Recente reacties in Muziek en film

Hilde, 08-07-2020 23:00 (Gebit en blaasinstrument)
"Ik speel al meer bijna 40 jaar saxofoon. Als ik bv op repetitieweekend ben, dan gebruik in vloeipapiertjes om mijn onderlip een beetje te beschermen tegen tandafdrukken door veelvuldig saxofoonspelen. Sinds een paar jaar gebruik ik mondstukplakkers om mijn mondstuk te beschermen. Maar ik denk dat ik nogal scherpe bovenste voortanden heb, want na 1…"
Jacob Overduin, 27-05-2020 20:14 (Hollywoodsterren met Nederlandse roots)
"Hoort Hein van der Niet alias Frits van Dongen alias Philip Dorn ook niet in deze lijst? Hij speelde toneel in Nederland in de 30er jaren, werd beroemd in Duitsland (vooral door zijn film "Dreaming Lips met Maria Schel Zie ook het boek door Hans Toonen: Nederlands Eerste Hollywood-Ster Vervolgens week uit naar Hollywood in 1939 en werd erg popu…"
Elly, 24-05-2020 16:09 (Spanning en sensatie: Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp)
"Ik heb zojuist de laatste aflevering gezien van het tweede seizoen van de zwarte tulp. Ik zit met een enorme kater want voor mijn gevoel is het verhaal nog lang niet af. Ben die zijn moeder probeert te bellen vanaf hun onderduikadres, Samuel die tussen 2 liefdes inzit, Marieke die vermoord is en wiens moordenaar in de lucht is opgegaan… etc. etc.…"
J. van Duyn, 21-05-2020 19:59 (Piano leren spelen door zelfstudie)
"Ja een beetje spelen met een instrument kan wel, maar op expressief en gevoelig te kunnen spelen, daar komt wel wat meer bij kijken hoor en dan noem ik nog maar twee aspecten… Om goed te leren musiceren zijn heel wat eigenschappen nodig zoals kennis, intelligentie en muzikaliteit, vele uren studeren en kritisch zijn. Altijd is Kortjakje ziek kan…"
Berkenbos, 04-05-2020 17:38 (Pixar animatiefilm Onward (2020))
"Ik vond het een prachtig film om met mijn kinderen te kijken. Vanaf het begin tot einde werd er gelachen. Waarom moeten bepaalde landen zich concentreren op een homoseksueel personage? Kan het niet gewoon bij een leuk kinderfilm blijven? Vaker vergeten mensen dat kinderen niet eens daarop letten, want deze animatie films brengen kinderen naar hun d…"
John, 13-04-2020 13:50 (Gemakkelijk noten leren lezen)
"Het leren van klaverskribo is net zo goed als noten, je moet het goed aanleren, en je kan alles kopen in klaver wat ook in noten verkrijgbaar is, en als het niet in klaver te koop is maar vraag het aan dan drukken ze het af in klaver dus alles is te verkrijgen. Voor mensen die toch moeiten hebben met noten leren is klaver een uitkomst. Ik weet da…"
Gerrit Rösken, 11-03-2020 20:35 (Ede Staal, troubadour van het Hogeland)
"Als geboren en getogen Groninger ben ik fan geworden van Ede Staal, hoewel ik hem persoonlijk nooit gekend heb. Prachtig wat hij gemaakt en gezongen heeft in ons dialect. Bij herhaalde keren zoek ik zijn muziek op en luister het af. Jammer dat het hem niet gegeven werd om wat langer bij ons te blijven. Mvg. Gert Rösken"
Meyers Annie, 10-03-2020 16:16 (Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderen)
"Ik volg de normale procedure om de serie"Wanted" te verwijderen. Lukt niet. Ook de serie "Crash landing on you" krijg ik niet weg. Bij andere series geen problemen. Groetjes Annie Meyers"
Salima, 01-03-2020 09:38 (Netflix: film of serie uit lijst 'Verder kijken' verwijderen)
"Er is een serie zomaar verwijderd hoe zet ik het terug!"
Martin, 26-02-2020 17:05 (Het muziekschrift: muziektekens, maten en muziektermen)
"Ik heb "song of joy" van Beethoven, arrangement van A. Weeink. Op een plek staat een schuine stippellijn van de middelste notenbalk naar de bovenste notenbalk. Vanaf dat moment stoppen de noten op de middelste notenbalk (en voetpedaal, maar dat heb ik niet). Na enkele maten loopt de stippellijn weer terug van boven naar beneden en beginnen de note…"
Schrijf mee!