Zanger Jermaine Jackson: vijf vrouwen en zeven kinderen

Zanger Jermaine Jackson: vijf vrouwen en zeven kinderen Zanger Jermaine Jackson wordt in 1954 geboren en is het vierde van de in totaal tien kinderen van Joe en Katherine Jackson. Met zijn broers Jackie, Tito, Marlon en Michael is hij succesvol met de familiegroep The Jackson Five. Naast de groep weet Jermaine tevens een solocarrière op te bouwen. Uit relaties met meerdere vrouwen, waaronder Hazel Gordy en Margaret Maldonado, heeft de zanger in totaal zeven kinderen: zes zonen en een dochter. De meeste van zijn kinderen zijn eveneens actief in de wereld van de showbusiness en entertainment.

Joe en Katherine Jackson

Jermaine Jackson's ouders zijn Joe en Katherine Jackson. Joseph Walter (Joe) Jackson (geboren op 26 juli 1928 in Arkansas, overleden op 27 juni 2018) en Katherine Jackson (geboren als Katherine Esther Scruse op 4 mei 1930 in Alabama) trouwen op 5 november 1949. Het echtpaar krijgt tussen 1950 en 1966 tien kinderen: Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, de tweeling Marlon en Brandon (†), Michael (†), Randy en Janet. Vader Joe, ook wel de patriarch van de familie genoemd, heeft nog een elfde kind uit een lange relatie met Cheryl Terrell, namelijk dochter Joh’Vonnie Jackson (1974).

Zanger Jermaine Jackson

Jermaine Jackson wordt geboren op 11 december 1954 als vierde kind van Joe en Katherine Jackson. Zijn vader richt in de jaren zestig rond de vijf zonen The Jackson Brothers op. De groep wint een talentenjacht in hun woonplaats Gary in de staat Indiana. Jermaine speelt basgitaar en is in de groep oorspronkelijk de leadzanger totdat in 1966 zijn jongere broer Michael deze rol overneemt. De groep, onder contract bij Motown, is in de eerste helft van de jaren zeventig uitermate populair. Jermaine scoort tevens solohits waarvan Daddy's home in Nederland in 1973 de top 10 haalt. De grootste hits buiten The Jackson Five behaalt hij in ons land halverwege de jaren tachtig met When the rain begins to fall (een duet met Pia Zadora) en Do what you do.

Vijf vrouwen, zeven kinderen

Jermaine Jackson trouwt in totaal drie keer en heeft zeven kinderen. De huwelijken met Hazel Gordy, Alejandra Genevieve Oaziaza en Halima Rashid eindigen stuk voor stuk in een scheiding. Met Margaret Maldonado, de moeder van zijn zonen Jeremy en Jourdynn, is hij nooit getrouwd geweest.

Hazel Gordy

Als Jermaine Jackson voor de eerste keer trouwt is hij 18 jaar. In 1973 treedt hij in het huwelijk met de in 1954 geboren Hazel Gordy, de oudste dochter van Motownbaas Berry Gordy. Het huwelijk waaruit de drie kinderen Jermaine Jr., Autumn Joi en Jaimy worden geboren duurt tot 1988.

Jermaine Jackson II

Jermaine Jr. (27 januari 1977) probeert een carrière in de muziek op te bouwen maar brengt geen enkel materiaal uit. In 1992 speelt hij de rol van zijn vader in de vier uur durende miniserie The Jacksons: An American Dream. Jermaine Jr. heeft een relatie met reality star Asa Sitan Rahmati; zij zijn de ouders van hun in 2017 geboren zoon Soltan.

Autumn Joi Jackson

Dochter Autumn (16 juni 1978) is medeoprichter van Taction Enterprises, een bedrijf dat is gespecialiseerd in zogeheten capacitieve technologie. Daarnaast is ze met haar echtgenoot Narinder Singh oprichter van Sisu Entertainment en werkzaam achter de schermen van het modemerk JUNC.

Jaimy Jermaine Jackson

Tweede zoon Jaimy (17 maart 1987) heeft geen ambities op muzikaal gebied en streeft geen carrière in de schijnwerpers na. Hij houdt zich voornamelijk bezig met IT-gerelateerde zaken.

Margaret Maldonado

Tussen 1986 en 1993 houdt Jermaine er een relatie op na met de in 1965 geboren Margaret Maldonado. Margaret heeft al een drugsverleden en een verblijf in een afkickkliniek achter de rug als ze Jermaine leert kennen die dan nog getrouwd is met Hazel. Eind 1986 wordt Jermaine en Margaret’s zoon Jeremy geboren. Saillant detail is dat Jermaine's zoon Jaimy drie maanden na Jeremy wordt geboren; Jermaine verwekt daarmee in 1986 twee kinderen bij twee vrouwen. Het huwelijk van Jermaine en Hazel wordt ontbonden in 1988. Uit de relatie met Margaret, met wie hij niet trouwt, wordt in 1989 nog een zoon geboren, Jourdynn Michael.

Jeremy Maldonado Jackson

Derde zoon Jeremy (26 december 1986) is gitarist en begeleidt zijn vader onder meer tijdens diens soloconcerten in 2010. Hij is tevens werkzaam voor het bedrijf van zijn moeder, The Margaret Maldonado Agency (MMA), een bedrijf dat zich bezighoudt met ‘beauty and fashion’.

