Mick Jagger: zijn vrouwen, kinderen en (achter)kleinkinderen

Mick Jagger: zijn vrouwen, kinderen en (achter)kleinkinderen Mick Jagger is bekend als zanger van The Rolling Stones maar is tevens regelmatig in het nieuws vanwege zijn relaties met bekende en minder bekende vrouwen en de kinderen die uit een aantal van deze affaires zijn voortgekomen. Marianne Faithfull, Bianca Jagger, Jerry Hall en Carla Bruni zijn enkele van de vrouwen waarmee hij voor kortere of langere tijd een relatie heeft gehad. Anno 2024 heeft de inmiddels 80-jarige Mick Jagger acht kinderen bij vijf verschillende vrouwen. Daarnaast heeft hij vijf kleinkinderen en is hij sinds 2014 overgrootvader. Wie zijn, voor zover bekend, de vrouwen geweest in het leven van deze womanizer?

Mick Jagger: acht kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind

Mick Jagger (geboren 26 juli 1943) is een Brits acteur, componist en producer maar bovenal zanger van The Rolling Stones. De rock 'n rollband is actief vanaf 1962 en regelmatig in het nieuws vanwege de uitgebreide wereldtournees. Naast zijn bezigheden met de groep is Jagger in de afgelopen decennia regelmatig in het nieuws geweest vanwege zijn relaties met bekende en minder bekende vrouwen en de kinderen die uit een aantal van deze affaires zijn voortgekomen. Anno 2024 heeft Mick Jagger bij vijf verschillende vrouwen acht kinderen. Daarnaast heeft hij vijf kleinkinderen en mag hij zich sinds mei 2014 zelfs overgrootvader noemen.

De vrouwen van Mick Jagger

In juli 2016 maakt de dan 73-jarige Jagger bekend dat hij voor de achtste keer vader wordt, de moeder is de 29-jarige ballerina Melanie Hamrick. Wie zijn, voor zover bekend, die andere vrouwen geweest in het leven van de zanger die sinds 12 december 2003 door het leven gaat als Sir Michael Philip Jagger?

Marianne Faithfull
Marsha Hunt
Bianca Jagger
Jerry Hall
Carla Bruni
Luciana Gimenez
L'Wren Scott
Melanie Hamrick
Noor Alfallah

Marianne Faithfull

Marianne Faithfull (1946) is een Britse zangeres en actrice die in 1964 haar eerste album uitbrengt. Haar carrière start nadat ze een feestje van The Rolling Stones heeft bezocht. Faithfull breekt door met het nummer As tears go by, geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Tussen 1966 en 1970 heeft ze met Jagger een relatie die veelvuldig in de publiciteit komt. Als actrice speelt ze in enkele films maar het succes wordt overschaduwd door haar alcohol- en heroïneverslaving. Meerdere nummers van The Rolling Stones zouden gelieerd zijn aan Faithfull, waaronder Sympathy for the devil, You can't always get what you want en Sister Morphine.

Marsha Hunt

Mick Jagger heeft in 1969-1970 een affaire met de Afro-Amerikaanse zangeres, model, actrice en schrijfster Marsha Hunt (1946). Ze verhuist halverwege de jaren zestig naar Groot-Brittannië en komt in contact met Jagger als hij haar vraagt te poseren voor een reclamecampagne voor het nummer Honky tonk women van de Stones. Ze weigert, maar het is wel het begin van een affaire met Mick Jagger die zo’n kleine tien maanden zal duren. In november 1970 wordt hun dochter Karis Hunt Jagger geboren.
In de in 1985 verschenen autobiografie van Hunt bevestigt ze dat het nummer Brown sugar dat The Rolling Stones in het voorjaar van 1971 uitbrengen inderdaad over haar gaat. Als ze in 2008 wordt gevraagd wat ze van het nummer vindt, antwoordt ze met de woorden ‘it doesn’t make me feel any way at all’. Dochter Karis Hunt bevalt in 2004 van Zak Watson, Mick Jagger’s eerste kleinzoon.

Bianca Jagger

Bianca Jagger wordt in 1945 geboren als Bianca Perez-Mora Macias. Ze is een voormalig actrice met een Nicaraguaans-Britse nationaliteit. Ze is onder andere een voorvechter van sociale (mensen)rechten en goodwillambassadeur van de Raad van Europa en voorzitter van de naar haar vernoemde Bianca Jagger Human Rights Foundation. Bianca en Mick leren elkaar kennen in september 1970. Ze trouwen in mei 1971 als Bianca enkele maanden zwanger is. Dochter Jade Sheena Jezebel Jagger wordt geboren in oktober 1971 en blijft het enig kind van het echtpaar. Bianca Jagger vraagt in 1978 echtscheiding aan als Mick een relatie krijgt met Jerry Hall.

