt er niets van Stewarts mening dat haar vader hun tienerrelatie zou hebben gedwarsboomd; na het bekend worden van de zwangerschap zou de zanger haar grotendeels hebben genegeerd.

Sarah Streeter (dochter)

Sarah hoort op haar achttiende dat de zanger waarvan ze posters aan de muur van haar slaapkamer heeft hangen haar biologische vader is. Het contact tussen de twee dat daarop volgt verloopt aanvankelijk moeizaam; pas na de dood van Sarah’s adoptiemoeder in 2007 zien de twee elkaar regelmatig. Brighton Beach heeft Rod Stewart opgedragen aan zijn dochter.

Jennie Rylance en Dee Harrington (vriendinnen)

Tussen 1965 en 1975 heeft Stewart verhoudingen met de modellen Jennie Rylance en Dee Harrington. Laatstgenoemde ontmoet de zanger op een feestje in Los Angeles. Kort daarna verhuist zij naar Rod’s flat in het noorden van Londen. Aan Dee doet Rod een huwelijksaanzoek maar ze weigert. Aan zijn leven in de showbiz kan ze moeilijk wennen en aan hun relatie komt een eind als hij een affaire met Britt Ekland krijgt.

Britt Ekland / Bron: Allan Warren, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Britt Ekland / Bron: Allan Warren, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Britt Ekland (vriendin)

Britt Ekland is een Zweeds actrice die in 1974 Bondgirl is in de film The man with the golden gun. Ekland wordt bekend door haar huwelijk met acteur en komiek Peter Sellers. Naast haar moedertaal Zweeds spreekt ze vloeiend Frans, Duits en Engels. In de jaren zeventig groeit ze uit tot een sekssymbool; tussen 1975 en 1977 staat ze daarnaast regelmatig in de schijnwerpers door haar relatie met Rod Stewart. Aan het eind van het lied Tonight’s the night uit 1976 is de stem van Ekland te horen die in het Frans een paar zinnen kreunt.

Alana Stewart (eerste vrouw)

Pas met Alana Hamilton treedt Stewart voor de eerste keer in het huwelijk. Alana, actrice en eveneens model, is de voormalige vrouw van acteur George Hamilton. Door haar huwelijk met zanger Rod Stewart verandert haar naam in Alana Stewart; ook na de scheiding van Stewart in 1984 blijft ze zijn achternaam gebruiken. Het paar krijgt twee kinderen: dochter Kimberly en zoon Sean.

Kimberly Alana Stewart (dochter)

Kimberly (1979) groeit uit tot een model en mode-ontwerpster. Ze staat op de covers van Tatler en Vanity Fair en werkt voor onder meer Tommy Hilfiger, Elle en L’uomo Vogue. Op 19-jarige leeftijd lanceert ze haar eigen modecollectie Pinky Starfish. Kimberly bevalt in augustus 2011 van een dochter, het eerste kleinkind voor haar vader Rod Stewart.

Sean Roderick Stewart (zoon)

Een jaar na Kimberly wordt Rod Stewarts eerste zoon geboren. Sean is de ‘wild child’ van de familie en komt in zijn jeugdjaren regelmatig in het nieuws door de vele feestjes die hij bezoekt, zijn arrestaties en zijn drank- en drugsproblemen. Vanaf 2007 is hij te zien in de Amerikaanse reality TV-serie Sons of Hollywood waarin hij en Randy Spelling (zoon van TV-producent Aaron Spelling) laten zien hoe het is om op te groeien in Los Angeles als kind van rijke ouders.

Kelly Emberg (vriendin)

Het Amerikaanse model Kelly Emberg begint in 1983 een relatie met Rod Stewart. Deze relatie waaruit dochter Ruby wordt geboren duurt tot 1990. Emberg is als model te zien op de covers van Vogue, Glamour en Cosmopolitan en in advertentiecampagnes van onder meer Calvin Klein. Nadat ze zich vervolgens bezighoudt met binnenhuisarchitectuur ligt anno 2016 haar focus op een geheel ander terrein: het geven van adviezen voor het kweken van biologische groenten.

Ruby Stewart (dochter)

Ruby Stewart (1987) wordt geboren in Los Angeles en is de dochter van Rod en Kelly. Ook zij is, net als haar moeder en haar halfzus Kimberly, werkzaam als model. In 2007 modelleert ze voor lingeriemerk Ultimo. In 2010 houdt ze zich bezig met muziek en richt ze met Jason Yates en Chris Cano de groep Revoltaire op. De groep brengt het album Painted hour glass uit waarop Ruby als zangeres is te horen. Het blijft bij één album want in 2012 gaat de groep uit elkaar. In 2016 treedt ze met de Amerikaanse singer-songwriter Alyssa Bonagura op als The Sisterhood.

Rachel Hunter (tweede vrouw)

Rod Stewarts tweede huwelijk wordt in 1990 gesloten met het model Rachel Hunter (1969). Hoewel ze in 1999 uit elkaar gaan eindigt dit huwelijk officieel in 2006. Hunter wordt geboren in Auckland, Nieuw-Zeeland, is model en actrice en staat net als Stewarts vorige vriendin Kelly Emberg en dochter Kimberly op de omslagen van verschillende modetijdschriften. In 2004 poseert ze naakt voor Playboy. In 2015 heeft ze voor de Nieuwzeelandse omroep TV One een eigen televisieserie; in Tour of beauty bezoekt ze verschillende landen om te ontdekken wat schoonheid in die landen betekent. Uit het huwelijk met Rachel Hunter worden twee kinderen geboren: dochter Renee en zoon Liam.

