Julio Iglesias: zijn vader, zijn vrouwen en negen kinderen

Julio Iglesias: zijn vader, zijn vrouwen en negen kinderen Dat de familie Iglesias het begrip ‘generatie’ niet zo nauw neemt blijkt wel als de vader van zanger Julio Iglesias op 89-jarige leeftijd een zoon verwekt bij een 40-jarige vrouw met wie hij enkele jaren daarvoor is getrouwd. Twee jaar later maakt de man bekend opnieuw vader te worden. Iglesias Sr. maakt de geboorte van zijn dochter niet meer mee omdat hij in december 2005 op 90-jarige leeftijd sterft aan een hartstilstand. Zanger Julio Iglesias krijgt daarmee op latere leeftijd zowel een halfbroer als een halfzus. Een jaar later wordt de dan 63-jarige zanger vervolgens zelf voor de negende keer vader. De moeder is zijn tweede vrouw, het Nederlandse fotomodel Miranda Rijnsburger. In juli 2017 wijst een dna-test uit dat de zanger tijdens zijn eerste huwelijk in de jaren zeventig een buitenechtelijk kind heeft verwekt. De fertiliteit zit blijkbaar in de genen bij de familie Iglesias.

Zanger Julio Iglesias

De Julio Iglesias die bij de meeste mensen bekend is, is de zoon van Julio Iglesias Sr. en de vader van Julio Iglesias Jr. Hij wordt op 23 september 1943 in de Spaanse hoofdstad Madrid geboren. Aanvankelijk is hij professioneel voetballer bij zijn thuisclub Real Madrid maar na een auto-ongeluk moet hij deze carrière beëindigen. Hij start een rechtenstudie en begint met het schrijven en uitvoeren van liedjes. Dat laatste maakt in de daarop volgende decennia van Julio Iglesias de bestverkopende Spaanse artiest wereldwijd die in de jaren tachtig zelfs (met in het Engels gezongen liedjes) doorbreekt in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Twee vrouwen, een minnares en vader van negen kinderen

In Nederland leren we Julio als zanger kennen in 1970 als hij Spanje vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival dat dat jaar in Amsterdam plaatsvindt; met Gwendolyne bereikt hij een vierde plaats. Een andere connectie die Julio Iglesias met Nederland heeft wordt gevormd door zijn huwelijk met het Nederlandse fotomodel Miranda Rijnsburger. Uit dit huwelijk, Iglesias' eerste huwelijk met Isabel Preysler en een buitenechtelijke relatie heeft de zanger in totaal negen kinderen.

Biografie

Van Julio Iglesias verschijnt in september 2019 een (nieuwe) biografie, getiteld 'Julio. La Biografía'. Hierin vertelt hij onder meer dat hij zich altijd onzeker heeft gevoeld als het gaat om het leren kennen van nieuwe vrouwen. 'Als ik uitga met een vrouw, ongeacht hoe knap ze is en hoe romantisch de avond is, vraag ik me toch altijd af: is ze met mij om wie ik echt ben of om wat ik heb bereikt?', aldus de zanger.

Eerste vrouw: Isabel Preysler

In januari 1971 trouwt Julio Iglesias met de in 1951 in de Filippijnse hoofdstad Manilla geboren Isabel Preysler. Isabel is afkomstig uit een welgestelde familie en een bekende televisiepresentatrice. Op haar zestiende verhuist ze voor haar studie naar Spanje. Ze werkt als journalist voor het tijdschrift Hola!; haar eerste interview voor het magazine is met haar toekomstige echtgenoot Julio Iglesias die net zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen en aan het begin van een muzikale carrière staat. Het huwelijk duurt acht jaar en eindigt in 1979 in een scheiding.

In de daaropvolgende jaren trouwt Isabel nog tweemaal, met onder meer Miguel Boyer, een Spaanse politicus en minister. Sinds 2015 heeft ze een relatie met de Peruaanse schrijver en Nobelprijswinnaar voor literatuur Mario Vargas Llosa. Uit het huwelijk tussen Isabel en Julio worden drie kinderen geboren: Maria Isabel (Chábeli), Julio Jr. en Enrique.