Jade Jagger wordt mode- en juwelenontwerpster en de drijvende kracht achter het merk Jezebel. In de jaren negentig krijgt ze twee kinderen van Piers Jackson die ze kent van haar schooljaren. De dochters Assisi Lola Jackson (1992) en Amba Isis Jackson (1996) zijn de eerste twee kleinkinderen van Mick Jagger. In 2012 trouwt Jade met Adrian Fillary met wie ze in juni 2014, ze is dan inmiddels 42 jaar, zoon Ray Emmanuel krijgt, Mick's vijfde kleinkind. Een maand eerder is Jade zelf oma geworden als haar 21-jarige dochter Assisi bevalt van dochter Ezra Key, een achterkleinkind van Mick Jagger.

Bron: Piers Allardyce, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Piers Allardyce, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Jerry Hall

Jerry Hall (1956) wordt met haar tweelingzus Terry geboren in 1956 in de Amerikaanse staat Texas. De namen Jerry en Terry hebben de zussen aan hun vader te danken die na vijf dochters teleurgesteld was dat hij nog geen zonen had. Jerry Hall wordt bekend als actrice en model maar zeker door haar relatie met Mick Jagger. Hall heeft daarvoor al een relatie gehad met zanger Bryan Ferry. In de muziekvideo bij zijn hit Let's stick together (1976) speelt ze aan het eind een prominente rol. In 1977 ruilt ze Bryan Ferry in voor Mick Jagger met wie ze tot 1999 een relatie onderhoudt. Uit deze relatie worden vier kinderen geboren: Elizabeth Scarlett (1984), James Leroy (1985), Georgie May (1992) en Gabriel Luke (1997). Elizabeth Scarlett (Lizzy) wordt net als haar moeder actrice en model; in 2013 wordt ze het gezicht van New Skiny Lingerie Campaign. Haar zus Georgia May is fotomodel en wordt in 2009 bij de British Fashion Awards uitgeroepen tot model van het jaar. Sinds 2010 is haar naam verbonden aan cosmeticamerk Rimmel London. Hun broer James is muzikant en heeft een eigen band, Turbogeist, maar is tevens te zien als acteur in de HBO-serie Vinyl. De serie wordt gemaakt met behulp van James' vader Mick en regisseur Martin Scorsese. Jagger en Hall trouwen in 1990 op Bali maar hun huwelijk wordt in 1999 door het Engelse Hooggerechtshof ongeldig verklaard. Jerry Hall huwt in 2016 op 59-jarige leeftijd met de dan bijna 85-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch.

Carla Bruni

Carla Bruni (1967) en Mick Jagger zouden volgens auteur Christopher Andersen in zijn boek Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger zeven jaar een relatie hebben gehad. De relatie tussen de twee zou het einde hebben betekend van zijn huwelijk met Jerry Hall. Bruni en Jagger ontmoeten elkaar in 1990 en zouden vanaf 1992 een affaire hebben gehad. Saillant detail: de dag waarop Jerry Hall in 1992 bevalt van Georgia May, Mick's vijfde kind, vertrekt hij met Carla Bruni op vakantie naar Thailand. In 1999 eindigt Mick's relatie met beide vrouwen.

Carla Bruni trouwt in 2008 met Nicolas Sarkozy, op dat moment president van Frankrijk. In het boek van Andersen staat dat Sarkozy heeft geweigerd voor hun beiden een appartement in Parijs te kopen omdat Jagger in de buurt woonde. Van Sarkozy wordt gezegd dat hij enorm jaloers is op alle mannen in het leven van zijn vrouw maar in het bijzonder op Mick Jagger.

Luciana Gimenez

Luciana Gimenez Morad (1969) is een Braziliaans model en televisiepresentatrice. Gimenez wordt beroemd als ze zwanger raakt van Jagger op het moment dat hij nog getrouwd is met Jerry Hall. Een DNA-test wijst uit dat Lucas Maurice Morad inderdaad een zoon van de beroemde zanger is.

L'Wren Scott

De Amerikaanse Lauren Scott (1964-2014) begint haar carrière als model in Parijs voordat ze naar Californië verhuist. Ze maakt furore als styliste en modeontwerpster en werkt onder meer met kledingbedrijf Banana Republic en cosmeticabedrijf Lancôme. Haar voornaam Lauren heeft ze dan al veranderd in L'Wren.

Voordat ze Mick Jagger leert kennen heeft ze twee korte huwelijken achter de rug; haar relatie met Jagger duurt van 2001 tot 2014. Het stel woont afwisselend in Londen, New York en op het bovenwindse eiland Mustique. Voor de tournees van The Rolling Stones ontwerpt ze kleding. Na een lange periode waarin ze lijdt aan depressies wordt L'Wren op 17 maart 2014 dood gevonden in haar appartement in Manhattan. Sectie wijst uit dat het om zelfmoord gaat. Op het moment van Scott's overlijden zijn The Rolling Stones op tournee door Australië. De zeven resterende concerten van de 14 On Fire-tournee worden geannuleerd.