Renee Cecile Stewart (dochter)

Renee (1992) wordt grotendeels door haar moeder opgevoed en staat eveneens op de cover van een modemagazine. Volgens Renee is dat eenmalig en heeft ze geen ambitie model te worden, evenmin ambieert ze een carrière als zangeres. In Londen volgt ze aan de Contemporary Dance School een opleiding tot professioneel danseres.

Liam McAlister Stewart (zoon)

De ambities van zoon Liam (1994) liggen op een ander vlak. Hij wordt in 2013 geselecteerd om Groot-Brittannië te vertegenwoordigen bij de Wereldkampioenschappen IJshockey voor Junioren. In 2015 heeft hij een contract bij het Alaska Aces Hockey Team. Zijn vader Rod staat als aanhanger van Celtic Football Club uit Schotland bekend als voetballiefhebber, ijshockey is voor hem een andere zaak. Zoon Liam is verbaasd als zijn vader alleen maar geïnteresseerd is of het team van Liam gewonnen heeft en of hij in de wedstrijd heeft gescoord.

Penny Lancaster-Stewart (derde vrouw)

Penny Lancaster (1971) is een Brits model en fotograaf. Ze is het meest bekend door haar werk in 2002 als model voor lingeriemodel Ultimo, waarvoor nadien ook Ruby Stewart werkzaam is geweest. Ze volgt in haar jeugd balletles maar stopt hiermee vanwege haar lengte om zich vervolgens op aerobics te richten. Op 22-jarige leeftijd wordt ze, aangemoedigd door haar ouders, gediplomeerd fitness trainer.

Alastair Wallace en Aiden Patrick (zonen)

Penny Lancester en Rod Stewart kennen elkaar sinds 1999. Penny vraagt aan de zanger een handtekening en Stewart nodigt Penny uit om foto’s te maken terwijl hij op tournee is. Ze trouwen pas in 2007 na Stewarts scheiding van Rachel Hunter. Uit deze relatie zijn twee zonen geboren: Alastair Wallace (2005) en Aiden Patrick (2011). Op het moment dat Aiden Patrick wordt geboren is Rod Stewart 66 jaar en vader van acht kinderen bij vijf vrouwen.

Met huidige vrouw en drie ex-en op één foto

Het is geen geheim dat Rod Stewart het goed kan vinden met veel van zijn ex-en. Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van dochter Kimberley op 20 augustus 2019 poseert hij met zijn huidige vrouw Penny, zijn ex-vrouw Alana en zijn ex-vriendinnen Kelly en Rachel. Met al deze vrouwen heeft hij kinderen. Afwezige is ex-vriendin Susannah met wie hij eveneens een kind heeft.

Overzicht van de affaires van Rod Stewart met voornamelijk modellen en actrices en de acht kinderen die uit een aantal van deze affaires zijn geboren

Verhouding metKinderen
Susannah Boffey (1963-1964) Sarah Streeter (1963)
Jennie Rylance (1965-1967)
Dee Harrington (1971-1975)
Britt Ekland (1975-1977)
Alana Hamilton (1e huwelijk; 1979-1984) Kimberley Alana Stewart (1979)
Sean Roderick Stewart (1980)
Kelly Emberg (1983-1990) Ruby Stewart (1987)
Rachel Hunter (2e huwelijk; 1990-2006) Renee Cecili Stewart (1992)
Liam McAlister Stewart (1994)
Penny Lancaster (3e huwelijk; vanaf 2007) Alastair Wallace Stewart (2005)
Aiden Patrick Stewart (2011)

Lees verder

© 2016 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteKristen Stewart: hoe 'Twilight' haar wereldberoemd maakteDe acteercarrière van Kristen Stewart start al op zeer jonge leeftijd. In 2002 heeft zij als tiener haar eerste hoofdrol…
recensieDe Merlijn Trilogie van Mary Stewart: de Kristallen GrotMary Stewart schreef een buitegewoon succesvolle trilogie over Merlijn en Koning Arthur: de Merlijn Trilogie. Hoewel haa…
The Police, voor even "De grootste band ter wereld"The Police, voor even "De grootste band ter wereld"The Police bracht slechts vijf albums uit. Toch werd de band legendarisch. Met een aanstekelijke mix van rock en reggae…
De Rakiura Track op Stewart Island, Nieuw-ZeelandDe Rakiura Track op Stewart Island, Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld om de natuur in te trekken. Het land heeft een goed onderhouden ne…

Amerikaanse grungeband Nirvana en Kurt CobainAmerikaanse grungeband Nirvana en Kurt CobainDe Amerikaanse grungeband Nirvana heeft in zijn korte bestaan enorm veel invloed gehad op de muziekindustrie. Nirvana wa…
Mick Jagger: zijn vrouwen, kinderen en (achter)kleinkinderenMick Jagger: zijn vrouwen, kinderen en (achter)kleinkinderenMick Jagger is bekend als zanger van The Rolling Stones maar is tevens regelmatig in het nieuws vanwege zijn relaties me…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Gorri, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Stewart
 • http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2301259/Suzannah-Hourde-If-I-Rod-Stewarts-great-love-did-ruin-life-daughters.html
 • http://us.hellomagazine.com/fashion/1201506225607/rod-stewart-rachel-hunter-daughter-renee-hfm/
 • http://www.bustle.com/articles/99504-who-is-sean-stewart-stewarts-hamiltons-star-already-has-reality-tv-experience
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Britt_Ekland
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Kimberly_Stewart
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Kelly_Emberg
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Ruby_Stewart
 • http://www.starkiddo.com/2015/10/29/rod-stewarts-son-liam-joins-the-alaska-aces-hockey-team/
 • Afbeelding bron 1: Allan Warren, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 27-07-2023
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.