Buitenechtelijke relatie met María Edite Santos

Op 6 juli 2017 wordt bekendgemaakt dat een dna-test heeft uitgewezen dat Julio Iglesias de vader is van de in april 1976 geboren Javier Santos. Tijdens Iglesias' huwelijk met Isabel Preysler heeft de zanger een kortstondige relatie met de Portugese ballerina María Edite Santos. Al in de jaren negentig beweert María dat Julio Iglesias de vader van haar zoon is maar de zanger heeft dit altijd ontkend. De wet in Spanje schrijft voor dat iedereen het recht heeft te weten wie zijn of haar ouders zijn. Twee jaar later, op 10 juli 2019, oordeelt een rechter in Valencia dat de zanger de biologische vader is van Javier Sánchez Santos.

Maria Isabel (Chábeli) Iglesias

Vanwege de celebritystatus van het echtpaar Iglesias staat de in september 1971 geboren dochter Chábeli al op jonge leeftijd veelvuldig afgebeeld in de diverse internationale roddelbladen. In haar tienerjaren wordt ze, na de ontvoering van haar grootvader, bewust uit de publiciteit gehouden. Het gezin Iglesias verhuist naar Miami in de Verenigde Staten. In de jaren negentig is Chábeli in Amerika host van een Spaanstalige show bij televisienetwerk Univision. Anno 2012 heeft ze twee kinderen, de eerste kleinkinderen van Julio Iglesias.

Julio Jr. Iglesias

Julio José, geboren in februari 1973, begint in de showbusiness als model maar tekent eind jaren negentig een platencontract waarvoor hij Engelstalig materiaal uitbrengt. Via een andere maatschappij brengt hij enkele jaren later Spaanstalige nummers uit. Hij doet mee aan de Spaanse versie van Dancing with the stars en wint in 2008 de reality show Gone country waarin zeven muzikanten uit verschillende muziekgenres tijdelijk samenwonen in een huis in Nashville en de strijd aangaan countryzanger te worden. Julio Jr. wint het eerste van de drie seizoenen die van het programma zijn uitgezonden. In 2015 geeft hij samen met zijn vader enkele concerten in Roemenië. Julio Jr. is in november 2012 getrouwd met het Belgische model Charisse Verhaert. In oktober 1999 verandert hij bij wet zijn naam Julio José Iglesias in Julio Iglesias Jr.

Enrique Iglesias / Bron: RobinWong, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)Enrique Iglesias / Bron: RobinWong, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)

Enrique Iglesias

Enrique (mei 1975) is de tweede zoon die in de voetsporen van zijn vader treedt. Het materiaal van Enrique bestaat uit zowel Spaans- als Engelstalige nummers dat met een wereldwijde verkoop van 160 miljoen exemplaren getalsmatig niet onderdoet voor zijn vader. Hij werkt samen met onder meer Whitney Houston, Usher en de rappers Lil Wayne, Pitbull en Flo Rida. In Nederland scoort Enrique tussen 1999 en 2016 twintig hits waarvan Bailamos, Hero, Could I have this kiss forever, Can you hear me en El péron enkele van de bekendste zijn.

In december 2017 wordt de dan 42-jarige Enrique vader van een tweeling, een jongen (Nicholas) en een meisje (Lucy). In januari 2020 wordt dochter Mary geboren. Moeder van de drie kinderen is de voormalige Russische tennisster Anna Kournikova (1981).

Tweede vrouw: Miranda Rijnsburger, Nederlands fotomodel

Miranda Rijnsburger wordt geboren in 1965 in de Zuid-Hollandse plaats Leimuiden. Julio Iglesias en Miranda kennen elkaar al twintig jaar als de zanger in augustus 2010 met de 22 jaar jongere Miranda trouwt in Ojén, nabij het Spaanse Marbella.

Het echtpaar woont in de Dominicaanse Republiek waar Iglesias meerdere hotels bezit. De twee hebben samen vijf kinderen: de zonen Miguel Alejandro (september 1997) en Rodrigo (april 1999), de tweelingdochters Cristina en Victoria (mei 2001) en zoon Guillermo (mei 2007). Als het negende kind van Julio Iglesias wordt geboren is het leeftijdsverschil tussen zijn oudste en jongste kind bijna 36 jaar.