Jourdynn Michael Jackson

Zoon Jourdynn (5 januari 1989) is werkzaam als fotograaf bij het bedrijf van zijn moeder die na MMA de kledinglijn L’Agence op de markt brengt.

Alejandra Genevieve Oaziaza

De uit Colombia afkomstige Alejandra Genevieve Oaziaza is al lid van de familie Jackson door haar relatie met Randy Jackson, Jermaine’s jongere broer. Het stel, dat niet is getrouwd, heeft twee kinderen, dochter Genevieve (1989) en zoon Randy Jr. (1992). Jermaine begint een relatie met schoonzus Alejandra hetgeen in 1995 resulteert in een huwelijk. Uit dit huwelijk, dat duurt tot 2003, worden eveneens twee kinderen geboren, de zonen Jaafar en Jermajesty. De vier kinderen van Alejandra bij de twee Jackson broers zijn hiermee elkaars halfbroer en halfzus en tevens elkaars neef en nicht.

In de media komt het ontbonden huwelijk tussen Alejandra en Jermaine daarna regelmatig in het nieuws; in 2009 wil Jermaine de voogdij over zijn twee zonen als hij via de politie verneemt dat beide kinderen door hun moeder worden geslagen en in 2013 wordt breed uitgemeten dat Jermaine een grote achterstand heeft met de betaling van de alimentatie die hij Alejandra schuldig is.

Jaafar Jackson en Jermajesty Jackson

Zowel Jaafar (25 juli 1996) als Jermajesty (7 oktober 2000) worden door hun vader voorbereid op een carrière in de muziekindustrie. Een zesdelige realityserie in 2015 getiteld Living with The Jacksons waarin de zonen met hun andere broers en zussen te zien zijn wordt niet afgemaakt en ook niet uitgezonden. Jaafar en Jermajesty zijn wel kort te zien in The Jacksons: Next generation, de reality serie van hun drie neven Taj, Taryll en Tj, in de jaren negentig bekend onder de groepsnaam 3T.

Halima Rashid

Begin januari 2004 leert Jermaine Halima Rashid kennen met wie hij later dat jaar trouwt. Halima komt in november 2015 in het nieuws door huiselijk geweld tegen haar man (ze bijt hem in zijn been). Ze wordt gearresteerd maar komt vrij na betaling van een borgsom van 50.000 Amerikaanse dollars. De zaak wordt uiteindelijk geseponeerd omdat niet vastgesteld kan worden wie de aanstichter van het geweld is geweest. Eind 2015 gaat het paar uit elkaar en in het daaropvolgende jaar vraagt Halima echtscheiding aan.

Maday Velázquez

In augustus 2018 wordt bekendgemaakt dat Jermaine voor de vierde maal trouwplannen heeft. De dan 63-jarige zanger gaat trouwen met het 24-jarige Cubaans-Amerikaanse model Maday Velázquez. De twee zouden elkaar sinds eind 2016 kennen.
Het leeftijdsverschil tussen Jermaine en Maday is 39 jaar.

Naamsveranderingen

In 1989 bekeert Jermaine Jackson zich tot de islam en neemt hij de naam Muhammed Abdul-Aziz aan. Een andere, artistieke, naamsverandering vindt plaats in februari 2013 als zijn achternaam verandert van Jackson in Jacksun. Onduidelijk is wat die artistieke redenen precies inhouden. Vooralsnog staat hij alleen bij de credits van ‘You are not alone, the musical’ uit 2013 onder deze naam vermeld.

Lees verder

© 2017 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Motown-oprichter Berry Gordy: acht kinderen bij zes vrouwenMotown-oprichter Berry Gordy: acht kinderen bij zes vrouwenDe in 1929 in Detroit geboren Berry Gordy Jr. is oprichter van Motown Records. Het fameuze platenlabel groeit in de jare…
Michael Jackson's This Is It, een prachtige documentairerecensieMichael Jackson's This Is It, een prachtige documentaireWoensdag 28 oktober 2009 ging de documentaire ‘Michael Jackson’s This Is It’ in première. De documentaire gaat over de v…
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
Korte biografie van “King of Pop” Michael JacksonDe Amerikaanse "king of pop" werd in 1958 geboren in het plaatsje Gary, in de staat Indiana. Zijn hele leven heeft hij h…

Zangeres en actrice Selena GomezZangeres en actrice Selena GomezSelena Gomez is een Amerikaanse zangeres en actrice. Ze speelde in meerdere Disney-series en bracht nummers uit als Love…
Charlie Siem: Brits klassiek violist en fotomodelCharlie Siem: Brits klassiek violist en fotomodelDe in 1986 in Londen geboren Charlie Siem is zowel een succesvol violist als fotomodel. De Brit is klassiek geschoold in…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Reflexivity Capital Group / Solid State Survivor, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Jermaine_Jackson
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Berry_Gordy
  • http://jackson-source.com/the-jacksons/jermaine-jackson
  • http://jackson-source.com/next-generation
  • http://www.iloveoldschoolmusic.com/meet-the-woman-who-has-kids-with-both-randy-and-jermaine-people-are-confused/
  • http://www.nu.nl/achterklap/4282612/vrouw-jermaine-jackson-vraagt-echtscheiding-aan.html
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 16-08-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.