Melanie Hamrick

In juli 2016 wordt bekend dat Mick Jagger voor de achtste keer vader wordt. De moeder is ditmaal de 29-jarige ballerina Melanie Hamrick voor wie dit het eerste kind is. Hamrick is afkomstig uit Williamsburg in de Amerikaanse staat Virginia. Ze beleeft in 2004 haar grote doorbraak als ze invalt als danseres tijdens een ballet van Balanchine in een programma van The American Ballet Theater in New York City. Mick en Melanie kennen elkaar sinds 2014. In 2015 worden de twee voor het eerst gefotografeerd op het balkon van een hotelkamer in Zürich. Als Mick Jagger in september 2017 andermaal in de Zwitserse stad logeert neemt hij maatregelen om het de fotografen zo lastig mogelijk te maken; hij laat het balkon van zijn hotelkamer vol zetten met struiken. Als Mick en Melanie's zoon Deveraux Octavian Basil op 8 december 2016 wordt geboren is Mick Jagger 73 jaar.

Noor Alfallah

De affaire met Melanie Hamrick is van korte duur. Op 29 oktober 2017 komt het Britse blad The Sun met het nieuws dat Mick Jagger een relatie zou hebben met Noor Alfallah, een 22-jarige Amerikaanse filmproducente die heeft gestudeerd aan The UCLA School of Theater, Film and Television. Volgens het boulevardblad brengen de twee al enige tijd door in Parijs waar Jagger een woning heeft. Onder de titel 'I Can Get Noor Satisfaction' meldt The Sun dat Noor Alfallah aanwezig was bij het concert van The Rolling Stones in oktober in Parijs waarmee de groep hun Europese tournee heeft afgesloten.

Ruim een jaar later, 10 december 2018, verschijnen berichten in de media waaruit blijkt dat de kaarten voor Mick Jagger weer geheel anders liggen. Noor Alfallah heeft Jagger gedumpt voor een andere rijke man, de miljardair Nicolas Berggruen (1961). Opvallend detail is dat Berggruen qua uiterlijk veel weg heeft van een iets jongere uitvoering van Mick Jagger. Noor Alfallah heeft duidelijk iets met oudere mannen want in 2023 blijkt ze zwanger te zijn van de dan 83-jarige acteur Al Pacino.

De vijf vrouwen met wie Jagger kinderen heeft gekregen

MoederKindKleinkindAchterkleinkind
Marsha HuntKaris Hunt Jagger (1970)Mazie Watson (2002)
Zak Watson (2004)
Bianca JaggerJade Sheena Jezebel Jagger (1971)Assisi Lola Jackson (1992)

Amba Isis Jackson (1996)
Ray Emmanuel Fillary (2014)
Ezra Key (2014)
Romy Key (2019)
River (2019)
Jerry HallElizabeth Scarlett Jagger (1984)
James Leroy Augustin Jagger (1985)
Georgia May Ayeesha Jagger (1992)
Gabriel Luke Beauregard Jagger (1997)
Luciana Gimenez Lucas Maurice Morad-Jagger (1999)
Melanie HamrickDeveraux Octavian Basil Jagger (2016)

Lees verder

© 2016 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mick Jagger: BiografieMick Jagger: BiografieMick Jagger (Michael Philip Jagger), een Britse rocklegende geboren te Dartford op 26 juli 1943. Hij is onder andere roc…
Stevie Ray VaughanStevie Ray Vaughan geldt voor vele bluesliefhebbers als een geweldige blueszanger en bluesgitarist. Zowel solo als samen…
De lege doos van John Lennon: ‘And Your Bird Can Sing’De lege doos van John Lennon: ‘And Your Bird Can Sing’In de periode na het grote Beatlesucces, toen de vier Beatles hun solocarrière uitbouwden, was John Lennon bijzonder kri…
Liefdeslied voor Jane Asher: ‘Here, There and Everywhere’Liefdeslied voor Jane Asher: ‘Here, There and Everywhere’Familiale liedjesavonden, crooners uit de jaren vijftig van vorige eeuw, de sfeer van dansliedjes uit de jeugd van de Be…

Bob Marley: negen vrouwen en dertien kinderenBob Marley: negen vrouwen en dertien kinderenBob Marley (1945-1981) is de bekende reggae-artiest die er in de jaren zeventig voor zorgt dat de muziek van Jamaica ove…
Kanye West: Amerikaanse rapper en producerKanye West: Amerikaanse rapper en producerKanye West is een Amerikaanse rapper, die in de hiphopwereld vooral bekend is geworden als producer, maar na zijn eerste…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Georges Biard, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • http://www.vogue.nl/artikel/mick-jagger-verwacht-zijn-8e-kind-met-ballerina-melanie-hamrick
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Marianne_Faithfull
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Marsha_Hunt_(singer_and_novelist)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Bianca_Jagger
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Hall
  • http://www.ad.nl/show/carla-bruni-tegen-mick-jagger-ik-zal-altijd-je-minnares-zijn~a86e4721/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Luciana_Gimenez
  • https://en.wikipedia.org/wiki/L%27Wren_Scott
  • Afbeelding bron 1: Piers Allardyce, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 05-05-2024
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.