Julio Iglesias Sr.

De fertiliteit zit blijkbaar in de genen bij de familie Iglesias getuige de kinderen van Julio Iglesias Sr. De vader van zanger Julio wordt geboren in 1915 en is in zijn werkzame leven gynaecoloog en medeoprichter van de Madrid Maternity Clinic. In deze kliniek is hij hoofd van de afdeling die zich bezighoudt met onvruchtbaarheid en gezinsplanning.

In 1943 trouwt Iglesias Sr. met Maria del Rosario de la Cueva y Perignat. Uit het huwelijk, dat duurt tot de scheiding in 1983, worden twee kinderen geboren, de zonen Julio (1943) en Carlos (1945).

Kidnap door de ETA

Iglesias Sr. wordt wereldnieuws als hij op 29 december 1981 wordt gekidnapt door de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Nadat de familie losgeld heeft betaald wordt hij op 17 januari 1982 ongedeerd vrijgelaten. Als gevolg van de ontvoering verhuist het gezin van zanger Julio naar Miami. Opvallend genoeg zorgt de verhuizing naar de Verenigde Staten voor de uiteindelijke doorbraak op de Amerikaanse markt. Iedereen wil opeens met de Spanjaard samenwerken hetgeen resulteert in duetten met onder andere Willie Nelson, Diana Ross, Stevie Wonder en The Beach Boys.

Huwelijk met Ronna Keitt

Iglesias Sr. trouwt in 2001 op 87-jarige leeftijd met de 37-jarige Ronna Keitt. In mei 2004 wordt hun zoon Jaime geboren, de halfbroer van zanger Julio. ‘At my age, a child is marvellous... I felt just like Abraham,’ verklaart de oude Iglesias. In december 2005 wordt bekendgemaakt dat, vermoedelijk als gevolg van ivf-behandeling, het paar opnieuw een kind verwacht. De geboorte in juli 2006 van hun dochter Ruth maakt Iglesias Sr. niet meer mee omdat hij kort na de bekendmaking van de zwangerschap van zijn vrouw op 90-jarige leeftijd komt te overlijden aan een hartstilstand.

Zanger Julio is 62 jaar als hij door de geboorte van Ruth Iglesias voor het eerst een (half)zus krijgt. Nauwelijks een jaar later wordt hij zelf nogmaals vader van een zoon.

Lees verder

© 2016 - 2024 Molleke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Julio Iglesias, grootmeester van de romantiekJulio Iglesias, grootmeester van de romantiekJulio Iglesias is de bestverkopende latin artiest in de wereld. De Spaanse topzanger verkocht meer dan 250 miljoen album…
Hits jaren 00: 2002Hits jaren 00: 2002In 2002 maakten we kennis met artiesten zoals Avril Lavigne, Sophie Ellis Bextor, Shakira en Las Ketchup. Ook kwam Pink…
Diana Ross solocarriere als soulzangeresDiana Ross, beroemd geworden bij de legendarische amerikaanse meidengroep The Supremes en vervolgde haar indrukwekkende…
De lengte van beroemde mannenDe lengte van beroemde mannenActeurs, zangers en sporters zijn vaak de droom van elke vrouw. Hoe lang zijn deze sterren eigenlijk? In dit artikel kan…

Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2016Overleden zangers, zangeressen en muzikanten in 2016Op muzikaal gebied is 2016 de geschiedenis ingegaan als het jaar waarin een aantal groten uit de wereld van de popmuziek…
Above and Beyond: electronische muziek-artiestenAbove and Beyond: electronische muziek-artiestenAbove and Beyond zijn bekend geworden vanwege hun producties en dj-talent. De drie artiesten Jono Grant, Tony McGuinness…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Alejandro Vilar, Wikimedia Commons (CC0.0)
  • http://www.famechain.com/family-tree/3355/julio-iglesias-sr/maria-iglesias
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Julio_Iglesias_Sr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Isabel_Preysler
  • http://www.especial-life.com/man-vier-generaties-vrouwen-ban-houdt/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Enrique_Iglesias
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Julio_Iglesias_Jr.
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Chabeli_Iglesias
  • Afbeelding bron 1: RobinWong, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
Molleke (292 artikelen)
Laatste update: 06-03-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.